Αττικό Μετρό: Αλλάζουν όνομα σε δύο σταθμούς – Πως θα λέγονται πλέον

Κοινοποίηση:
metro-pinakas-e1540551707323

Την απόφαση να μετονομαστούν δύο σταθμοί του μετρό πήρε η Αττικό Μετρό Α.Ε.

Πρόκειται για τους σταθμούς «Ευαγγελισμός» που μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και «Άγιος Δημήτριος – Αλέκος Παναγούλης» σε «Αλέκος Παναγούλης»

«Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης» αναφέρει η εταιρεία.

Οπως σημειώνει η απόφαση ελήφθη καθώς «η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της» ενώ «η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία».

Η ανακοίνωση της Αττικό Μετρό
«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».

Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020. Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.

Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.

Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ο επομενος σταθμος θα ειναι του Αγιου Νικολαου, που θα ονομασθει Πατηρ Ιωσηφ Σταλιν
    που ειναι και προστατης των ορφανων.

  2. ΕΚΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ

  3. Αλλη μια μαλακία από τους τόσους χοντρομαλάκες της χώρας .

  4. Αλλη μια μαλακία από τους τόσους χοντρομαλάκες της χώρας .

  5. Κατ΄αρχάς οι ονομασίες των στάσεων ΜΜΜ είθισται έχουν ευθεία αναφορά στις συνοικίες που εξυπηρετούν, ώστε οι χάρτες να συνάδουν με τις στάσεις, προς διευκόλυνση όλων, ντόπιων αλλά και ξένων.
    Στην προκειμένη περίπτωση, η μία συνοικία έχει συνυφασθεί με το εμβληματικό νοσοκομείο που φέρει το όνομα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η άλλη με τον επίσης σημαντικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
    Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προσπαθούν να ξεριζώσουν την Θρησκεία μας από κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής. προβάλοντας (με ωραίο τρόπο και πειστικά επιχειρήματα) νεοταξίτικα πρότυπα.
    Εγώ πάντως άγιους Μπακογιάνννη και Παναγούλη δεν ξέρω και ΔΕΝ θα ξέρω.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΕΡΑΤΑ ?
    Ο Κούλης και ο Τσίπρας αποτελούν τις δυό πλευρές του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο ανθέλληνες, απάτριδες, φερέφωνα σκοτεινών λεσχών και σύντομα συγκυβερνήτες του τόπου μας, σε μιά τελική προσπάθεια να επιβάλλουν και τους τελευταίους όρους του μνημονίου που δεν τόλμησε να επιβάλλει ο καθένας μόνος του καθώς και ορισμένες άλλες κινήσεις, όπως την εκχώρηση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους.
    Ότι και να κάνετε τέρατα, όσο και να προσπαθήσετε, υπάρχει ο Θεός και Κύριος των πάντων. Έχει άλλα σχέδια για την Ελλάδα.

  6. Γελοιότητες, ποιον ρώτησαν για να κάνουν τις αλλαγές, η χώρα έχει τόσους επιστήμονες που θα μπορούσε να τιμήσει, και δεκάδες αρχαίουςφιλοσόφους.

  7. ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Ν.Δ = $ΥΡΙΖΑ
    ΠΡΟΒΑΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΑΛΙ

  8. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ!!!!! ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ?????Ο ΜΕΝ ΕΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 17ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΔΕ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ!!!!!ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΙΔΕΥΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ !!!!! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΚΡΥΒΕ!!!!! ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΟΛΟ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΞΥΜΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!ΒΑΛΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!!!

    1. Ρε, ο ένας ήταν ήρωας επειδή πηδούσε την ανδροπρεπή κρυόκολη κι ο άλλος συνέβαλε στην έλευση του ιωανίδη και στην τραγωδία της Κύπρου και την επίσης τραγωδία της μεταπολίτευσης.
      Ήρωες των τούρκων….

      Εγώ που θέλω να πάω στο μπραχάμι ποιόν να γα… εεε, πατήσω; τον πάβλο ή τον αλιέκση;

Comments are closed.