Αρκιοί: Ο μικρός Χρήστος δεν θα παρελάσει μόνος την 25η Μαρτίου – Το «δώρο» στον μοναδικό μαθητή

Κοινοποίηση:
1

Με παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου θα παρελάσει φέτος την 25η Μαρτίου ο μικρός Χρήστος. Τμήμα των παραδοσιακών χορών του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου θα μεταβεί από τη Σύρο στην Πάτμο και από την Πάτμο στους Αρκιούς, προκειμένου όχι μόνο να χορέψει εθνικούς χορούς αλλά και να παρελάσει.

Για ακόμα μία χρονιά, σημαιοφόρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είναι ο 10χρονος Χρήστος. Θα κρατήσει τη γαλανόλευκη δίπλα στην βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, δασκάλα του.
Η ομόφωνη απόφαση του δ.σ του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου να μεταβεί στους Αρκιούς βρήκε άμεση στήριξη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η οποία ως αρωγός, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της 12μελούς ομάδας του.

Οι Αρκιοί ή Αρκοί είναι ένα νησί του Αιγαίου με 44 κατοίκους (απογραφή 2011). Η επιφάνεια του νησιού είναι 6,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 25 χιλιόμετρα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Πάτμου.

Με το όνομα Αρκοί συχνά αναφέρεται ολόκληρο το σύμπλεγμα των νησιών που βρίσκονται γύρω από το μεγαλύτερο νησί, τους Αρκιούς.

Στο σύμπλεγμα των Αρκιών εκτός από το ομώνυμο μεγαλύτερο νησί συμπεριλαμβάνονται τα νησιά: Αργελούσσα, Μάραθος (ή Μαράθι), Καλόβολος, Σπολάτο, Μακρονήσι, Στρογγυλή, Κούμαρος, Αβάπτιστο, Ψαθονήσι, Τσούκα, Σμινερονήσι και Τσουκάκι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: