Απόφαση σταθμός από το ΚΑΣ: Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό

Κοινοποίηση:
elliniko-768x592

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο Ελληνικό καθώς όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ ύστερα από ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ, ο επενδυτής θα πρέπει να υποβάλλει αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές μελέτες για παρεμβάσεις εντός κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και σε ζώνη 20 μέτρων γύρω από αυτούς και όχι για όλη την έκταση του Ελληνικού.

Έτσι ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες για την επανέκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα για να ξεμπλοκάρει η επένδυση.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ σύμφωνα με το ΚΑΣ, ο αδόμητος χώρος γύρω από τον περίβολο του ταφικού μνημείου θα πρέπει να ανέρχεται σε 20 μέτρα.

Στη γνωμοδότηση θα περιλαμβάνεται και ένας ακόμα όρος, σύμφωνα με τον οποίο οι αρχαιότητες οι οποίες θα έρθουν στο φως στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προστατεύονται από τις κείμενες διατάξεις της Αρχαιολογικής Νομοθεσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και κατι, αλλο. Τι προβλεπει, ο εφαρμοστικος, για τους επενδυτες, που βρισκουν αρχαια, εντος του χωρου τους;;; Ποιον, κοροιδευουν;;; Στην αγνοια μας, πονταρουν.

  2. Μαλιστα! Θα προστατευθουν, τα Αρχαια! Απο ποιους;;; Απο τους Λατσηδες, που τα καταχωσαν, στο The Mall;;; `Η απο την μυστικη ομαδα, που δρα, στο υπουργειο Πολιτισμου και αποφασιζει, για το ποια, απο τα Αρχαια ευρηματα, θα γνωστοποιουνται;;; Με ο,τι αυτο, σημαινει. Ποιος, θα ελεγχει, το αν τυχον, καταχωνιαζονται και θαβονται, στον βωμο, των συμφεροντων και του κερδους;;; Τους εμπιστευεστε;;;

Leave a Response