Απορρίφθηκε το αίτημα Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς για Novartis

Κοινοποίηση:
raikou-touloupaki708-696x385

Απέρριψε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα που είχαν καταθέσει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, και ο σύζυγός της, Λάζαρος Καρνέσης, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του (1896/2018) έκανε δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθεα, και αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς. Στο σκέλος αυτό της δικογραφίας, δηλαδή με τους ελεγχόμενους γιατρούς περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Σταθέα ανέφερε προς το συμβούλιο Εφετών ότι δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράϊκού από την Novartsi για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Όπως φέρεται να επισήμανε η κυρία Σταθέα στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει η κ. Ράικου και ο σύζυγός της διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών.

Η διαβίβαση των αντιγράφων έγινε προκειμένου να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ως προς το σκέλος που αφορά τον σύζυγο γιατρό της κ. Ράϊκου, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: