Αναβιώνει η δολοφονία του κτηνοτρόφου στο Μπιτζαριανό

Κοινοποίηση:
1

Μνήμες από την δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου, Ανδρέα Κανάκη που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2016 στο χωριό Μπιτζαριανό του δήμου Μινώα Πεδιάδος αναμένεται να… ξυπνήσουν σήμερα καθώς η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Ανατολικής Κρήτης.

Κατηγορούμενος είναι ένας 57χρονος ο οποίος – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – έχει καταδικαστεί, πρωτόδικα, σε 27 χρόνια φυλάκισης.

Ο 57χρονος, που ήταν κοντοχωριανός με το θύμα, είχε αναφέρει στην απολογία του πως για μία πολλοστή φορά είχε καβγαδίσει με τον Ανδρέα Κανάκη εξαιτίας κτηματικών διαφορών που τους χώριζαν, με αποτέλεσμα το όπλο του να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι το συγχωριανό του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα συνέβησαν τον Μάρτιο του 2016 όταν ο κτηνοτρόφος, Ανδρέας Κανάκης μαζί με τον 57χρονο είχαν δώσει… ραντεβού για μία ακόμα φορά ώστε να λύσουν τις κτηματικές διαφορές τους.

Το ραντεβού είχε δοθεί σε αγροτική τοποθεσία στο Μπιτζαριανό με το θύμα να φτάνει στο σημείο, συνοδευόμενος από δύο φίλους του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν για πολλοστή φορά, όταν ξαφνικά ο 57χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση για να παρουσιαστεί αυτοβούλως την επόμενη ημέρα στην αστυνομία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο φίλων του θύματος, ο φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ και εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά ο ένας εξ αυτών.

cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: