Αμερικανός συγγραφέας καταγγέλει: Ο Τραμπ είναι «πιόνι» του Κρεμλίνου εδώ και δεκαετίες

Κοινοποίηση:

Ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να αποτελεί «όργανο» του Κρεμλίνου εδώ και δεκαετίες, καταγγέλλει ο συγγραφέας Κρεγκ Άνγκερ στο νέο του βιβλίο «Οίκος του Τραμπ, Οίκος του Πούτιν: Η μυστική ιστορία του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσικής μαφίας», που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο ισχυρισμός-βόμβα του συγγραφέα, που εξετάζει στο βιβλίο του τους μακροχρόνιους και «σκοτεινούς» δεσμούς του Ντόναλντ Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση αλλά και τη ρωσική μαφία, βασίζεται σε μαρτυρίες πρώην πρακτόρων της KGB και σε άλλα στοιχεία που συνέλεξε ο Άνγκερ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πρώην πρακτόρων με τους οποίους μίλησε ο συγγραφέας, το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ρωσία το 1987 είχε πιθανότατα ως αποτέλεσμα να βρεθεί στα χέρια της ρωσικής κυβέρνησης υλικό «κομπρομάτ», δηλαδή ενοχοποιητικές πληροφορίες προσωπικής φύσης, που θα καθιστούσαν τον Τραμπ ευάλωτο σε εκβιασμό και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωσή του στις ρωσικές απαιτήσεις.

Μία από τις βασικές πηγές για την θεωρία του Άνγκερ είναι ο Όλεγκ Καλούγκιν, πρώην επικεφαλής του τομέα αντικατασκοπείας της KGB, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι πριν από τρεις δεκαετίες, όταν ο Τραμπ επισκέφθηκε το Κρεμλίνο για να διεξάγει συνομιλίες για τις επιχειρήσεις του μετά από πρόσκληση υψηλόβαθμου διπλωμάτη, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φρόντισαν να τον παγιδεύσουν.

Ο τρόπος με τον οποίο συνέβη αυτό, σύμφωνα με τον συγγραφέα, ήταν χρησιμοποιώντας την αδυναμία του Τραμπ για το ωραίο φύλλο. Παρά το γεγονός ότι ο μεγιστάνας των μεσιτικών επιχειρήσεων συνοδευόταν στο επίμαχο ταξίδι από την τότε γυναίκα του, Ιβάνα, ο Καλούγκιν ισχυρίζεται ότι η KGB, σύμφωνα με την πάγια τακτική της, θα είχε «θέσει στη διάθεση» του μια ομάδα από εντυπωσιακές καλλονές, προκειμένου να τον καταγράψει κρυφά να κάνει σεξ μαζί τους και έτσι να τον βάλει στο χέρι.

Αυτό το «ενοχοποιητικό υλικό», το οποίο ο πρώην κατάσκοπος πιστεύει όχι μόνο ότι υπάρχει αλλά και ότι έχει χρησιμοποιηθεί πλειστάκις για άσκηση ελέγχου στον Τραμπ, μπορεί να αποτελεί το «κλειδί» πίσω από τη μαλακή στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στο Κρεμλίνο αλλά από τις ρωσικές παρεμβάσεις στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο συγγραφέας, σύμφωνα με τον οποίο η απληστία και η λαγνεία του Τραμπ τον έχει καταστήσει «πιόνι των Ρώσων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η «πρώτη επαφή» με το Κρεμλίνο ήταν πολλά χρόνια νωρίτερα από το ταξίδι του Τραμπ στη Μόσχα το 2013, για να παραστεί στα καλλιστεία «Μις Κόσμος». Υπενθυμίζεται ότι αυτό το ταξίδι στάθηκε η αιτία να ξεσπάσει το σκάνδαλο «golden shower», σύμφωνα με την οποία το Κρεμλίνο είχε καταγράψει τον Τραμπ να παρακολουθεί ιερόδουλες να ουρούν στο κρεβάτι όπου είχαν κάποτε κοιμηθεί ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα και χρησιμοποιούσε το υλικό για να τον εκβιάσει.

Ο Τραμπ είχε απορρίψει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς κάνοντας λόγο για «fake news» και αρρωστημένη δυσφήμηση σε βάρος του. Μένει να δούμε αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα επιλέξει ξανά τον δρόμο της διάψευσης ή εάν θα αποφύγει τελείως να πάρει θέση για τις νέες αποκαλύψεις.

Πάντως, αν αποφασίσει τελικά να απαντήσει, ίσως χρειαστεί να αναφερθεί και στα στοιχεία που αναφέρει ο Άνγκερ στο βιβλίο του για επαφές του Αμερικανού προέδρου με τη ρωσική μαφία και για την εκμετάλλευση των επιχειρήσεών του στη Ρωσία από εγκληματικές οργανώσεις για ξέπλυμα χρήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: