Ακόμη και πόλεμο! Παναγιωτόπουλος: Αν η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία μας, θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια

Κοινοποίηση:
6b979a57fe95b956521a935f0ac885ba_XL

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη διπλωματική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενόψει και της διάσκεψης για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα και τόνισε ότι «αν η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία μας, θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια». «Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά αν κριθεί απαραίτητο, θα αντιδράσουμε».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας λόγο για πάνω από 5.000 παραβιάσεις μέσα στο 2019. Πρόσθεσε δε, πως η Άγκυρα δεν λειτουργεί με βάση το διεθνές δίκαιο, αλλά με το δίκαιο του ισχυρού.

Αναφερόμενος στο μπαράζ προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε ότι «αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος» και δήλωσε ότι η Ελλάδα ζήτησε μέτρα από το ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσεις.

Σε ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση της Αθήνας σε περίπτωση σοβαρής πρόκλησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «η ελληνική απάντηση θα κλιμακωθεί, ανάλογα με την τουρκική προσβολή».

Σε ότι αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν κινείται με πανικό λόγω της Τουρκίας, αλλά με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Α ρε παναγιωτόπουλε ο Τούρκος Μόνο αν απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα καταλαβαίνει δεν καταλαβαίνει αλλιώς! Α ρε!! Γιατί να μην υπάρχουν κάποιοι τώρα σαν τον Γεώργιο Κονδύλη με τους Θεσσαλούς πιστούς του, θα σου λεγα εγώ μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί.. Ευρωπέοι δεν θα γίνουμε ποτέ το έχουμε ξαναπεί εδώ είναι Βαλκάνια άλλη κουλτούρα άλλα ήθη έθιμα και διαφορετικό DNA. Mπορεί να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης, χειρότεροι και από τζιχάντ άμα δούμε τους δικούς μας να σφάζονται και να παλουκώνονται. Εξετάστε εσείς όλα τα πιθανά σενάρια και όπως λέει το παλικάρι από κάτω Θα μας έχουνε κάνει ήδη σις κεμπάπ. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν απαντήσει πρώτα ο Λαός της Ελλάδας για σας και το χρέος σας προς την πατρίδα του.

  2. Μέχρι να εξετάσετε όλα τα σενάρια κύριε Παναγιωτόπουλε οι απεσταλμένοι του Ερντογάν οι Ισλαμιστές λαθροεισβολείς που στεγάζετε και ταίζετε, θα έχουν κάνει τους Έλληνες σις κεμπάπ.

Comments are closed.