Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό! Στη Βισάλτια Σερρών άλλαξαν πολιούχο για να μην χάσουν την αργία

Κοινοποίηση:
1

Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι αληθινό αυτό που συνέβη στον Δήμο Βισάλτιας Σερρών!

Προκειμένου να μην χαθεί μία… αργία, ο δήμος φέτος άλλαξε τον πολιούχο του που είναι ο Άγιος Γεωργιος και επέλεξε τον Άγιο Αθανάσιο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ γνωστής εφημερίδας, η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες, αυτή του Αγίου Γεωργίου και αυτή του Αγίου Αθανασίου με πολιούχο της πόλης να είναι ο Άγιος Γεώργιος.

Επειδή, όμως εορτάζεται στις 23 Απριλίου, και φέτος πέφτει Μεγάλη Τρίτη, και τα σχολεία θα είναι κλειστά, η δημοτική αρχή αποφάσισε να… προσαρμοστεί.

Σύμφωνα, λοιπόν με το ρεπορτάζ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο του δήμου Βισάλτιας τον Άγιο Αθανάσιο και έτσι να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει η αλλαγή πολιούχου. «Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου, το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. AΦΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ 1924 Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΕΟΡΤΗ ΔΗΛ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Κ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ? ΔΙΟΤΙ Η ΕΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ Κ ΠΩς ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ? ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕ Κ ΜΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ Κ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Κ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ

Comments are closed.