Αιματηρή ενέδρα στο Μεξικό – Νεκροί 14 αστυνομικοί [ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Κοινοποίηση:
720_678188_c3e53b12ff-91f8430f1f514eec

Δεκατέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα στην πολιτεία Μιτσοακάν στο δυτικό Μεξικό,σε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία απάντησε σε μια κλήση και όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, στα περίχωρα της πόλης Αγκιλίγια, έγιναν στόχος πυρών ενόπλων.

«Δεκατέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Αγκιλίγια» στη Μιτσοακάν, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο για τη Δημόσια Ασφάλεια στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι τοπικοί αστυνομικοί αξιωματικοί με ανάρτηση στο twitter είπαν πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν οι δράστες».

Η Μιτσοακάν έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ μικρότερων συμμοριών. Η εμπορία ναρκωτικών, οι συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ και οι επιχειρήσεις των αρχών στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών να παταχθεί η διακίνηση έχουν προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων. Στις 30 Αυγούστου μια σύγκρουση μεταξύ δύο ένοπλων ομάδων είχε αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη έντεκα στην πόλη Τεπαλκατεπέκ, 75 χλμ. από την Αγκιλίγια. Επίσης, τον Αύγουστο, τα πτώματα 19 ανθρώπων εντοπίστηκαν στην πόλη Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: