ΑΥΤΑ είναι τα σενάρια πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ!

Κοινοποίηση:
dark_blue

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε χθες το βράδυ ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει νέα ήττα από την Βίντι, αυτή την φορά στην Ουγγαρία.

Πλέον τα περιθώρια πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ έχουν στενέψει αρκετά, σε ότι αφορά την 2η θέση στον όμιλο που δίνει το σχετικό… εισιτήριο, καθώς η Τσέλσι έχει πάρει ήδη την πρόκριση.

Με βάση τα αποτελέσματα στον όμιλο του Δικεφάλου, είναι πιθανή η τριπλή ισοβαθμία και όλα θα παιχτούν κυριολεκτικά στα δυο παιχνίδια που απομένουν.

 Αρχικά θα πρέπει να σημειώσουμε την βαθμολογία στον όμιλο των ασπρόμαυρων, η οποία είναι η εξής:

1. Τσέλσι 12 (6-1 γκολ υπέρ – κατά)
2. Βίντι 6 (3-3)
3. ΜΠΑΤΕ 3 (4-8)
4. ΠΑΟΚ 3 (4-5)

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου:

5η αγωνιστική
ΜΠΑΤΕΜπορίσοφ – Βίντι
Τσέλσι – ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Βίντι-Τσέλσι

Καταρχάς, θα πρέπει να σημειωθεί πως αν η Βίντι καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της ΜΠΑΤΕ, τότε θα πάρει απευθείας την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης, ότι αποτέλεσμα και να φέρει ο Δικέφαλος στην Αγγλία κόντρα στην Τσέλσι.

Πρώτο σενάριο, η τριπλή ισοβαθμία!

Το σενάριο που θα βάλει… φωτιά στα κομπιουτεράκια είναι η πθανή τριπλή ισοβαθμία (σ.σ. στους έξι βαθμούς) για τον ΠΑΟΚ με τους Ούγγρους και την ΜΠΑΤΕ, βάσει πάντα των επόμενων αγωνιστικών.

Δηλαδή, η ΜΠΑΤΕ να κερδίσει την Βίντι και να χάσει από τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική και η Βίντι να χάσει τόσο από τους Λευκορώσους όσο και από την Τσέλσι. Σε αυτή την περίπτωση, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στη διαφορά των γκολ και στα υπόλοιπα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ (αναφέρονται στη συνέχεια του άρθρου)!

Δεύτερο σενάριο, δυο νίκες ο ΠΑΟΚ, καμία η Βίντι

Εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κερδίσει τόσο την Τσέλσι όσο και την ΜΠΑΤΕ θα φτάσει στους εννέα βαθμούς, ενώ αν η ομάδα από την Ουγγαρία πάρει ακόμη και δύο ισοπαλίες κόντρα στους Άγγλους και στους Λευκορώσους τότε θα έχει ταβάνι τους οκτώ βαθμούς και θα πάρει την πρόκριση ο Δικέφαλος.

Τρίτο σενάριο, τέσσερις βαθμούς ο ΠΑΟΚ, μηδέν η Βίντι

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποσπάσει ισοπαλία στο Λονδίνο, κερδίσει την ΜΠΑΤΕ τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα και η Βίντι δεν πάρει ούτε βαθμό στα δικά της παιχνίδια με Λευκορώσους και Άγγλους, τότε ο Δικέφαλος θα πάρει αυτόματα την πρόκριση στους “32”. Και αυτό διότι θα πάει στους επτά βαθμούς (σ.σ. με ισοπαλία) ενώ η Βίντι θα μείνει στους έξι, ενώ οι έξι βαθμοί θα αποτελούν και την ανώτερη συγκομιδή της ΜΠΑΤΕ.

Ας δούμε τα κριτήρια της ισοβαθμίας:

1) Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

3) Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια.

4) Τα εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Βέβαια, εάν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ τριών ή και περισσοτέρων ομάδων όπως αναφέραμε παραπάνω, δημιουργείται ξεχωριστός όμιλος και ισχύουν τα εξής:

1) Η συνολική διαφορά των γκολ.

2) Το ποια ομάδα έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στον όμιλο.

3) Το ποια ομάδα έχει βρει περισσότερες φορές δίχτυα εκτός έδρας.

4) Το ποια ομάδα έχει περισσότερες νίκες στον όμιλο.

5) Το ποια ομάδα έχει περισσότερες εκτός έδρας νίκες.

6) Η ομάδα με τις λιγότερες κόκκινες-κίτρινες κάρτες.

7) Η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία στο ranking της UEFA.

sdna

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: