ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Τα απόρρητα έγγραφα της CIA για το «Μακεδονικό» από το 1949! Τι έγραφαν για «Ελληνική εισβολή στην Αλβανία»

Κοινοποίηση:
ψια1

Η CIA αποχαρακτήρισε έγγραφα που αφορούν στο πολύ ταραγμένο για τον κόσμο αλλά και τα Βαλκάνια 1949.

 

Η Ελλάδα μετά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο είχε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του αδελφοκτόνου Εμφυλίου Πολέμου.

Τα σύνορα στα Βαλκάνια ήταν ακόμη “εύθραυστα” και όπως θα διαπιστώσετε από τα τηλεγραφήματα που δημοσιοποιήθηκαν το “Μακεδονικό” ήταν ένα από τα χαρτιά που οι Αμερικανοί “έπαιζαν” πολύ δυνατά. Με τον Ψυχρό Πόλεμο να ΄χει ήδη ξεκινήσει και τον “σοβιετικό κίνδυνο” να κυριαρχεί στην σκέψη και την πολιτική των ΗΠΑ, το θέμα των Σκοπίων ήταν όπως φαίνεται σημαντικό “όπλο” στα χέρια των Αμερικανών.

Σ΄ όλα τα τηλεγραφήματα τα Σκόπια αναφέρονται με το όνομα “Μακεδονία”.

Πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα τηλεγραφήματα που κάνουν λόγο για ανησυχίες που είχαν οι Αμερικανοί αλλά και ο Τίτο για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση της Ελλάδας στην νότια Αλβανία! Οι Αμερικανοί ήταν κάθετα αντίθετοι σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο ,όπως και ο Τίτο, που υποψιαζόταν πιθανή ελληνική εμπλοκή και σε μία σειρά γεγονότων εντός Γιουγκοσλαβίας. Καμία τρανταχτή απόδειξη δεν παρουσιάζεται γι΄ αυτούς τους ισχυρισμούς.

Από τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα προκύπτει ότι οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ελλάδα να εγκαταλείψει οποιαδήποτε αξίωση είχε στη νότια Αλβανία με αντάλλαγμα Αλβανία, Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία να συμφωνήσουν στη διατήρηση των συνόρων στην περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: