ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΣΟΒΟΛΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! «Έβγαλα ένταλμα προσωρινής κράτησης για τη Χριστίνα Ωνάση» – Η κατάληξη θα σας εκπλήξει

Κοινοποίηση:
tsovol

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο Δημήτρης Τσοβόλας σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα.

Μετά από 35 χρόνια, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι το 1983 είχε βγάλει ένταλμα προσωρινής κράτησης κατά της Χριστίνας Ωνάση για χρέη στο Δημόσιο. Να υπενθυμίσουμε ότι τότε ο Τσοβόλας ήταν ο Υπουργός Οικονομικών την περίοδο που ο Ανδρέας Παπνδρέου είπε το αμίμητο «Τσοβόλα δώσ’τα όλα».

Η κατάληξη αυτής της άτυπης διαμάχης της Ωνάση με το Δημόσιο ήταν η δημιουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ένα ευεργέτημα για την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης:

«Η πολιτική είναι εφαλτήριο για προσφορά και όχι για πλουτισμό. Πάντοτε το πίστευα και δεν το μετάνιωσα. Τώρα με αγαπάει ο κόσμος ακόμα πιο πολύ. Ως πρώην υπουργός Οικονομικών έχω δικαίωμα να φυλάσσομαι εφ’ όρου ζωής από δύο αστυνομικούς, αλλά δεν έχω κανέναν. Και είμαι κάθε μέρα στο μεροκάματο, στα δικαστήρια.

Θα σας πω μια ιστορία με τη Χριστίνα Ωνάση. Το 1983 ανακαλύπτω ότι η Χριστίνα χρωστούσε φόρο κληρονομιάς από τον Ωνάση. Είχε προσφύγει στα φορολογικά δικαστήρια και περίμενε τη δίκη χωρίς να πληρώσει. Αλλά οι προσφυγές δεν αναστέλλουν την εκτέλεση των πράξεων επιβολής των φόρων και των προσαυξήσεων.

Χρωστούσε 1,9 δισ. δραχμές, ποσό τεράστιο για την εποχή. Καλώ δύο διευθυντές του υπουργείου και τους ζητώ να ετοιμάσουν ένταλμα προσωρινής κράτησης για τη Χριστίνα και να το κοινοποιήσουν στις 13 Αυγούστου. Τότε εκείνη θα βρισκόταν στον Σκορπιό ενώ εγώ θα έφευγα για το χωριό μου, τους Μελισσουργούς Αρτας, όπου δεν θα μπορούσε να με βρει κανείς αφού υπήρχε μόνο ένα κοινοτικό τηλέφωνο. Δεν ήθελα ασφαλώς να την οδηγήσω σε προφυλάκιση, αλλά να την πιέσω να πληρώσει. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ζήτησε συνάντηση μαζί μου ο αείμνηστος Στέλιος Παπαδημητρίου του Ιδρύματος Ωνάση. Κάναμε πέντε ραντεβού. Ηταν πάντα μαζί μου δύο διευθυντές του υπουργείου. Στο τέλος η Χριστίνα πλήρωσε ολόκληρο το ποσό και μάλιστα σε συνάλλαγμα. Ξαφνικά επιστρέφει ο Παπαδημητρίου και ζητεί να με συναντήσει για έκτη φορά. Τον δέχομαι και μου δίνει έναν φάκελο.

– Τι υπήρχε στον φάκελο;
– Στον φάκελο υπήρχε επιστολή της Χριστίνας στην οποία, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης που η διαδικασία είχε γίνει από πλευράς μου χωρίς καμία σκιά και με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, αναλάμβανε οικειοθελώς τη δέσμευση για μια νέα δωρεά, για την ανέγερση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Πήρα την επιστολή και χωρίς να επιδιώξω δημοσιότητα τη διαβίβασα στον τότε υπουργό Υγείας και αρχιτέκτονα του ΕΣΥ, τον κ. Παρασκευά Αυγερινό. Ετσι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για το Ωνάσειο. Δεν το έχω πει ποτέ δημόσια. Το λέω για πρώτη φορά.»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. εγω/ θυμαμαι οτι ο βλαχος με το τσουλουφι μας εχωσε τον ΦΠΑ 36% και 16% …απο 1,5 %που ηταν το χαρτοσημο…και ποσο σθενερα το υποστηριζε …και οτι θα εφευγαν ολοι οι αλλοι φοροι και την φαγαμε καλα τοτε οσοι θυμόνται….. και κατι αρπαχτες απο καλκανη ,,και μια καταδικη με στερηση των πολιτικων δικαιοματων που τον γλυτωσε το κλεφτοπασοκ οταν εγινε κυβερνηση..κατα τα αλλα καλο παιδι και εργατικο

  2. ΑΣ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΥΠΕΡΟΓΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΥΟ.

Leave a Response