ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… το νέο «πυρηνικό» πύραυλο του ΠΟΥΤΙΝ!

Κοινοποίηση:
KALIBR_M-630x401

Τα εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγή της στρατιωτικο-αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων ΤASS, βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του πυραύλου cruise Kalibr που χρησιμοποιούν τα πολεμικά πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η Ρωσία αυτή τη στιγμή κατασκευάζει για τον πολεμικό της στόλο έναν τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο , που θα φέρει την ονομασία Calimbr-M κι ο οποίος θα έχει βεληνεκές που θα υπερβαίνει τα 4,5 χιλιόμετρα , μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι η κατασκευή του πυραύλου Calimbr-M, εντάσσεται στο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2027 και θα παραδοθεί στον πολεμικό στόλο πριν από την λήξη του εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο νέος πύραυλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα διαφέρει από τους υπάρχοντες πυραύλους της κατηγορίας Calimbr ως προς την απόσταση στόχευσης και ως προς τις προδιαγραφές.

«Ο πύραυλος θα είναι αρκετά πιο μεγάλος, ενώ η γόμωση του θα φθάνει τον ένα τόνο» δήλωσε η πηγή, επισημαίνοντας ότι με τον νέο πύραυλο θα εξοπλιστούν τα μεγάλα πολεμικά πλοία, αρχίζοντας από τις φρεγάτες, όπως και τα υποβρύχια. Ο νέος πύραυλος θα είναι σε θέση να πλήττει χερσαίους στόχους και θα μπορεί να φέρει συμβατική, αλλά και πυρηνική κεφαλή

Το TASS δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών που παρέχονται από την πηγή.

Επί του παρόντος, το σύστημα πυραύλων Kalibr είναι σε υπηρεσία στο ρωσικό ναυτικό. Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτές πηγές,οι πύραυλοι cruise Kalibr 3Μ-14 αναπτύσσουν υποηχητικές ταχύτητες με εμβέλεια περίπου 2.000 χιλιόμετρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response