(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) Τσιτσιπάς – Ναδάλ LIVE: 0-3 ΤΕΛΙΚΟ: Αποκλείστηκε ο Έλληνας τενίστας! Όλη η Μελβούρνη είναι «μπλε»! Έστησαν γιγαντοοθόνες για να δουν το ματς οι ομογενείς

Κοινοποίηση:
1

Ο Ναδάλ παίρνει το τρίτο σετ με 6-0 και τη νίκη με 3-0 σετ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθηλώνει τους Έλληνες και έχει ραντεβού με την ιστορία. Ο μόλις 20 ετών και 6 μηνών Έλληνας τενίστας ζει ιστορικές στιγμές και συμμετέχει σε ένα ημιτελικό γκραν σκλαμ. Αυτήν την ώρα (Eurosport 1) κοντράρεται με τον μεγάλο Ράφα Ναδάλ στη «Rob Laver Arena», σε ένα ματς δίχως αύριο, με φόντο τον τελικό του αυστραλιανού Όπεν.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε χωρίς άγχος το παιχνίδι και με αποφασιστικό τρόπο κέρδισε το πρώτο γκέιμ, ενώ ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 1-1 με αβίαστο λάθος από τον Έλληνα. Η πίεση του Ισπανού στο τρίτο γκέιμ τον έφερε σε θέση μπρέικ πόιντ και έτσι ο Ναδάλ προηγήθηκε, ενώ συνέχισε με love service game (σ.σ. κερδισμένο γκέιμ χωρίς να πάρει ο αντίπαλος πόντο) για το 3-1. Ο Τσιτσιπάς έπειτα από τρία χαμένα παιχνίδια απάντησε με δικό του love service game και μείωσε σε 3-2, όμως ο Ναδάλ αύξησε εκ νέου το προβάδισμά του. Ακόμα ένα μπρέικ ήρθε για τον Ισπανό, ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ στο πρώτο μέρος του αγώνα (5-2) και κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ.
Χωρίς να χάσει πόντο ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο γκέιμ στο δεύτερο σετ, ενώ ο Ναδάλ κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 1-1. Το 2-1 για τον Στέφανο ήρθε με δύο αποφασιστικούς winner στη γραμμή, με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει σε 2-2 και στο πέμπτο σετ να φτάνει σε τριπλό μπρέικ πόιντ. Ο Στέφανος όχι μόνο έσβησε το πλεονέκτημα του αντιπάλου του, αλλά με άσο κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς του και να προηγηθεί 3-2. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ναδάλ ισοφάρισε 3-3. Ένα μόλις λεπτό χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς για να φτάσει στο τέταρτο νικηφόρο γκέιμ στο δεύτερο σετ και με δύο άσους ανέκτησε τα ηνία (4-3), ωστόσο ο Ναδάλ με συγκέντρωση έδειξε πως στο σερβίς του είναι ανίκητος (4-4). Με το πρώτο μπρέικ ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση να σερβίρει για το σετ, με αποτέλεσμα να φτάσει στο 2-0.
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το τρίτο σετ, καθώς μόλις στο πρώτο γκέιμ ο Ναδάλ πέτυχε μπρέικ και συνέχισε να κυριαρχεί στο κορτ. Το 2-0 ήταν φυσικό επακόλουθο με τον Τσιτσιπά να προσπαθεί να βρει απαντήσεις για να επιστρέψει στο ματς.
Η μανία για τον Στέφανο Τσιτσιπά έχει ήδη αρχίσει και στις εξέδρες της «Rob Laver Arena» ένας θεατής ντύθηκε… Στέφανος:
Πριν συμπληρώσει τα 21 του χρόνια ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ήδη ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών! Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην οποία βρέθηκε ποτέ Έλληνας και από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο12, ίσως και πιο ψηλά. Μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να φτάσει σε τρεις τελικούς σε επαγγελματικά τουρνουά, να κατακτήσει τρόπαιο σε μια ΑΤΡ διοργάνωση (Στοκχόλμη) και κυρίως σε αυτήν την τόσο σύντομη διαδρομή έχει καταφέρει ήδη να νικήσει τους δύο από τους τρεις του «big-3» του παγκόσμιου τένις! Αρχικά τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Τορόντο και πριν από λίγες ημέρες τον Ρότζερ Φέντερερ στη Μελβούρνη.

Από αυτό το «big-3», μόνο τον Ραφαέλ Ναδάλ δεν έχει καταφέρει να νικήσει ακόμη κι αυτόν ακριβώς καλείται να αντιμετωπίσει τώρα, στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, μέχρι την… επόμενη!

Δύο φορές έχουν βρεθεί οι δυο τους αντιμέτωποι, και τις δύο σε τελικούς (Βαρκελώνη και Τορόντο) όπου νίκησε ο μεγάλος Ισπανός άσος! Ο Τσιτσιπάς ήδη έχει φτάσει στην επιτυχία και έχει αναγκάσει τους θρύλους και τους ειδήμονες του αθλήματος να υποκλιθούν στο αστείρευτο ταλέντο του.
 

 
Ένας θρύλος απέναντι στα νιάτα και το ταλέντο

Ο Ράφα Ναδάλ είναι κάτοχος 17 τίτλων γκραν σλαμ, αλλά μόνο ενός στο όπεν της Αυστραλίας (2009). Έχει φτάσει άλλες πέντε φορές στα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης και μόνο μία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, το 2008, όταν έχασε από τον 23χρονο -τότε- Γάλλο Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά. Συνολικά μέχρι εφέτος «μετράει» στη Μελβούρνη 60 νίκες-12 ήττες και το εκπληκτικό ποσοστό 83,3%! Στα αξιοσημείωτα, όμως, είναι ότι προέρχεται από τραυματισμό, που στάθηκε αφορμή να μην αγωνιστεί τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018 και αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που έπεσε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και βρέθηκε στο Νο2, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Από την άλλη μεριά, ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς διαγράφει ήδη την καλύτερη παρουσία του σε ένα γκραν σλαμ, καθώς στο Γουίμπλεντον έχει φτάσει έως τον Δ’ γύρο, ενώ σε Ρολάν Γκαρός και αμερικανικό όπεν σταμάτησε στον Β’. Όμως, ήδη έχει καταγράψει επτά νίκες απέναντι σε αθλητές που βρίσκονταν στο «top-10» της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη διαδρομή του έως τα ημιτελικά, απέκλεισε διαδοχικά τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (Νο54) με 3-1, τον Σέρβο Βίκτρο Τρόιτσκι (Νο200) με 3-1, τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο20) με 3-1, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ (Νο3) με 3-1 και τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, επίσης με 3-1. Σε όλα τα ματς, δηλαδή, είχε το ίδιο σκορ!

Από τη μεριά του, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν έχει χάσει μέχρι στιγμής ούτε ένα σετ σε όλο το τουρνουά! Απέκλεισε διαδοχικά με 3-0 τον Αυστραλό Τζέιμς Νάκγουορθ (Νο237), τον επίσης Αυστραλό Μάθιου Έμπντεν (Νο48) και τρίτο Αυστραλό, τον Άλεξ Ντε Μινάουρ (Νο29), τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ (Νο57) και τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (Νο39).

Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, ο 24χρονος Γάλλος Λούκας Πουίγ (Νο31) θα αναμετρηθεί με τον 31χρονο Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είναι απλώς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μαζί με τον Αυστραλό Ρόι Έμερσον και τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 6 τίτλους έκαστος. Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις χρονιές 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 και φιλοδοξεί εφέτος να το κερδίσει για 7η φορά και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών στο αυστραλιανό όπεν.

«Λάβα» η Rod Laver Arena την ώρα του ημιτελικού

Εκτός από τον Ράφα Ναδάλ (10.30, Eurosport 1) ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του αυστραλιανού όπεν θα έχει να αντιμετωπίσει και τα καιρικά φαινόμενα! Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας επικρατεί καύσωνας και το θερμόμετρο δείχνει 40 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις προσπάθειες τόσο του Έλληνα πρωταθλητή όσο και του Ισπανού θρύλου του τένις.

Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη για την ώρα του αγώνα δείχνει θερμοκρασία 37 βαθμών και έτσι η οροφή του κορτ θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να προφυλαχθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι μονομάχοι. Μάλιστα, προβλέπεται και δεκάλεπτο διάλειμμα μετά το δεύτερο σετ.

*Το Eurosport 1 εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας της Nova.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: