«Ύποπτος φάκελος» και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τουλάχιστον 5 άτομα σε καραντίνα

Κοινοποίηση:
volos

Άλλος ένας φάκελος με ύποπτο περιεχόμενο αποστολέα από την Ινδία, εντοπίστηκε στο πανεπιστήμιο του Βόλου.

Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 35 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έστησαν σκηνές και θα απολυμάνουν όσους ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο αλλά και τους χώρους του Πανεπιστημίου, ενώ συνδράμουν ΕΚΑΒ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό Σώμα

Τουλάχιστον πέντε άτομα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο, ο οποίος εστάλη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ομοίως με αυτούς που εστάλησαν στα ΤΕΙ Άρτας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κέρκυρας, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και στο Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Μετά την επικοινωνία του Πρύτανη Ζήση Μαμούρη με τις αρχές, σήμανε άμεσα συναγερμός, με δυνάμεις όλων των υπηρεσίων (Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα) να καταφθάνουν στο σημείο.

volos1

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση της 8ης ΕΜΑΚ, η οποία ουσιαστικά είναι εκείνη που έχει τόσο την τεχνογνωσία αλλά και τον υλικοτεχνικό αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, Πύραρχου Σωτήρη Κορέλα, τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου, όσο και ο επικεφαλής της 8ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός Λάμπρος Κίτσιος, με τις δυνάμεις τους, που αριθμούν τουλάχιστον 35 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων και φορώντας ειδικές στολές, έχουν ανέλαβαν την τήρηση του πρωτοκόλλου, το οποίο προβλέπει απολύμανση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με το αντικείμενο, στην προκειμένη περίπτωση τον φάκελο αλλά και των χώρων του Πανεπιστήμιου. Προς τούτο μάλιστα έχουν στηθεί έξω από το Πανεπιστήμιο, από την πλευρά της παραλίας, σκηνές.

volos2

Σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, θα ακολουθήσει η μεταφορά των 5 ατόμων, τα οποία θα τεθούν σε καραντίνα, σε διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο του Βόλου.

e-volos

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: