Όσα πρέπει γνωρίζουν οι αγρότες μας για να πάρουν το «Ελληνικό Σήμα» και να πουλήσουν τις σοδειές τους…Τι αλλάζει για το παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές…

Κοινοποίηση:
9

Τέθηκαν σε ισχύ, ένα χρόνο μετά από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων, οι Κανονισμοί Απονομής του Ελληνικού Σήματος για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές. Σκοπός της απονομής του σήματος είναι κυρίως η αποτροπή των ελληνοποιήσεων καθώς και η αναγνωρισιμότητά τους στη διεθνή αγορά, προσδίδοντας ταυτόχρονα προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι στο εξής θα δέχεται Αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες ανάλογα με την δραστηριότητα τους και την κατηγορία των προϊόντων τους θα υποβάλουν σχετικές αιτήσεις.

Ειδικότερα, το Ελληνικό σήμα στο Εξαιρετικό Παρθένο, στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές, ταυτοποιεί την προέλευση και τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, ώστε να κατακτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στις καταναλωτικές επιλογές τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Το «Ελληνικό Σήμα» στο Εξαιρετικό Παρθένο, στο Παρθένο Ελαιόλαδο και στις Επιτραπέζιες Ελιές:

  • θα τους προσδώσει προστιθέμενη αξία
  • θα αναδείξει την υψηλή ποιότητα αυτών στην Ελληνική και διεθνή αγορά, «επικοινωνώντας» τα συνδεδεμένα και αναγνωρισμένα με τη χώρα μας ποιοτικά χαρακτηριστικά τους
  • θα αποτρέψει «Ελληνοποιήσεις» ελιών και ελαιολάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΟ.

Για αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν άμεσα τις αντίστοιχες αιτήσεις στον φορέα «ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ» για να πάρουν το ειδικό σήμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: