Έχεις παράπονο από ταξιτζή; Κάνε κλίκ για να κάνεις την καταγγελία σου

Κοινοποίηση:
taxi

Ηδη, σύµφωνα µε απόφαση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου, Θάνου Βούρδα, δεσµεύτηκε ποσό 24.800 ευρώ για την δηµιουργία του σχετικού ιστότοπου, αλλά και για τη διεξαγωγή σεµιναρίου στους υπαλλήλους που θα τη χειρίζονται και θα γίνονται τα παράπονα για τα ταξί.

Την ίδια στιγµή, στα 180 ευρώ ορίζει το ποσό της ελάχιστης µίσθωσης των ΕΙΧ οχηµάτων, µε οδηγό κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Τουρισµού.

Σύµφωνα µε αυτή, τα ΙΧ αυτοκίνητα µε οδηγό από τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και εταιρείες και συνεταιρισµούς επιβατηγών ΔΧ αυτοκινήτων εκµισθώνονται µε ολική µίσθωση µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύµβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών, ενώ απαγορεύεται η µεταφορά επιβατών µε κόµιστρο. Στα νησιά, µε εξαίρεση την Κρήτη και την Εύβοια, η ελάχιστη διάρκεια της εκµίσθωσης ορίζεται σε µισή ώρα για την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο.

Οσον αφορά στο µίσθωµα, προβλέπεται ότι το ελάχιστο τίµηµα αυτών των οχηµάτων που εκµισθώνονται µέσω προκρατήσεως µε αντίστοιχη σύµβαση ελάχιστης διάρκειας τριών ωρών θα είναι 180 ευρώ. Αντίστοιχα, το ελάχιστο τίµηµα µίσθωσης µε σύµβαση ελάχιστης διάρκειας 30 λεπτών θα είναι 80 ευρώ. Στα προβλεπόµενα προσόντα των οδηγών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου ή αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθµίδας του εξωτερικού, προστίθενται η καλή γνώση µιας γλώσσας πέραν της ελληνικής, καθώς και η υποχρέωση να είναι ασφαλιστικά ενήµεροι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: