“Έφυγε” από τη ζωή ο Μιχάλης Τροχανάς, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ

Κοινοποίηση:
troxanas

Η οικογένεια της ΑΕΚ πενθεί από χθες το βράδυ την απώλεια του Μιχάλη Τροχανά, του πρώην μεγαλομετόχου της “Ένωσης”.

Ο Μιχάλης Τροχανάς ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 1995 μέχρι και το 1999. Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας SOE, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ καταβάλλοντας περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές. Αποχώρησε, μεταβιβάζοντας τις μετοχές στην Enic, αντί 2,4 δισεκατομμυρίων δραχμών. Αρχικά ήταν πρόεδρος της ομάδας, ενώ κατόπιν όρισε άλλους ανθρώπους σε αυτή την θέση, παραμένοντας ωστόσο μεγαλομέτοχος μέχρι και το 1999.

Στην εποχή του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχώρησε από την ΑΕΚ για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, ενώ η “Ένωση” προχώρησε στην απόκτηση του Ντέμη Νικολαΐδη, που έμελλε να αποτελέσει “σημαία” του συλλόγου.

Στο διάστημα της παρουσίας του η ΑΕΚ κατέκτησε 2 Κύπελλα Ελλάδος (1996 και 1997) και ένα Σούπερ Καπ (1996).

Ο Τροχανάς ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από προβλήματα υγείας και απεβίωσε το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Ραφήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εφαγε λεφτά από τον κοσμάκη δήθεν θα τους έκανε μετόχους στην SOE με γραφεία στην Ν. χαλκιδόνα!!! Toυς έταζε λαγούς με πετραχείλια οτι θα ήταν μέτοχοι σε μπακαλόουνς στην Κρήτη….Αλλά δεν βρέθηκε κανείς να του πει ότι οι αδικίες πληρώνονται στο κρεβάτι του πόνου, και τα σάβανα δεν έχουν τσέπες?

Comments are closed.