Έκτακτο: Πωλείται το 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος για να χρηματοδοθούν οι φοροελαφρύνσεις

Κοινοποίηση:
1

Την άμεση πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το ισοδύναμο μέτρο που έπρεπε να δώσουμε ως αντιστάθμισμα στους δανειστές προκειμένου να υπάρξουν φοροαπαλλαγές και ειδικά μείωση του ΕΝΦΙΑ. Το ζήτημα πλέον εδώ είναι ότι κάθε φορά πρέπει να (ξε)πουλάμε και κάτι για να μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τις φοροελαφρύνσεις.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα.Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκαν οι αποκρατικοποιήσεις με αιχμή το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: τη φάση προεπιλογής (Α’ Φάση) και τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών (Β’ Φάση). Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου εφέτος.

Η Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου προβλέπει περιορισμούς αναφορικά με τη μεταβίβαση μετοχών του ΔΑΑ πάνω από ορισμένο ποσοστό και οι λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι τράπεζες Deutsche Bank AG (London branch) και Eurobank Ergasias ενεργούν ως Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι, η κοινοπραξία των δικηγορικών εταιρειών Your Legal Partners και Δρακόπουλος Βασαλάκης ως Νομικοί Σύμβουλοι και η Arup Partnership ως Τεχνικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο.

Σημειώνεται ότι ο ΔΑΑ ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίοδο 30 ετών σύμφωνα με τη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου.

 

Τον Φεβρουάριο 2019 τέθηκε σε ισχύ η χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ για επιπλέον 20 έτη (έως τις 11/06/2046). Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και διακινεί 24 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, εκ των οποίων οι 16,4 εκατομμύρια επιβάτες είναι διεθνείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. Μαλ@κιες γραφουν. οι μεγαλοι αγοραστες αποχωρησαν απο την συμφωνια. Εργαζομαι σε εταιρια στατιστικης. Μου το ειπε ενα διευθυντικό στελεχος. τα λενε επιτηδες για να βρουνε αλλα κοροιδα. Εκαναν ελεγχο και την βρηκαν παθητικη ζημιογονα και πολλα ακομη σε θεματα εργασιακων σχεσεων. Γινεται ενας χαμος εκει μεσα

  1. Και δε μου λες φιλε Νικο, αν οι μεγάλοι αγοραστες έφυγαν θα την δώσουν τελικά στο τέλος μπιτ μπαρά και οτι πάρουν; Οτι εκαναν και με τον σιδηροδρομικο σταθμο που τον πουλησαν 30 εκατομμύρια; που ουτε τα καθίσματα στα βαγόνια δεν άξιζαν μόνο τόσο!
   Και που ξέρεις εσυ πως αυτοι που λες πως «αποχώρησαν» δεν είναι οι ίδιες εταιριες.. με άλλη έδρα σε άλλη χώρα και άλλο όνομα για να τους την πάρουν τζάμπα; Ε?
   Και νομιζουν πως αυτοι λέγονται «έξυπνοι» επιχοιρηματιες; Βάζουν τους δικους τους να κυβερνανε για να τους τα πουλάνε φτηνιάρικα?
   .
   Αν είσαι έξυπνος άσε να κυβερνήσω εγω για 4 χρόνια κι έλα να κλείσεις συμφωνια μαζί μου.
   Οχι, έτσι; Γιατί με τους ικανους δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα. Με τα πρόβατα μόνο μπορειτε να συννενοηθειτε.
   .
   Πόσο πανηλίθιοι είναι Θεέ Μου!!!!

Leave a Response