Έκτακτο: Έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε τράπεζες – «Μην αγγίζετε τίποτα» είπαν σε υπαλλήλους

Κοινοποίηση:
1

«Ντου» της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Μπήκαν αιφνιδιαστικά στα γραφεία και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να μην… αγγίξουν τίποτα. Τι ψάχνουν οι ελεγκτές της Επιτροπής και πως σχετίζεται η έφοδος με τις χρεώσεις. Όλο το παρασκήνιο.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπαίνουν οι τράπεζες. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έφοδος κλιμακίων της Επιτροπής στα κεντρικά γραφεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Αν και δεν έχει γίνει γνωστός, επισήμως τουλάχιστον, ο λόγος αυτής της κίνησης, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες σε συγκεκριμένες συναλλαγές.

Η έφοδος έγινε αιφνιδιαστικά και ζητήθηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από τους υπαλλήλους που βρέθηκαν εκείνη την στιγμή στους συγκεκριμένους χώρους να μην αγγίξουν απολύτως τίποτε και να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους.
Προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε απειλήσει τις τράπεζες με παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα ερευνήσει ενδεχόμενη εναρμονισμένη πρακτική, σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις. Να σημειωθεί ότι εφόσον κάτι τέτοιο αποδειχθεί οι τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολύ βαριά πρόστιμα.

Σε ότι αφορά το θέμα των χρεώσεων, μετά την συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των τραπεζών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησαν σε κάποιες περιορισμένες κινήσεις (αναστολή αυξήσεων), οι οποίες προφανώς δεν κρίθηκαν επαρκείς από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Με ευγένεια παιδιά και σιγά- σιγά γιατί είναι ευαίσθητοι. Ακούς εκεί να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους χωρίς να αγγίξουν τίποτα. Ζούγκλα γίναμε. Σε ιδρύματα με κοινωνική προσφορά αυτά!!!!!!

Leave a Response