Έκτακτες συσκέψεις στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα μετά τα άδεια ράφια στην Ιταλία

Κοινοποίηση:
39130714fc505fee1aca1950820943ae_XL

Έκτακτο σχέδιο ανακοίνωσε η Ελλάδα για τον κορωνοϊό, αν και πρέπει να τονιστεί ότι ο ιός δεν έφτασε ακόμη στη χώρα μας, ενώ ειδικά σχέδια κάνουν τα σούπερ μάρκετ, μετά τις εικόνες με άδεια ράφια στην Ιταλία.

Σημειώνεται ότι «καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία με δυο νέα κρούσματα να εμφανίζονται στα κεντρικά και νότια της χώρας και συγκεκριμένα σε Φλωρεντία και Σικελία.

Έκτακτο σχέδιο ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το οποίο θα ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη για τον κορωνοϊό, ενώ έκτακτα σχέδια κάνουν και οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα σούπερ μάρκετ, ειδικά μετά τις εικόνες από την Ιταλία με τα άδεια ράφια.

Η Ιταλία βιώνει το χάος του κορωνοϊού και η αντίδραση των Ιταλών ήταν ακραία έως και σοκαριστική. Οι εικόνες από τα άδεια ράφια στα ιταλικά σούπερ μάρκετ έχουν χτυπήσει «καμπανάκι» στο εγχώριο λιανεμπόριο. Η ραγδαία εξάπλωση του ιού και κυρίως τα θανατηφόρα κρούσματα στη γειτονική χώρα έχουν θορυβήσει τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος δεν κρύβει την ανησυχία του για την έκταση των πιθανών επιπτώσεων στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου. Εκπρόσωποι του τουρισμού, της κρουαζιέρας, της βιομηχανίας και του εμπορίου υπογραμμίζουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο, σημειώνοντας πως κάποιες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται ήδη εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση σε περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα στην Ελλάδα.

Σε εγρήγορση βρίσκεται η πλειονότητα των μεγάλων σούπερ μάρκετ της χώρας ΚΑΙ το εγχώριο λιανεμπόριο, το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, αρχίζει να προετοιμάζεται για την περίπτωση που ο ιός περάσει τις πύλες της χώρας. Οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου παρακολουθούν στενά την υπόθεση και καταστρώνουν σε έκτακτες συσκέψεις τον τρόπο που θα αντιδράσουν για να μην παρουσιασθούν προβλήματα στην τροφοδοσία των καταστημάτων.

Εναλλακτικά σχέδια (Plan B) έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται και οι εταιρείες που εισάγουν προϊόντα από την Κίνα. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εναλλακτικοί τρόποι που θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα, στην περίπτωση που ο ιός εξακολουθεί να εμποδίζει τις θαλάσσιες μεταφορές προς την ευρωπαϊκή αγορά. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα αυξημένα αποθέματα που φρόντισαν να προμηθευτούν πριν δυο μήνες ενόψει της κινεζικής πρωτοχρονιάς και θα χρειαστεί να κάνουν καινούργιες παραγγελίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. …γυναικα αυριο εχομε πρωινο ξυπνημα…..ψωνια γιατι ερχεται ο ιος…πρεπει να οργανωθουμε…
    …εχεις δικιο αντρουλη μου…ο καφες θα ειναι ετοιμος στις 7 να γραψουμε με την ησυχια μας την λιστα με τα ψωνια…
    …ποια λιστα γυναικα?…εδω ερχονται δυσκολες στιγμες.θα παμε να του γ@μ—-με τα ραμματα..θα ειμαστε 9 παρα στην εισοδο.παρε κι εσυ το αμαξι σου να εχουμε χωρο …γιατι μετα εχουμε και κρεοπωλειο…
    …μην το παρακανουμε να σκεφτουμε και τους αλλους…
    …γυναικα μην αρχισω ις χριστοπαναγιες βραδυνιατικα…οποιος ειναι οργανωτικος ας κανει το ιιδιο..εμεις ειμαστε μ@λ@κες που θα ξυπνηουμε αξημερωτα σαββατιατικα?..
    …εχεις δικιο,αντρυλη μου αστους τους αλλους τους κοπρους να κοιμουνται .στο διαολο να πανε οι ανεπροκοποι….
    …..
    σαν καννιβαλοι,καφροι,ζωα διποδα παντου σε ολο τον κοσμο και φυσικα στην Ελλαδα τρεχουν σαν τα βοδια να τα παρουν ολα χωρις να σκεφτονται το συνανθρωπο.
    επαρκεια τροφιμων υπαρχει αλλα αν καποια διποδα μοσχαρια…που ειναι χιλιαδες….φορτωσουν ενα καροτσι γαλατα,αλλο ενα καροτσι ζυμαρικα ,αλλο ενα καροτι ρυζια οσπρια κλπ με ταμειο κανενα 500ευρω που υπαρχει καβατζα κατω απο το στρωμα τοτε καποιοι αλλοι θα μεινουν με τις μαγιονεζες και τις μουσαρδες.
    να δειτε σπρωξιδι και τσακωμους που θα βιωσουμε.
    και οι ιδιοκτητες σουπερ μαρκετ θα τριβουν τα χερια τους για το ξεμπαζωμα

Comments are closed.