Άγριος τσακωμός για καταγγελίες περί “εξάρτησης του Αναστασιάδη από το αλκοόλ”. Τελικά ο πρόεδρος είναι ένας αθεράπευτος μπεκρής ή θύμα κατασυκοφάντησης;

Κοινοποίηση:
anastasiades-twisted-mouth

Ο κ. Όμηρος Αλεξάνδρου δημοσιοποιεί προς βουλευτές και τον λαό την εξάρτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη από το αλκοόλ, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες για την κρίση του στο εθνικό θέμα και τους κινδύνους που προδιαγράφει η όλη συμπεριφορά του στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό ζήτημα.

Ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρει στην επιστολή του και τα εξής:

Αναφέρομαι στη πιο κάτω καταγγελία σας στους Βουλευτές και στον Γενικό Εισαγγελέα και επιθυμώ, παρά το γεγονός ότι μου ασκείτε κριτική ότι δήθεν διασύρω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να σας συγχαρώ που προβληματιστήκατε και ανησυχείτε για τις συνέπειες που κάτι τέτοιο έχει για τον μέλλον της Κύπρου μας.

Είναι γεγονός ότι πολύ πιο πριν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάρα πολλές φορές στην αρθρογραφία μου που απευθύνεται σε δεκάδες χιλιάδες έλληνες της Κύπρου, της Ελλάδας και της διασποράς αναδεικνύω μετ’ επιτάσεως το πρόβλημα που ο Πρόεδρος αντιμετωπίζει με το αλκοόλ. Κατά την άποψη μου αλλά και κατά την άποψη πάρα πολλών πολιτών που διαπίστωσαν το πρόβλημα του, τον καθιστά ανεπαρκή και άκρως επικίνδυνο στον χειρισμό κυρίως του εθνικού μας θέματος.

Μήνυμα Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη που αφορά την εξάρτηση του ΠτΔ από το αλκοόλ.

Αγαπητέ Όμηρε, σου μεταφέρω μια πληροφορία σχετικά με την συμπεριφορά του ΠτΔ, στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ. Ο δικός μας (εννοεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη) ήταν στρακόττον στο μεθύσι και έλεγε ανοησίες. Μάλιστα τα παραπατήματα του καταγράφηκαν σε κάμερες τις οποίες όμως ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος με διάφορα επιχειρήματα, από πιέσεις και κολακείες μέχρι επίκληση …. εθνικών συμφερόντων, κατάφερε να μην προβληθούν.

Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν έχω καταγγείλει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς, σε όσους κοινοποιείται αυτή η επιστολή, το πρόβλημα του Προέδρου αλλά δυστυχώς εξακολουθούν να παραμένουν εγκληματικά αδρανείς. Τους έχω μάλιστα προειδοποιήσει ότι θα φέρουν τεράστια ευθύνη για την άσχημη πορεία που πήρε το εθνικό μας θέμα σαν αποτέλεσμα των αλλοπρόσαλλων χειρισμών του Προέδρου.

Σας παραθέτω πιο κάτω το περιεχόμενο γραπτής καταγγελίας που έκανα στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Γενικό Εισαγγελέα στις 19/10/2016 και παρά τις επανειλημμένες μου υπενθυμίσεις δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση.

Κλείνοντας θέλω να επαναλάβω με έμφαση ότι είμαι πέρα για πέρα πεπεισμένος ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με το αλκοόλ και ότι έχω κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύσω την πατρίδα μου από αυτόν. Καλώ άμεσα τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα να επιληφθούν άμεσα του θέματος και δηλώνω ότι είμαι έτοιμος αν αποδειχθεί ότι άδικα συκοφαντώ και υποσκάπτω τον Πρόεδρο να υποστώ τις συνέπειες του Νόμου και να απολογηθώ.

Εν όψη της κρίσιμης και καθοριστικής ‘’Σύναξης’’ της Γενεύης απαιτώ εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσει το θέμα. Ή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ, ή ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο, ας αναλάβει ο καθ’ ένας τις ευθύνες του.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΛΑΤΤΑ
Πρόεδρο και τα Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Σας προωθώ το e-mail που έλαβα από τον κ. Όμηρο Αλεξάνδρου και σας ερωτώ: Μπορεί κάποιος να υποσκάπτει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον τρόπο που το κάνει ο κ. Αλεξάνδρου χωρίς συνέπειες;

Ανεξάρτητα με το εάν κάποιος ψήφισε ή όχι τον κ. Αναστασιάδη, ανεξάρτητα με το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί του, ο κ. Αναστασιάδης είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβάλλεται τα τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού.

Και επειδή από ότι φαίνεται το Σύνταγμα και η κυπριακή νομοθεσία επιτρέπουν τον διασυρμό και την γελοιοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς καμιά επίπτωση , θα πρέπει, πιστεύω, να μελετηθεί αυτό το θέμα από το Νομοθετικό Σώμα αλλά και από το Γενικό Εισαγγελέα ώστε να απαγορεύονται τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πηγαίνει στις συνομιλίες «μεθυσμένος» συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα συμβούλων και να μη έχει παραιτηθεί κανένας από τους συμβούλους του και να καταγγείλει τη συμπεριφορά του Προέδρου;

Και επειδή, όταν κάποιος μεθά γίνεται εύκολα αντιληπτό, δε θα το γνώριζαν οι αρχηγοί των κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Γενικός Εισαγγελέας, οι Υπουργοί, καθώς και άλλοι που συναντούν τον Πρόεδρο; Και όλοι αυτοί θα σιωπούσαν γνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος διαπραγματεύεται το μέλλον τα Κύπρου; ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ!!!!

ΝΑΙ στη Δημοκρατία, ΝΑΙ στην ελευθερία έκφρασης, ΟΧΙ στην ασυδοσία.

Με εκτίμηση

Κυριάκος Κάλαττας

Εξ Αιγιαλούσης

ΣΗΜ. ΤΑ ΝΕΑ έχουν αναφερθούν επανειλημμένα για τον καταστροφικό εθισμό του Ν.Αναστασιάδη και την ανεύθυνη συμπεριφορά του στο Εθνικό μας θέμα. Θα βρείτε αρκετές αναφορές στο θέμα εάν στην “αναζήτηση – search” πληκτρολογείστε «Αναστασιάδης” ή «μεθύστακας».

tanea-diaspora.net

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: