ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΒΑΡΥ KAI ΑΣΗΚΩΤΟ! ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΙΧΑΘΕΙΣ! ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ! ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΨΩΝΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ;

  Κοινοποίηση:
  TERENS AMERIKI

  ΠΡΩΤΑ το ρεπορτάζ μετά τα σχόλια μας!

  Ομιλία στην ομογένεια της Φλόριντα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών στο Τάρπον Σπριγκς εκφράζοντας τα… παράπονα του για την ελληνική γλώσσα.

  «Θα ξεκινήσω την ομιλία μου με μία εξομολόγηση. Όταν πριν από 24 ώρες έφευγα από το σπίτι μου για να έλθω εδώ στην Τάμπα, στο Τάρπον Σπριγκς, ήξερα ότι θα ερχόμουνα σε μία πόλη που είναι η κόρη της Καλύμνου. Πίστευα, ότι ερχόμουνα σε ομογενείς που κρατούν την γλώσσα της πατρίδας. Αλλά με αιφνιδιάσατε. Με μπερδέψατε. Στενοχωρήθηκα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τέρενς Κουίκ.

  Και συνέχισε: «Είμαι ο προτελευταίος ομιλητής σε αυτή την εκδήλωση και όλοι οι προηγούμενοι, όλοι ομογενείς με τους οποίους πριν καθίσουμε στα τραπέζια, τα λέγαμε στη γλώσσα μας, μίλησαν όχι ελληνικά, αλλά αγγλικά. Δηλαδή στη σημερινή εκδήλωση άκουγα τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να βάζουν στην άκρη τη γλώσσα της πατρίδας μας. Προσωπικά θα μου επιτρέψετε να σας πω τα πράγματα όπως τα αισθάνομαι. Η ελληνική γλώσσα είναι ένα ισχυρότατο σημείο αναφοράς που πρέπει να χαρακτηρίζει τον Ελληνισμό της Διασποράς. Όπως και η Ορθοδοξία».

  «Εδώ στις ΗΠΑ έχουμε φτάσει πλέον στην τέταρτη και πέμπτη γενιά, με τα ελληνικά να φθίνουν. Εσείς, οι γονείς τους, οι παππούδες και οι γιαγιάδες αν δεν στηρίξετε, ακόμα και στις ομογενειακές συγκεντρώσεις την ελληνική γλώσσα, τότε τα ελληνικά έσβησαν. Κι αν σβήσουν τα ελληνικά, τότε χάσαμε και την ομογένεια. Έτσι, λοιπόν, παρά το ότι όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες μίλησαν αγγλικά, εγώ θα επιλέξω τα ελληνικά που είναι και η μητέρα όλων των γλωσσών» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

  «Δικαιολογημένα η Ομογένεια ζητάει τη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας για την εκμάθηση ή διατήρηση των ελληνικών. Το κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα με αποσπάσεις καθηγητών, παρά την οικονομική μας κρίση. Εδώ στη Φλόριδα, για παράδειγμα, στα «τσάρτερς» σχολεία, έχουμε πολύ ικανοποιητικό αριθμό δασκάλων. Ε, ας μας βοηθήσουν και οι ομογενείς με τη δική τους γλωσσική συνεισφορά», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

  Σχόλια

  Μαθαίνουμε τα ψώνια του Τερενς θα κανουν βαρύ και ασήκωτο το αεροπλάνο στην επιστροφή

  Να δούμε σε λίγους μήνες που ο Τερενς δεν θα είναι Υπουργός αν κάνει τα ταξιδάκια που κάνει τωρα με χορηγό τον Ελληνικό λαό!
  Εδω στο ALTER και το ΒLUE SKY έτρωγε τα club σάντουιτς των συνάδελφων γιατί έκανε οικονομία για την βενζίνη της Μερτσέντες του

  Δεν μιλάνε Ελληνικά γιατί πολύ απλά εκεί τους οδήγησε η καθημερινότητα! Απόλυτα λογικό!

  Μπορεί να μιλάνε Αμερικάνικα μιλάνε όμως με την γλώσσα της αληθείας! Σκέφτονται Ελληνικά μιλάνε Αμερικάνικα! Και δεν είναι πονηροί σαν εσένα πολιτικάντη!

  Συμπέρασμα ΛΕΜΕ ναι στους καθαρούς στην ψυχή και ας μιλάνε Αραβικά Κουρδικά η Ισπανικά

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: