ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 48ΩΡΕΣ! ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    nucleartesting-620x310

    Λάδι στη φωτιά που ήδη κατακαίει την ανατολική Μεσόγειο ρίχνει ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν για την επόμενη κίνησή τους στη Συρία εντός 48 ωρών.

    «Αν πίσω από αυτό υπάρχει η Ρωσία, ή το Ιράν ή η Συρία, ή όλοι μαζί, θα το δούμε και θα το εκτιμήσουμε», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο ενός νέου στρατιωτικού χτυπήματος
    Τις αμέσως επόμενες ώρες και ειδικότερα εντός 48 ωρών αναμένεται να καταλήξει στην απόφασή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για τα αντίποινα που θα εφαρμόσει απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, μετά την επίθεση, όπως κατηγορηματικά δηλώνει η Ουάσιγκτον, με χημικά στην Ντούμα.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος τόνισε πως θα αποφασίσει μέσα σε 24 ή το αργότερο σε 48 ώρες για τον τρόπο αντίδρασης, χαρακτηρίζοντας «τρομερό» το γεγονός, προσθέτοντας πως «πως αυτό αφορά την ανθρωπότητα και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβαίνει».

    Ο Ντόναλντ Τραμπ επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο, λέγοντας πως «αν πίσω από αυτό υπάρχει η Ρωσία, ή το Ιράν ή η Συρία, ή όλοι μαζί, θα το δούμε και θα το εκτιμήσουμε».

    Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ένα νέο στρατιωτικό-πυραυλικό χτύπημα από τα αμερικανικά πλοία που πλέουν στη Μεσόγειο.

     

    Έξαλλοι οι Ρώσοι: Επικίνδυνη εξέλιξη ο βομβαρδισμός της βάσης
    «Δεν βρήκαμε ίχνος χημικών στη Ντούμα», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ σχολιάζοντας τα αεροπορικά πλήγματα που στόχευσαν τον πρωί της Δευτέρας του Πάσχα (09/04), στρατωτική βάση στο κέντρο της Συρίας

    Δαμασκός και Μόσχα επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση, στο Ισραήλ.

    «Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ρώσοι ειδικοί που έκαναν έρευνα στην Ντούμα, όπου το συριακό καθεστώς κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χημική επίθεση κατά των ανταρτών, δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.

    «Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου (…) Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε.

    «Δεν έχουμε σχέση με την επίθεση», λένε ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία – Σιγή από το Ισραήλ
    Οι ΗΠΑ αμέσως ανακοίνωσαν ότι δεν ευθύνονται για την επίθεση τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή» οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία».

    Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, τόνισε πως η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει στρατιωτικά πλήγματα κατά του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

    «Δεν αποκλείω τίποτε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Μάτις, ενώ υποδεχόταν στον Σεΐχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, εμίρη του Κατάρ, στο Πεντάγωνο.

    «Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ερευνήσουμε είναι γιατί υπάρχουν ακόμη χημικά όπλα και χρησιμοποιούνται, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της καταστροφής τους, οπότε εργαζόμαστε με τους συμμάχους και εταίρους μας, από το NATO έως το Κατάρ και αλλού για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα», τόνισε ο κ. Μάτις.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε το συριακό καθεστώς, καθώς και τους συμμάχους του, Ρωσία και Ιράν, ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα, ενώ αποκάλεσε – στο ίδιο μήνυμα στο Twitter – «κτήνος» τον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

    Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Βρετανίας. Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι τόνισε ότι η Βρετανία δεν ενεπλάκη στα αεροπορικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία.

    «Αν υπάρξει σαφής επιβεβαιωμένη απόδειξη για τη χρήση χημικών όπλων και μια πρόταση για δράση όπου το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν χρήσιμο, τότε θα εξετάσουμε τις επιλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Παράλληλα, ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν βομβάρδισε τη βάση Τ-4, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

    Ο ισραηλινός στρατός, που τους τελευταίους μήνες έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές στη Συρία εναντίον βάσεων του συριακού στρατού, αρνήθηκε σήμερα να κάνει «οποιοδήποτε σχόλιο».

    Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας με έδρα στην περιοχή δήλωσε στο Reuters ότι δεν αποκλείει να ευθύνεται το Ισραήλ για την επίθεση.

     

    Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν, ανήσυχος ο «Σουλτάνος»
    Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την «ανησυχία» του για τις επιθέσεις εναντίον της ανατολικής Γούτα, στη Συρία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης έπειτα από έναν βομβαρδισμό με χημική ουσία που φέρεται να εξαπέλυσε το καθεστώτος, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

    «Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιθέσεις εναντίον της Ντούμα και της ανατολικής Γούτα», δήλωσε μία πηγή στην τουρκική προεδρία.

    Η πηγή υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει για την Τουρκία και τη Ρωσία «να εργαστούν μαζί για να σταματήσουν τους θανάτους αμάχων και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας».

    Η συνομιλία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις δηλώσεις διασωστών, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, για μια φερόμενη επίθεση με «τοξικά αέρια» στην Ντούμα, τελευταίο θύλακα υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, τον οποίο το καθεστώς επιδιώκει να ανακαταλάβει προκειμένου να ολοκληρώσει την ανακατάληψη της ανατολικής Γούτα.

    Ρώσοι εμπειρογνώμονες που έκαναν έρευνα στην Ντούμα δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας, δήλωσε πάντως ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. η σταση του πουτιν ειναι προς το παρον αυτη που επρεπε οι αμερικανοι εβαλαν τους τουρκους η οι ιδιοι εριξαν το αεροπλανο το ρωσικο με σκοπο να αντιδρασει δυναμικα ο ρωσος αλλα δεν ειναι χαζος αυτος να μασησει περιμενει αυτους να ξεκινησουν κατι και μετα θα αντιδρασει ειναι γατα δεν ειναι χαρτογιακας

    2. Παλι κοτουλα ο Μπουτινγκας.κο.κο.κο.μονο σε κατι απλυτους μπολσεβικους περνανε οι μαγκιες του.

      1. ολα αυτα φιλε μου που λες δεν στεκουν εκει οι δολοφονοι αμερικανοεβραικα κατακαθια προσπαθουν με καθε τροπο να αντιδρασουν οι ρωσοι και να ριξουν το ξεκινημα του τριτου παγκοσμιου πολεμου κατι που το επιθυμουν πολυ και να επεσαν χημικα οπως λενε αυτα τα παρασιτα ποιος μου λεει οτι δεν τα εριξαν οι ιδιοι και να εχουν το αβανταζ για επεμβαση. και ξερουμε τοσα χρονια πιοι διαλυουν τις χωρες παγκοσμιως για να αρπαζουν τον πλουτο τους και μην ξεχνας πιοι βομβαρδιζαν την γιουγκοσλαβια κατι ηξερε ο χιτλερ το μονο καλο που πηγε να κανει

    3. Τι έχουμε εδώ;
      Ο Λαβρόφ είπε τον Ερντογαν να φύγει από Αφριν και να επιστρέψει τα εδάφη στην Συρία.
      Το έργο!!!

    4. Πούτιν βγάλε τα υπερόπλα σου —– ρεεεειιιιι

    Comments are closed.