ΤΟΥΡΚΕ ΤΟΥΡΚΕ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ; ΤΑ «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» ΜΑΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…!!! ΞΕΣΠΑΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ… ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

    Κοινοποίηση:
    polemos-elladas-tourkias

    Ελικόπτερο Σινούκ μετέφερε λίγες ώρες πριν το ξημέρωμα της Τρίτης ομάδες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών για να εξασκηθούν στο Helocasting (ρίψη επιχειρησιακών λεμβών από το ελικόπτερο στη θάλασσα μαζί με τις ομάδες των βατραχανθρώπων) κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών, το οποίο ουκ ολίγες φορές μπήκε στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του HellasJournal, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη άσκηση «Καταιγίδα» του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλά από τα ελληνικά πλοία πλέουν στο Ανατολικό Αιγαίο από το πιο βόρειο σημείο του έως την πλέον νότια εσχατιά, επιδεικνύοντας την ελληνική σημαία και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ναυτοσύνης και αποτροπής. (Δείτε το βίντεο παρακάτω)

    Ωστόσο, εκείνο που παρατηρείται είναι πως η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο πέρασμα του χρόνου και με βάση τα σενάρια που έχει κληθεί ν’ αντιμετωπίσει τόσο επιχειρησιακά όσο και επί χάρτου, μετατρέπει μια καθαρά ναυτική άσκηση σε διακλαδική μιας και στην άσκηση «Καταιγίδα» συμμετέχουν τόσο πολεμικά αεροσκάφη όσο και μέσα με προσωπικό του Στρατού Ξηράς.

    Χαρακτηριστικό είναι πως στο πλαίσιο της άσκησης τις επόμενες ώρες θα γίνει άσκηση κατάδειξης στόχου από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων σε αεροσκάφη των Πολεμικής Αεροπορίας.

    Οι «ΑΕΛΑ», (Αξιωματικοί ελέγχου Αεροπορίας) θα συνομιλούν κωδικοποιημένα στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών ενώ με laser θα καταδεικνύουν τον στόχο στους ιπταμένους οι οποίοι θα τον βλέπουν και θα τον εγκλωβίζουν από τα 8 ναυτικά μίλια.

    Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συνεργασία πριν από έναν χρόνο και προς τα πίσω διεξάγονταν μια έως δυο φορές τον χρόνο.

    Σαφές είναι και το μήνυμα που εκπέμπεται και από τον κατάπλου της φρεγάτας Ψαρά, στο νησί από το οποίο έχει πάρει το όνομά της θέλοντας να δείξει τους άρρηκτους δεσμούς του Πολεμικού Ναυτικού με τους νησιώτες μας, κυρίως των απομακρυσμένων νησιών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. διαταγες εκτελουν.αν τους πουν ιμια ιμια θα πανε

    2. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να μη λέμε παπαριές,όχι μόνο δεν έχει πολεμήσει ποτέ κανείς τους αλλά είναι όλοι τους άσφαιροι.Ούτε καν εκδίκηση για όσα έχουν συμβεί σε ξηρά με απαγωγές.σε ρίψεις αεροσκαφών,όσο για το πολεμικό ναυτικό που δεν πολέμησε ποτέ κόβουν βόλτες τα τουρκάκια.Για τίποτα φαρμακάκια για φούσκωμα και για δουλίτσες με αλλοδαπούς καλοί είναι.Οπότε κομαντιλίκια και παραμυθάκια σε παιδάκια που τσιμπάνε και σε γκόμενες.Πατήστε το pin όσο είναι σίγουρο ακόμα

      1. Αγνοείς επιχειρησιακά θέματα από το 1994 έως σήμερα…σε δικαιολογώ ήταν κάτι που ήθελες να γίνεις αλλά μάλλον δεν είχες το σθένος…δεν πειράζει oμως ,,μπορείς να έχεις άποψη αλλά να ξέρεις ολοι έχουν άποψη..να σε διορθώσω όμως ,,δεν έχουν πολεμήσει διότι δεν χρειάστηκε..έχουν επιχειρήσει όμως κάτι που αγνοείς και με μεγάλη επιτυχία…μάζεψε την σκέψη σου λοιπόν και δείξτε σεβασμό….νεοέλληνες του κόμπλεξ..

        1. Άντε κομάντο περιμένω να μου πεις τι έχεις πράξει στην καριέρα σου λοιπόν εσύ και κάποιοι άλλοι.Όσους δε χρειάστηκε να εκπαιδεύσω λόγω ειδικότητας νόμιζαν ότι τα ξέρουν όλα.Το αν χρειάστηκε ή όχι να πολεμήσουμε,σαφώς και χρειάστηκε πολλές φορές αλλά δεν είδα ούτε ένα ψυχωμένο δήθεν τρελό που δε μασάει να ρίξει έστω μία σφαίρα.Κόμπλεξ έχεις εσύ που νομίζεις ότι κάτι είσαι και κάτι κάνεις όπως και οι περισσότεροι ενώ στην ουσία πρόκειται για άσφαιρους ένστολους δημόσιους,Και φυσικά είμαι καλύτερος σε πολλά και πιο δυνατός από πολλούς από αυτούς,όπως και άλλα παιδιά που δεν πουλάνε,δεν είναι στο φάρμακο και δεν το παίζουν κάποιοι.

    3. Για πες μας τωρα,στα ιμια τολμουν να ανεβουν;;;;

      1. διλαδι ειναι κατορθομα να ειναι σε Ελληνικο εδαφος

    Comments are closed.