ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ: “ΑΔΕΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ”

Κοινοποίηση:
εξ

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Ντογάν’ (DHA) δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη την κατάθεση των 2 Ελλήνων αξιωματικών που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη.

 

Οι 2 Έλληνες στρατιώτες, σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία και ο δε Άγγελος Μιτρετόδης στη κατάθεσή του είπε χαρακτηριστικά: «Αυτός που πάει να κατασκοπεύσει επιλέγει να το κάνει μες στα χιόνα; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται οι πατημασιές μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά».

Το πρακτορείο Ντογάν αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν από την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες από την στρατοχωροφυλακή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή τους. Στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά.

Ο Άγγελος Μιτρετόδης μέσω του διερμηνέα είπε στο δικαστήριο ότι δεν πέρασαν σκόπιμα τα σύνορα και ότι δεν είναι κατάσκοποι.

«Εμείς επ’ ουδενί παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα. Ακολουθήσαμε κάποια ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Τα ακολούθησα και τράβηξα φωτογραφίες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός.

Σκοπός μου ήταν να τις δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη των παπουτσιών ακριβώς στο διπλανό δρόμο όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη.

Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη των παπουτσιών άλλαξαν πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα, προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα για να τους συλλάβουμε.

Επειδή τα ίχνη των παπουτσιών ήταν πέραν του δρόμου που κάναμε περιπολία και επειδή τα δέντρα είχαν ανατραπεί και περάσαμε ανάμεσά τους γρήγορα, δεν καταλάβαμε πώς περάσαμε στην τουρκική πλευρά. Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά, ούτε συναντήσαμε άλλωστε Τούρκο στρατιώτη».

Ο Μιτρετόδης είπε επίσης ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά, άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες.

«Τότε καταλάβαμε τί έγινε και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο, αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροι τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος, εγώ απορρίπτω κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον μου.

Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά. Επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών. Εγώ αυτό ήθελα κυρίως να δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει καιρό με χιόνι; Άλλωστε την ώρα που περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι», ανέφερε.

O λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης αρνούμενος και αυτός την κατηγορία της κατασκοπείας κατέθεσε ότι δεν ήρθε κακοβούλως: «Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό», υποστήριξε ο Έλληνας υπαξιωματικός.

Η απόφαση του Πταισματοδικείου της Αδριανούπολης είναι ως εξής:

«Αποφασίζεται η προφυλάκιση αντί του κατ’ οίκου περιορισμού (ή περιοριστικών μέτρων) των υπόπτων για τους εξής λόγους:

– Δεν διαθέτουν διεύθυνση στην Τουρκία

– Αν αφεθούν ελεύθεροι, θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής

– Η συγκέντρωση όλων των αποδεικτικών στοιχείων δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται η εξέταση των ηλεκτρονικών τους συσκευών

– Ενδέχεται να χαθούν ή παραποιηθούν αποδεικτικά στοιχεία

– Αλλά και λόγω της φύσης, της κατηγορίας και του τρόπου του εγκλήματος που διέπραξαν».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, οι συλληφθέντες Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία, θα οδηγηθούν στη φυλακή, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των κινητών τηλεφώνων που βρέθηκαν επάνω τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. 5 χρονακια φυλακα για κατασκοπια θα αρπαξουν οι φουκαραδες και μετα θα μας πανε τουρκικο παζαρι για τους 8 ο Σουλταν Ερντογαν με τα εδω γιουσουφακια μας δουλευει μια χαρα κοπρητια στραταιοι του πενταγωνου κυφηνες ενα με τους προδοτες τους πολιτικους εχεται γινει καλα ουτε ενας απο σας δεν εχει ιχνος τσιπας να παραιτηθει???????Φτου σας ξεφτιλες μοναχα μηζες εξοπλιστικα ντζιπακια και λοιμουζινες κρατικες να πηγαινετα και να ερχεσται ειστε και παροχες απο μας απο τον ρημαγμενο λαο καλοκαιρακια σε πριβε δικε σας κατασκηνωσοις μασσα ξαπλα με φανταρους υπηρετες και οταν πρεπει να κανεται αυτο που πρεπει στα τεσσερα στο τουρκο στηνεσται . Ντροπη σας……..

  2. ” Ο λοχίας, πολύ «παλιός» στη μονάδα και γέννημα-θρέμμα της Ορεστιάδας είχε πάρει τον «νέο» ανθυπολοχαγό, που πρόσφατα μετατέθηκε στην Ταξιαρχία «Ρίμινι», για να του «δείξει τα κατατόπια» σε μια πολύ «περίεργη» περιοχή ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το τριεθνές.

    Τα δύο στελέχη επέβαιναν σε τζιπ του ΕΣ – το οποίο επίσης βρίσκεται σε τουρκικά χέρια – και πήγαιναν από τη Βύσσα προς τις Καστανιές.

    Η ενέδρα των επίλεκτων «Μπορντό Μπερελί», που μετά το πραξικόπημα έχουν καταστεί μια μονάδα προσωπικά αναφερόμενη στον Τούρκο πρόεδρο, εκδηλώθηκε στην περιοχή της Βύσσας και σε ελληνικό έδαφος – πέραν πάσης αμφιβολίας ή αμφισβήτησης.

    Από το ρεπορτάζ επίσης προκύπτει ότι σε τουρκικά χέρια βρίσκεται το τζιπ, ο ασύρματος και ο οπλισμός των Ελλήνων στρατιωτικών – κάτι για το οποίο δεν έχει ακουστεί τίποτα από επίσημα ελληνικά χείλη.”

  3. ΕΊναι προδότες δεν παραδίδονται όπλα Μόνο πάνω από το πτώμα καλύτερα με μια σφαίρα στο κεφάλι παρά Να παραδοθούμε Τώρα ας κάνουν τον κολο φιλιστρινι

  4. Καλά να πάθουν. Ας έκαναν την δουλειά τους όπως έπρεπε ! Όταν βγαίνεις περίπολο, έχεις τα όπλα ανα χείρας και έτοιμος για πάν ενδεχόμενο. ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ. Εάν εντόπισαν τους τούρκους σε Ελληνικό έδαφος η διαδικασία είναι γνωστή. Αναγνώριση και ενημέρωση αρμοδίων και αν δεν υπακούσουν προειδοποιητικές βολές ή και σύγκρουση. Αν πέρασαν σε τούρκικο έδαφος είναι ηλίθιοι. Όταν είσαι στα σύνορα και απέναντι σου είναι ο εχθρός (γιατί ο τούρκος είναι διαχρονικά εχθρός της Ελλάδας) παιδαριώδη λάθη και χαβαλές δεν υπάρχουν.
    Όταν εκτελείς υπηρεσία, εκτελείς υπηρεσία. τελεία και παύλα.

  5. εγω νομιζω οτι γυρναγαν τα συνορα να δουν το εδαφος (γιατι ηταν του μηχανικου και το πιο πιθανο ηταν να δουν το εδαφος, ολες οι επιχειρησεις του μηχανιοκου εχουν να κανουν με αναγνωριση εδαφους), αλλα επειδη αυτες οι κινησες γινονται χωρις οπλα (γενικα ο στρατος πολλες φορες απογορευεται να οπλοφορει, και αν το κανει δεν εχει σφαιρες μαζι του!!!!!, οι εθνφυλακες με σφαιρες κ οπλα, και ο στρατος σαν τα γιδια, ουτε στο σπιτι οπλο ουτε στη δουλεια του), και πολυ απλα εντος ελληνικου εδαφους τους την πεσανε μπαμπεσικα, αφησαν το αμαξι εκει επιτοπου, τους πηραν με απειλη οπλων και αντε γεια…..
    οσοσ αφορα την καταθεση οτι αδειασαν οι δικοι μας τα οπλα και παραδωθηκαν ειναι καθαρα τουρκικη προπαγανδα να δειξουν οτι οι ελληνες ειναι δειλοι. πολυ απλα δεν ειχαν οπλα!!!

  6. Κάποιοι λένε ότι λείπει ένα τζιπ από τον έβρο…αληθεύει??? πω ρε ξεφτιλίκια….ελπίζω να είναι ψέμματα! Εύχομαι να γυρίσουνε γρήγορα τα παληκάρια σώα και αβλαβή, η Παναγιά μαζί τους!

  7. Επειδή παίζει να πετάξει κάποιος την κοτσάνα πως το Σύνταγμα έχει 120 άρθρα, βάζω κι αυτό:

    ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Α. Δείτε πρώτα πως περιγράφονται και πως τιμωρούνται αυτά τα εγκλήματα:
    ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

    ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

    ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

    Άρθρο 134

    Έσχατη προδοσία

    Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα. Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.

    Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.

    Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.

    Άρθρο 134α

    Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος

    Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου: α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή. β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια .γ)το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. δ) η αρχή του πολυκομματισμού. ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα. ( Δηλαδή η νομοθετική λειτουργία από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση. και Η δικαστική λειτουργία από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.) στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

    Άρθρο 135

    Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

    Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με κάθειρξη.

    Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρ. 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.

    Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.

    Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

    ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Άρθρο 138

    Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας

    Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία τιμωρείται με θάνατο.

    Οι διατάξεις των άρθρων 135 και 137 έχουν και εδώ εφαρμογή.

    Άρθρο 139

    Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας

    Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.

    Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.

    Άρθρο 140

    Όποιος με πράξεις εχθρικές, που η κυβέρνηση δεν τις εγκρίνει ή με μηχανορραφίες εκθέτει με πρόθεσή του το ελληνικό κράτος ή κάποιο σύμμαχό του σε κίνδυνο πολέμου ή εχθροπραξιών τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν εξαιτία των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

    Άρθρο 141

    Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάψου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

    Άρθρο 146

    Παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

    Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείτια με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

    Σε καιρό πολέμου ο υπαίτιος τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

    Άρθρο 150

    Νόθευση αποδεικτικών

    Όποιος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει έγγραφα ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμεύσουν για την απόδειξη δικαιωμάτων ή την υποστήριξη συμφερόντων του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του απέναντι σε άλλο κράτος τιμωρείται με κάθειρξη.

    Άρθρο 151

    Κατάχρηση πληρεξουσιότητας

    Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους, ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα τιμωρείται με κάθειρξη.

    Άρθρο 152

    Γενική διάταξη

    Στις περιπτώσεις των άρθρων 142, 145, 147, 148, 149, το δικαστήριο μπορεί μαζί με τη φυλάκιση να επιβάλει και στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που αναφέρονται στο άρθρο 63 αριθμ. 1.

  8. Μπορεί και να παίζει η θεωρία αυτή με τα ίχνη. Όσο μακάκες και να είναι κι οι δύο δικοί μας, έχουν κάνει άπειρες περιπολίες εκεί κι ο ένας είναι ντόπιος. Θεωρώ πως τους συνέλαβαν, για κάποια μέτρα, σε δικό μας έδαφος. Οι Μογγόλοι ήταν επτά στην περίπολο, οι δικοί μας δύο, δεν αποκλείω τα ίχνη να προέρχονταν από κάποιους που μπήκαν και βγήκαν. Μπορεί να ήταν κομάντα των Τούρκων που μπήκαν και βγήκαν, μπορεί και όντως τίποτε λαθροδιακινητές για να τους ρίξουν σε παγίδα.

    Η ουσία είναι πως την εβδομάδα που πέρασε και συγκεκριμένα την Τρίτη είχαμε συζήτηση ενώπιον του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας το ζήτημα της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Το τάιμινγκ δεν είναι τυχαίο. Αν οι δύο δικοί μας έχουν συλληφθεί έστω και έναν πόντο εντός ελληνικού εδάφους, ο Τσίπρας πάει για εσχάτη προδοσία και εις θάνατον, με βάση τα άρθρα 138 και 144 του Συντάγματος, όπως γράφει σήμερα το “Mακελειό”.

    Στην καλύτερη περίπτωση για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρισκόμαστε σε κατάσταση Failed State. Mε βάση το επεισόδιο στα Ίμια, αλλά και αυτό το προχθεσινό υπάρχει ήδη η μια προϋπόθεση που κάνει λόγο για: Απώλεια ελέγχου της γεωγραφικής επικράτειας ή της αποκλειστικής άσκησης ισχύος εντός αυτής.

    Με βάση τα όσα συμβαίνουν και στον χώρο της Υγείας με τους δεμένους ανθρώπους στο Λοιμωδών, υπάρχει και δεύτερη προϋπόθεση: Αδυναμία παροχής δημοσίων υπηρεσιών.

    Με βάση το μπάχαλο των αναρχικών προκειμένου να εκβιάσουν την κυβέρνηση, να μεταφέρει τον Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό συντρέχει και η 3η προϋπόθεση του Failed State: Αδυναμία της νόμιμης αρχής εξουσίας στη λήψη αποφάσεων.

    Όποιος ξαναπληρώσει έστω και ένα ευρώ σε φόρο, σε αυτά τα σούργελα, είναι προδότης. Τέλος. Πρέπει να πέσουν, αλλιώς δεν θα υπάρχουμε σε έναν μήνα.

  9. Δυστηχως θα πανε για κατασκοπεια κατι που φαινεται (απο οτι λετε ) τους κατηγωρουν κι αυτοι απανταν (δεν κατασκοπευαμε ακολουθαγαμε ιχνη -μαλλον λαθραιων-στο χιονι…αφου απαντανε εχουν αππαγελθει κατηγωριες κι εμεις περιμενουμε απο τους τουρκους να μαθουμε..ολοι αχρηστοι αλλα ετουτοι εδω τα δυαλησαν ολα..οταν βλεπεις τον Καμμενο με φανφαρες αντι για δουλεια χωρις να φαινεται η τον Κουβελη (αληθεια που πηγε φανταρος?) Ποιος απο αυτους θα σηκωσει κεφαλι να μιλησει? Αν δεν βαλεις στρατιωτηκο στο Υ.Αμυνας γιατρο (οχι συνδηκαλιστη) στο Υ.Υγειας κλπ κι κοιτας να βολευεις πολιτικους ασχετους αυτα συμβενουν..κριμα…καθαρη απαγωγη κι το χειρωτερο ? Ξερουν που εχουμε τρυπες ..κι ειναι πολλες δυστηχως αν βαλλουμε κι των πολιτικων…κριμα..τα παιδια θαχουν πολυ ασχημη εμπειρια…αμεση ανταποδωση παντου…παντου..

  10. Ετσι ειναι η Ελληνοτουρκικη φιλια του Καραμανλη κ τα κουμπαρια
    Να χαιρονται οι Ελληνες-ιδες τους συντροφους Αλβαναρια κ Τουρκοπακιστανα μαζι με τα μουλικα τους

  11. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά. Επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών. Εγώ αυτό ήθελα κυρίως να δείξω στους ανωτέρους μου.
    Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει καιρό με χιόνι;“““SE AFTO TO SIMIO O STRATIGOS PISTONI OTI DEN MBIKAN SE TOURKIKO EDAFOS“““ Άλλωστε την ώρα που περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι», ανέφερε.“““ SE AFTO TO SIMIO SAS DINOUN IDISI, PATE NA BRITE TA IHNI APAGOGIS , TA IHNI OLON BRISKONTE KONTA STOUS KADOUS SKOPIDION,EKI POU TRABIHTIKE TO VIDEO „““

    ((( SE AFTO TO SIMIO POU TRABIHTIKE TO VIDEO, I TOURKI ANTARTES EPITETHIKAN TOUS STRATIOTIKOUS KE TOUS APIGAGAN…,I APAGOGI EGINE STIN ELLINIKI PLEURA, EGINE SE AFTO TO SIMIO TIS ELLINIKIS PLEURAS POU TRABIHTIKE TO VIDEO…, I IPOLIPI KATATHESI ME TIPOTES DEN DIASTABRONETE…, I TOURKI ANTARTES , HTIPISANE TOUS ELLINES STRATIOTIKOUS GIA NA MI KATATHESOUN TIN ALITHIA…,DIOTI I ALITHIA BLAPTI TOUS TOURKOUS ANTARTES APAGOGIS !!! )))

  12. οταν ημουν στον εβρο για 32 μηνες θητεια καπου στο μακρυνο 1974 ….,δεν φοβομουν τιποτα .και ολοι μας ειχαμε φατσα που ο τουρκος θα εχεζε πατατα αμα μας αντικριζε ..χωρια η ετοιμοτητα και το παθος μας..ΧΟΥΛΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ εγραφε στο αρμα …Τωρα με καραβαναδες κλασομπανιερες χατζημπουμπουδες ,τυπου βενιζελου ,,( βεβαια αυτος ο χεστης την εκανε λογω κλεφτοπασοκος , με αναπηρια …..ΓΙΩΤΑ 42 αν λεει στους αντρες κατι,,,) ναυτες σαν τον τσιπρα ,,η αλικη στο ναυτικο ,,, Και φανταρους τυπου ρουβιτσα ,,,που η μαμα κανονησε με το διηκητη να μην το πονεσουν ,,,,και με κλαματα πηγε για ενα μηνα στο χαιδαρι ….ανησυχω πολύ….γιατι ειμαι πολύ μεγαλος πια ..

  13. Σίγουρα πρέπει να τους απαγγελθεί κατηγορία για κατασκοπία. Αυτό πήγαν να κάνουν σίγουρα. Δεν πρέπει να ξεμπλέξουν εύκολα τη Δευτέρα. Το εξπρές του Μεσονυχτίου τους περιμένει όπως αξίζει σε κάθε έλληνα στρατιωτικό. Σήμερα οι στρατιωτικοί έλληνες έκαναν ένα φαντάρο ακόμα να αυτοκτονήσει στην Ημαθία. Το αίμα του να πληρωθεί με αίμα στρατιωτικών και των άτιμων οικογενειών τους. Κατάρα και ανάθεμα στα ψωλογυαλισμένα ελικόπτερα που έπεσαν στα Ίμια και Κίναρο. Γαμήσι στις Τούρκικες φυλακές και παλούκωμα για έλληνες στρατιωτικούς.

  14. Δεν καταλαβαίνω γιατι να πιστέψουμε οτι αυτες ειναι οι καταθεσεις των δυο Ελλήνων οταν διαβαζουμε οτι φαγανε ξυλο και υπέγραψαν οτι τους εδωσαν.Τα εγραφα της Τουρκίας δεν εχουν καμμια αξια.Οτα και εαν ερθουν θα μας πουν την αλήθεια.

  15. Aμα δεχθούμε και την υπόθεση αυτή, που είπαν, πάλι μαλακία έκαναν ,,,,

  16. Τσίπρα…. τον ρώτησες ρε μαλακα τον Τούρκο, ολους αυτους τους λαθροπιθηκους που στέλνει στην Ελλάδα οταν μπαίνουν στην ψωροτουρκια τους ελέγχει με τον ίδιο τροπο οπως έκανε και στους Έλληνες;;; Αλλα τετειους (εκτός απο πολιτικους αλλα και προσωπικά ακομα) αληταράδες κωλοκουΜουνια εχει το ξεφτιλισμένο κόμμα σας αληταράδες και προδοτες. Τι Γουδί και μαλακιες θα σας φάει ο ελληνικός λαός όπου και αν πάτε οχι Βενεζουέλα σας σώζει μονάχα στο φεγγάρι θα είστε ελεύθεροι αληταράδες…Προδοσία για Ανταλαγη του πατριώτη σου του Τούρκου θες τους δυο;;; Δωσμου πίσω τους 8….

  17. Λέει ο Τραμπάκουλας στον CheapRa…
    -Βάλε δυο μογγόλους με παραλλαγή να μπουκάρουν σαν Πράκτορες και να συλληφθούν. Έτσι θα στείλουμε πίσω τους Τουρκομογγόλους ψευτοπραξικοπηματίες με ανταλλαγή αυτούς.Αποτέλεσμα ένα νέο κανονικό πραξικόπημα.
    Εσύ τί λες CheapRa;
    -Yes sir.

Comments are closed.