«ΣΤΟ ΚΕΛΙ 33, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ». ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΔΟΜΙΣΜΕΝΟ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

  Κοινοποίηση:
  KANTAFI-BODY

   Η έρευνα του ΣΔΟΕ για τα 20 εκατ. δολάρια του Καντάφι στον Παπανδρέου

  Το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας, για τις στενές -και οικονομικές- σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Μουαμάρ Καντάφι, προκάλεσε αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο, ιδιαίτερα στους «παλιούς» βουλευτές τής ΝΔ, που θύμισαν -χθες- στις προσωπικές τους σελίδες, τις ερωτήσεις που είχαν κάνει για το ίδρυμα του δικτάτορα και τη «συμμετοχή» τού πρώην πρωθυπουργού (σ.σ. ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δημοσίευσε ξανά στις 20 Μαρτίου την ερώτηση που είχε καταθέσει, μαζί με τον Ευάγγελο Αντώναρο, στις 4 Μαρτίου του 2011!). Θυμίζουμε πως, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, σύμφωνα με τον προσωπικό μάγειρα -που άκουγε τα πάντα- του πρώην Λίβυου ηγέτη, Μιόντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο Καντάφι έδωσε το 2005 20 εκατ. δολάρια στον Γιώργο Παπανδρέου, για να κατασκευάσει τουριστικό θέρετρο στην περιοχή τής Βεγγάζης! Οι δηλώσεις είχαν γίνει σε σερβική τηλεόραση, ωστόσο, το θέμα «πνίγηκε» για άγνωστους λόγους.

  Η έρευνα του ΣΔΟΕ και τα εμβάσματα από Λιβύη

  Υπάρχει όμως και συνέχεια και έχει να κάνει με το πρώην ΣΔΟΕ. Ειδικότερα, την ώρα που ο Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη συλληφθεί, για εμπλοκή του στην παραλαβή χρηματικών ποσών από το καθεστώς Καντάφι, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά στις εκλογές τού 2007, στην Ελλάδα, πριν από χρόνια, σε έρευνα του ΣΔΟΕ (προφανώς για το ποσό που είπε ο μάγειρας του Καντάφι, δηλαδή τα 20 εκατ. δολάρια, ποσό το οποίο λέγεται ότι βρέθηκε στα ταμεία του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου), οι Ράμπο έψαχναν. Η έρευνα, τότε, είχε επικεντρωθεί στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και εμβασμάτων του Ιδρύματος, καθώς έχει διαπιστωθεί διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς να προκύπτει ο σκοπός τους και ο προορισμός, από τη Λιβύη ή από λογαριασμούς του εξωτερικού, που συνδέονταν με το καθεστώς τής Λιβύης. Όπως μάλιστα έγραψαν ελληνικά ΜΜΕ εκείνη την εποχή, το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου συστεγαζόταν με το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και είχαν υπάρξει πληροφορίες για εισροή χρημάτων από το καθεστώς Καντάφι, εισροές που ερευνήθηκαν -θεωρητικά πάντα από το ΣΔΟΕ.

  Και τα ερωτήματα, παραμένουν:

  – Τι απέγινε αυτή η έρευνα του ΣΔΟΕ;

  – Έστω και αν δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό, μήπως πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει τα στοιχεία της έρευνας;

  ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

  ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: