ΣΟΚ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!

  Κοινοποίηση:
  colon-colorectal-cancer-666x399

  Ο καρκίνος του παχέος εντέρου παρουσιάζει απρόσμενη αύξηση στην συχνότητα διάγνωσης και στους θανάτους μεταξύ των νεαρών λευκών Αμερικανών, σύμφωνα με μια ανησυχητική νέα έκθεση.

  “Δεν είναι κατανοητό το γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό το καθιστά ακόμα πιο σημαντικό”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας, Rebecca Siegel, από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου.

  Επίσης ανησυχητικό είναι ότι αυτή η αύξηση που παρουσιάζει ο καρκίνος του παχέος εντέρου σε ποσοστά εμφάνισης και σε θανάτους δεν φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα κάποιας ευρύτερης ανίχνευσης καρκίνου του παχέος εντέρου στον γενικό πληθυσμό, αλλά εστιάζεται στους νεαρούς λευκούς Αμερικανούς.

  Μια ανάλυση των στατιστικών από το 1970 έως το 2014 έδειξε ότι η τάση είναι πιο έντονη για τον επιθετικό καρκίνο που εξαπλώνεται από το παχύ έντερο σε άλλα όργανα του σώματος.

  “Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ανιχνεύσιμος και θεραπεύσιμος, αν εντοπιστεί νωρίς”, δήλωσε ο δρ Darrell Gray, του Εστιασμένου Καρκινολογικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Οχάιο.

  Επειδή ο καρκίνος του παχέος εντέρου εξακολουθεί να είναι ακόμα σχετικά σπάνιος στους νεώτερους ενήλικες, “η μελέτη αυτή δεν θα πρέπει να δημιουργεί πανικό, ή να προκαλέσει συναγερμό”, πρόσθεσε ο Gray, αλλά θα πρέπει “να δημιουργήσει μια αίσθηση του επείγοντος και της ευθύνης να μην αγνοήσουμε τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου”. Αυτά περιλαμβάνουν αιμορραγία από το ορθό και αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου.

  Ο δρ Andrew Chan της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν στην άνοδο της παχυσαρκίας μεταξύ των νέων αυτή την “συνακόλουθη” αύξηση στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, “αν αυτή ήταν η κύρια εξήγηση, θα αναμέναμε να δούμε αύξηση των ποσοστών καρκίνου του παχέος εντέρου και μεταξύ των μαύρων, εκτός των λευκών”, επισήμανε ο ίδιος. “Απαιτούνται μελέτες για να καταλάβουμε εάν κάποιοι άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου και την επιβίωση διαφορετικά για τους λευκούς συγκριτικά με τους μαύρους”, πρόσθεσε.

  Οι εμπειρογνώμονες διχάζονται ως προς το αν τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης θα πρέπει να προκαλέσουν αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές ελέγχου. “Αυτήν τη στιγμή, τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν μια ανάγκη για αναθεώρηση των μέτρων πρόληψης και εξέτασης, καθώς ο απόλυτος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία, ακόμα και μεταξύ λευκών, παραμένει πολύ χαμηλός”, δήλωσε ο Chan.

  Ωστόσο, ο Siegel πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάλυσης της Αμερικανικής Ένωσης Καρκίνου σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές εξέτασης.

  Εν τω μεταξύ, το Αμερικανικό Κολέγιο Γαστρεντερολογίας συμβουλεύει ότι ο τακτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου πρέπει να ξεκινά στα 45 χρόνια μεταξύ των μαύρων και όχι στα 50 χρόνια. Υπό το πρίσμα αυτής της μελέτης, ο Gray προτείνει ότι αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει επίσης να επανεξεταστούν.
  Καρκίνος του παχέος εντέρου: Λεπτομέρειες για τη νέα έρευνα

  Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής Υγείας. Επικεντρώθηκαν σε άτομα ηλικίας 20 έως 54 ετών από το 1970 έως το 2014 και συγκεκριμένα σε 242.000 θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

  Προηγούμενες μελέτες δεν είχαν εξετάσει αυτά τα νεότερα άτομα, είπε ο Siegel. Κατά το διάστημα αυτό, τα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκαν από περίπου 6 έως σε περίπου 4 ανά 100.000 άτομα.

  Ωστόσο, το 2004, τα ποσοστά θνησιμότητας των λευκών άρχισαν να αυξάνονται κατά 1% ετησίως, φθάνοντας ελαφρώς πάνω από 4 ανά 100.000 το 2014.

  Μάλιστα, οι λευκοί στην δεκαετία των 40 ετών ζωής παρουσίασαν αύξηση στους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά σχεδόν 2% ετησίως από το 2005 έως το 2014. Εν τω μεταξύ, η αντίστοιχη αύξηση για τους λευκούς στην δεκαετία των 30 ετών ζωής ήταν 1,6% και περίπου 1% ετησίως για τους λευκούς στις αρχές της δεκαετίας των 50 ετών ζωής. Δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή για τους λευκούς στην ηλικία των 20-29 ετών.

  ds00035_im01666_colon_gif

  Την ίδια στιγμή, μεταξύ των μαύρων, οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

  Η αύξηση για τους λευκούς ηλικίας 50-59 ετών είναι πολύ ανησυχητική, είπε ο Siegel, δεδομένου ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι πολύ συχνός στα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

  Η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 8 Αυγούστου στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Medical Association.

  πηγή: pentapostagma

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  9 Σχόλια

  1. Οποίος τρώει πολλα ζαρζαβατικά δεν εχει προβλημα…αρκεί να τα τρώει απο το στόμα και οχι απο τον πρωκτό που τα τρώνε οι φασιστες!!

   1. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ…(ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ,ΡΟΜΑ,ΚΛΠ)ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ.

  2. Το «Γιατι» εχει να κανει με τη διατροφη.
   Μπεργερς, πιτογυρα, πατατακια, σκατουλακια και…αβερτα ποτακια…
   Αλλα και αυτοι που κανουν «υγειϊνη» διατροφη με μελια και ταχινια…ενα κουταλακι του γλυκου τη μερα, οχι ενα βαζο.
   «Παν μετρον αριστον»!
   Ο καρκινος στο παχυ εντερο δημιουργει πρωτα πολυποδα… με αιμα στα κοπρανα ή πονο στην κοιλια…σε προειδοποιει.
   Οποιος δει τετοια σημαδια …κατευθειαν στο γιατρο.

   1. …Αρέσει δεν αρέσει δυστυχώς έχει να κάνει με κληρονομικότητα κυρίως…

    1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΠΕΡΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ. ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ!
     ΟΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ.

  3. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ!
   ποιος να στο πει; ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ!
   ΟΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ; ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ; ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ; ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;
   ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ!
   ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ;
   ΑΜΑ ΘΕΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
   https://www.youtube.com/watch?v=R0N_hZeW2v0

  Leave a Response