ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΝΕΡΩΝΕΣ. ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ – ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ. ΚΥΘΗΡΑ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ. ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    kala23

    Εξαιρετικά δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στον Κάλαμο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος μέσα στα σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή.

    Η συγκεκριμένη φωτιά είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι σε εξέλιξη σε «μεικτή» περιοχή με δάσος και σπίτια, κάτι που καθιστά πολύ πιο δυσχερές το έργο των πυροσβεστών. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε από τον γγ Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί ο Δήμος Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπάκης αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Αττικής και να κηρύξει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον δήμο.

    Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο Σκάι, κύκλοι από τη ΔΕΗ φοβούνται για ολικό μπλακ άουτ στην Ανατολική Αττική, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, θα επηρεαστούν χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

    Εξαιτίας της αλλαγής του ανέμου, η φωτιά έχει πλέον δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς βορρά και ένα προς νότο, για τα οποία καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ανακόψουν την πορεία τους.

    Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, 15 εθελοντικά οχήματα, 13 των δήμων και της Περιφέρειας, έξι της ΕΥΔΑΠ, ενώ υπάρχουν και τρία χωματουργικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους και αντιπυρικές ζώνες.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τον ακριβή αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί, ωστόσο είναι αρκετά αυτά που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και πολλά που έχουν υποστεί ζημιές. Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για ζημιές σε 15-20 σπίτια, τα πέντε εκ των οποίων παραδόθηκαν εξ ολοκλήρου στις φλόγες.

    Τον αριθμό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος είπε ότι εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώνεις με 320 παιδιά (260 η μία και 60 η άλλη), ενώ κατήγγειλε τον συντονισμό της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι καθυστέρησαν πολύ να φτάσουν εναέρια μέσα.

    Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι στην αρχή πετούσε μόνο ένα ελικόπτερο πάνω από το σημείο της φωτιάς, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού, ενώ τα υπόλοιπα εναέρια μέσα άργησαν να ανταποκριθούν.

     

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:

    Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας

    των οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

    1)Κόμβος Καπανδριτίου – Μικροχωρίου

    2)Παραλιακή Αγίων Αποστόλων και επαρχιακή Καλάμου

    3)Πλατεία Καλάμου

    4)Λεωφόρος Μαρκόπουλου και παραλιακή Αγίων Αποστόλων

    Κάτοικοι της περιοχής που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έλεγαν ότι τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης τους από αεροπλάνα. Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι η φωτιά είναι προϊόν εμπρησμού, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις από γκαζάκια.

    Λόγω και των διακοπών ρεύματος, ορισμένοι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούσαν. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, που επιβεβαιώθηκαν από την Πυροσβεστική, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, στρατηγός Κωνσταντίνος Γιόβας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

    Ο δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού Παναγιώτης Πέππας σε δηλώσεις του τόνισε ότι υπήρξε κακός συντονισμός, ότι έχουν καεί ήδη σπίτια και ότι έγιναν ακόμα και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

    Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπηρεσία για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση». Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ξενοδοχείο Kalamos Beach στην παραλία.

    Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    34 Σχόλια

    1. Μια ερωτηση μονο εχω.Απο ολους εσας ρε λαμογια που βριζετε τον ΣΥΡΙΖΑ,κανεις σας δεν τον ψηφισε?Ποιος τον πηγε 35%?Τα φυκια?Αει να χαθειτε καναπεδατοι ελληναραδες που αντι να τρεξετε να βοηθήσετε στην κατασβεση της φωτιας,κανετε δηθεν υψηλη κριτικη στα πτωματα των συριζανελ.Εχετε ρε την ψυχη να τους ριξετε?Μπα,δεν νομιζω.Τουιτερ,Χιος,κραξιμο και μετα νανι.Ουστ κοπριτες που θελετε να λεγεστε ελληνες…

    2. Δύο τρόποι υπάρχουν να απαλλαγούμε: Ή δεν πληρώνουμε ξανά μία σε φόρους ή πόλεμος με τους Τούρκους για ξεκουμπιστουν από εδώ οι αρουραίοι πολιτικοί. Διαλέξτε.

    3. Αυτη την ωρα τα μνημονιακα μπασταρδα του συριζα ειναι αραχτοι στις παραλιες με τις μπυρες τους και οι κατοικοι στο ελεος της φωτιας. Το μονο που ενδιαφερει τους μπασταρδους συριζαιους το πως θα περασουν τα νεα εξοντωτικα μετρα τον Σεπτεβριο για να παρουν τα συχαρικια της Μερκελ και του Γιουνκερ.Σιχαμενοι ψευτες απαταιωνες που διοριζουν τα σογια τους και τρωνε τα λεφτα του λαου. Αληταρεια ευρωταλιμπαν γαμω την αριστερα και τα μνημονια που ψηφιζετε πουλημενοι προδοτες. Η επαρση της σημαιας και η Ορθοδοξια ειναι το προβλημα σας μονο ρε μπασταρδοι ε? Τοσκα εισαι αστερι λεμε ,στα αρχιδια σου ολα.

    4. ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΠΟΥΣΤΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΨΟΦΟ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΡΑΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΣΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

      1. ψοφο σε σενα πορωμενε ανθελληνα. Κατσε στο περιθωριο λουζερ

        1. ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΟΥΣΤΟΦΑΡΑ ΣΟΥ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΛΟΥΖΕΡ ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΟΥ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΥΡΙΖΟΑΜΟΙΒΑΔΑ.

          1. Αντε ρε πουστοφασιστα μπες στην τρυπα σου!

    5. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο των Αλβανών κατσαπλιάδων να κάψουν την Ελλάδα.Αυτό δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής ανώτερο στέλχος της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
      Άμμεση παραίτηση του παντελώς ανίκανου, του προερχόμενου από το κλεφτοπασόκ Νίκου Τόσκα και του πλετήρα Αλέξη Τσίπρα.

    6. ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥΣ .
      Αυτος ειναι ο λογος που οοοοοολος ο κυνοβουλευτικος βοθρος σφυριζει πουστικα στην καταστροφη της Πατριδος μας .
      Στις αποικιες κουμαντο κανουν οι αποικιοκρατες και σεις ψηφιστε οτι θελετε .
      Καταλαβατε νεοραγιαδες και κυνοβουλευτικα δουλικα ;

    7. Κρίμα…. χάρη στην ανικανότητα του κράτους που ‘έκτισαν” μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και των φαιδρών ανθρώπων που αυτοί επέλεξαν για τις κρίσιμες θέσεις πυροπροστασίας και εξαιτίας των εκατομμυρίων ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών μέσα στους οποίους είναι και πολλοί ξένοι πράκτορες, κάηκε ο τελευταίος ζωτικός πνεύμονας της Αττικής. Τα πράγματα για τον μισό ελληνικό πληθυσμό γίνονται πολύ δύσκολα, ούτε αναπνοή δεν θα μπορούμε στα αμέσως επόμενα χρόνια να πάρουμε. Ζέστη, λεκανοπέδιο, αποψίλωση όλων των δασών τριγύρω….. ΚΟΛΑΣΗ!
      Οι κατοχικοί μαυραγορίτες θα πουλάνε οξυγόνο με το… μπουκαλάκι, μόνο και μόνο για να μπορεί να αναπνεύσει οξυγόνο κάθε κάτοικος, τουλάχιστον απ’ αυτούς τους τελευταίους που θα έχουν απομείνει στην Ελλάδα και δεν θα έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

    8. ΤΟ 2007 ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ; ΚΟΣΣΟΒΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
      10 ΕΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ 3 ΕΚ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ Κ Α Ν Ε Ν Α Ν ΔΕΝ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ

    9. Αδρανεια, αδιαφορια, ραγιαδισμος, βολεμα, φραπες, αμμορφωσια και απραγεια, και ενα σωρο ελλατωματα του ελληναρα γρυκαιλου που βλεπει να χανεται η χωρα του και να μην κανει τιποτα. Αξιος ο μισθος σας

    10. Πρακτορατζες του Κουλη και του Κουμπαρου του Καραμαν-Αλη ειναι βρε χαζα απτην Τουρκια.

    11. ΠΟΥ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΣΕΙΣ? ΑΧΡΗΣΤΟΙ ? ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣΩΝΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

    12. ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΝΩΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
      ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΣΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.

    13. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗ

    14. Και τέλος του μήνα θα ζητάει και τον ΕΜΦΙΑ από τις στάχτες των καμμένων σπιτιών,από τον κοσμάκη πού θα είναι άστεγος ,διότι ο περισσότερος κόσμος στην περιοχή έχουν μόνιμες κατοικίες….

        1. ΚΥΝΗΓΕ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΑΣ ΠΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΚΗΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΣΟΥ.ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑΖΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΠΙΑ.

    15. Και από τέλος του μήνα το κωλόπαιδο αυτό θα ζητάει ΕΜΦΙΑ από τα καμμένα σπίτια του κοσμάκη που θα είναι άστεγος…….

    16. Έχει γεμίσει η Ελλάδα πράκτορες και λαθροσκουπίδια που καταστρέφουν κάθε μέρα αυτό τον ιερό τόπο.
      Μην απορήσετε αν πράκτορες της Άγκυρας πληρώνουν τα μιαρά Αλβανά τα κολλητάρια τους ώστε να κάψουν ότι απέμεινε.1.000.000 Αλβανοί κατσαπλιάδες δεν είναι καθόλου περίεργο το σενάριο …

    17. Πώς θα κυκλοφορήσετε μεθαύριο άχρηστοι πολιτικάντηδες ?Πάκη-Αλέξη με όλο το θίασο θα φάτε μεγάλο κράξιμο,καλύτερα καθίστε σπίτια σας.

    18. Ο Νέρωνας ALEXIS, παρακολουθεί την πυρκαγιά Καλάμου, Ζακύνθου, Κυθήρων κλπ μαζί με τσογλάν ΓΑΒΡΟΓΟΥ, μπουρέκ ΦΙΛΗ, μάγισσα ΣΙΑ και φαλακροειδές πούστο ΒΟΥΤΣΗ και συμπαραστέκεται στους καιόμενους.
      Και σεις τι τσιρίζετε, θα σας κάψουμε και θα γεμίσουμε τον τόπο αλλοδαπά συντρόφια, μάλιστα.

    19. ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΜΠΟΜΠΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΠΡΑ ΝΑ ξεκαθαρίσει ο τόπος απ΄το κωλόπαιδο

    20. Καίγεται όλη η Ελλάδα και αντιπολίτευση από κανένα κόμμα!!! Όλοι τουμπεκί γιατί όλοι μαζί τα τρώτε ρε σκουλήκια γαμω τα σπίτια σας ξεφτιλισμενα πουσταρια..
      Η κατάντια του Έλληνα να είναι κομματικός πωρωμενος όσοι ακολουθείτε τα κόμματα που υπάρχουν και όσα ετοιμάζονται να μπουν στη βουλή να ψοφησετε αύριο το πρωί…

    21. O ΑΛΕΧΙΣ στο tweet του συμπαρίσταται στους καμένους του ΚΑΛΑΜΟΥ, ξέρει από γκαζάκια.

    22. O SYPRAS μας ενημέρωσε μέσα από tweeter του του του του, ότι ενημερώνεται για την πορεία της πυρκαγιάς, όπως σε ποδοσφαιρικό αγώνα, τώρα κάηκαν 2 σπίτια, τώρα 5, τώρα 8, τώρα κλπ. και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί όοοολος ο κρατικόοοος του μηχανισμός, σώπα καλέ ΑΛΈΞΗ.
      Αυτόν ψηφίσατε αυτό το κωλόπαιδο, καμαρώστε το τώρα.
      Αντί να το λιντσάρετε το καμαρώνετε.

    23. Ακριβώς οτι μας αξίζει, σκατά σπέρνεις σκατά θερίζεις!

    24. Κρίμα τα σπίτια των ανθρώπων……το ευτυχές στο κακο αυτό δεν είχαμε νεκρούς. Εύχομαι αυτός που έβαλε τη φωτιά να καει ζωντανος …..

      1. Και από τέλος του μήνα το κωλόπαιδο αυτό θα ζητάει ΕΜΦΙΑ από τα καμμένα σπίτια του κοσμάκη που θα είναι άστεγος…….

    25. Ο πρωθυπουργός πάλι συντονίζει απο το Σούνιο….ο Κούλης έβγαλε ανακοίνωση…..η Δούρου πάλι άφαντη…..

    26. ΧΑΙΡΕ ΤΣΙΠΡΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΡΙΣΤΑΝ.
      ΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ ΤΗΝ ΟΛΟΜΑΥΡΗ ΡΑΧΗ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ Η ΔΟΞΑ ΜΟΝΑΧΗ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗ @ΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΜΗ ΤΡΕΝΑΚΙ ΦΟΡΕΙ, ΓΙΝΩΜΕΝΟ ΑΠ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΕΣΑ Τ Α@ΡΧ@ΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΤΗ ΓΗ
      ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΦΑΤΕ ΤΣΙΠΡΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΤΩΡΑ.
      ΑΧ ΚΑΛΑΜΕ ΜΟΥ, ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΙ Ο ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ, ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΑΙ;
      ΑΠΟΧΕΡΑΙΤΑ ΤΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ.

    27. να γινει απαγορευση κτισιματος για 150 χρονια με ΝΟΜΟ επι ποινη φυλακισης ισοβια αν παραβιαστει σε περιοχες που καιγονται , να δουμε αν θα ξαναεχουμε πυρκαγιες!

      εννοειτε εμπρησμοι απο οικοπεδοφαους που ξερουν να κτιζουν μετα!

    28. Πέρασα πριν 2 χρόνια από κει πολύ δάσος κρίμα!!!

    Comments are closed.