ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ «ΨΟΦΗΣΟΥΝ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2014-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ»

  Κοινοποίηση:
  mnimonio-3

  Κατάργηση εκπτώσεων σε δαπάνες, νέο μισθολόγιο, αλλαγή μη μισθολογικών δαπανών, πλαίσιο ομαδικών απολύσεων, νέο ασφαλιστικό, νέες παρεμβάσεις σε γάλα, φάρμακα, ψωμί, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές αν κριθούν αναγκαίες προβλέπει το αναλυτικό κείμενο του μνημονίου (MEFP) που δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα έρθουν από τον Οκτώβριο και δεν είναι οι μόνες.

  Νωρίτερα, θα ξεκινήσει σειρά παρεμβάσεων με ορισμένο χρονοδιάγραμμα για κατάργηση φόρων-τελών υπερ τρίτων, αλλά και για επανεξέταση απόδοσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο με παρεμβάσεις «εξάλειψης» εξαιρέσεων αν χρειαστούν από το 2015.

  Η κυβέρνηση δεσμεύεται για λήψη ισοδύναμων μέτρων, αν χρειαστεί, αλλά και να κλείσει πιθανό κενό το 2015 «με την επέκταση των μέτρων που λήγουν» λέγοντας μάλιστα ότι «υπό τις τρέχουσες προβλέψεις, πιστεύουμε ότι θα είναι αναγκαίο να επεκταθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» με την αίρεση ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015.

  Η έκτακτη εισφορά θα επιμηκυνθεί προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2015 αλλά αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί εκ νέου το φθινόπωρο. Θα ξεκινήσει κουβέντα για τη μείωση των ανώτατων φορολογικών συντελεστών αλλά θα καταγραφούν όλες οι φοροαπαλλαγές με στόχο την κατάργηση των «αναποτελεσματικών και άδικων». Για την εισφορά αλληλεγγύης προβλέπεται επίσης ο επανασχεδιασμός της αλλά με ουδέτερο δημοσιονομικά τρόπο, που σημαίνει πιθανότατα αλλαγές σε συντελεστές με αυξομειώσεις και αλλαγές ορίων εισοδήματος.

  Το αναθεωρημένο μνημόνιο προβλέπει επίσης:

  -την επικαιροποίηση της λίστας των φόρων υπέρ τρίτων και την κατάργηση των περισσότερων από αυτούς από ην 1-1-15.

  -την καταγραφή όλων των φοροαπαλλαγών και την κατάργηση από την 1-1-15 αυτών που θεωρούνται αναποτελεσματικές και άδικες.

  -καταγραφή των φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις και κατάργηση αυτών που θα κριθούν άδικες και αναποτελεσματικές.

  -μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ. Ο φόρος θα επιστρέφεται χωρίς έλεγχο σε όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς στην απόδοση του φόρου και δεν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις την τελευταία διετία.

  -έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν θεσπιστεί γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης εισόδου των φορολογικών ελεγκτών στις εγκαταστάσεις ελεγχόμενων επιχειρήσεων και ειδικά σε περιπτώσεις φορολογικής απάτης.

  -έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν απλοποιηθεί οι διαδικασίες για την είσοδο φορολογικών ελεγκτών σε επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

  -θα διευρυνθεί η έννοια της φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής σε κάθε είδος φορολογίας και θα αναθεωρηθεί ο νόμος για το ποινολόγιο της εφορίας.

  -θα δημιουργηθεί ένα σύστημα έγκαιρης δημόσιας ενημέρωσης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών της εφορίας.

  -η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης θα θεωρείται σοβαρό αδίκημα ως προς τον ΦΠΑ ανεξάρτητα από τον αριθμό των αποδείξεων που δεν εκδίδονται. Το σύστημα της παράβασης ανά απόδειξη θα ισχύει μόνο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος. Στην πράξη και μια απόδειξη να μην εκδίδει μια επιχείρηση θα διώκεται για απάτη όσον αφορά στον ΦΠΑ.

  -μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει η έκδοση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Το capital.gr έγραψε πρόσφατα ότι η εκκαθάριση θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Το φθινόπωρο θα αξιολογηθούν οι φοροαπαλλαγές του ΕΝΦΙΑ με στόχο την κατάργηση όσων θεωρηθούν αναποτελεσματικές ή άδικες.

  -οι σημερινές αντικειμενικές αξίες θα παραμείνουν στο ύψος τους έως και τον Ιανουάριο του 2017.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  9 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣΨΗΦΙΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ.ΟΙΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΜΕ.

  2. μην ξεχασετε να ανεβασετε τις εισφορες του ΟΓΑ σε επιπεδο ΟΑΕΕ,και να ισχυει και για τους αγροτες το τεκμαρτο ,οπως στους Ε.επαγγελματιες,ετσι να γουσταρουν τα αγροτακια που εριξαν νδ-ελια-ποταμακι.

  3. Σαμάρα, Βενιζέλο τον κακό καρκίνο να πιάσετε και μάλιστα γρήγορα για να γλιτώσει ο κόσμος τις αυτοκτονίες

  4. Για τους μνημονιακούς ψηφοφόρους ισχύει αυτό (πονάει αλλά μου αρέσει) οπότε αφού είναι μαζόχες ας τους φερθεί ανάλογα με μαστίγιο και για μερικούς με καρότο.

  5. Σαμαρά και Βενιζέλο δεν θέλατε? Στηθείτε στα τέσσερα τώρα γιατί το αγούρι θα είναι πολύ χοντρό. Αν μπορείς Σαμαρά, σε ορισμένα μέρη της επαρχείας που σε βγάλανε πρώτο κόμμα, εκει να τους τον χώσεις πολύ βαθυά. ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ…ΕΤΣΙ. ΝΑ ΒΟΓΓΗΞΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΟΥ.. ΔΩΣΤΟΥΣ ΣΤ’ΑΥΤΙΑ….!!!!

  Leave a Response