ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ! ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΑΜΟ-ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  sticky_makedonia__article

  Παίρνουμε πίσω το «Μακεδονία» και την ιστορία μας – Τα κέρδη της συμφωνίας

  Με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, η Ελλάδα παίρνει πίσω την ιστορία της, την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας, την οποία είχαν καπηλευθεί παλαιότερες κυβερνήσεις της γείτονος.

  Η ελληνική κυβέρνηση καταφέρνει να επιλύσει ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την ελληνική διπλωματία (αλλά και την ελληνική κοινωνία) για  πάνω από εικοσιπέντε χρόνια. Παράλληλα προωθεί την σταθερότητα και συνεργασία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την περιοχή, αναδεικνύοντας τον ρόλο της ως ευρωπαϊκό πυλώνα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Ενδεχόμενη παραπομπή της λύσης σε μελλοντική συγκυρία:

  –          θα οδηγούσε σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας (η οποία πέρυσι πέρασε σφοδρή κρίση) με επιπτώσεις στην ασφάλεια και της χώρας μας

  –          θα ενίσχυε τον ρόλο τρίτων δυνάμεων στα βόρεια σύνορά μας

  –          θα αποδυνάμωνε τις προοδευτικές δυνάμεις στην εν λόγω χώρα, που επιθυμούν λύση, ανοίγοντας το δρόμο εκ νέου για εθνικιστικές δυνάμεις της γείτονος που καπηλεύονται την ιστορία της Ελλάδας.

  Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση ωστόσο, δε λύνει μόνο οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα της ονομασίας, διασφαλίζοντας διπλωματικό κεφάλαιο για άλλα μείζονα εκκρεμή ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά το λύνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, υπηρετώντας στο έπακρο την εθνική γραμμή και διασφαλίζοντας ρητά και επίσημα πλέον τις θέσεις της χώρας.

  Κέρδη από τη συμφωνία

  1. Η συμφωνία ανταποκρίνεται απόλυτα στην εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση erga omnes, που διατηρεί η χώρα εδώ και 20 χρόνια.

  2. Η αποδοχή της χρήσης erga omnes αποτελεί μεγάλη διπλωματική επιτυχία για την Ελλάδα, δεδομένου ότι στο παρελθόν αυτό δεν είχε γίνει αποδεκτό ούτε ως βάση συζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι οι γείτονές μας όχι μόνο θα χρησιμοποιούν το συμφωνηθέν όνομα στις διεθνείς τους σχέσεις, στους διεθνείς οργανισμούς, στα διεθνή fora και στα διεθνή έγγραφα, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

  3. Το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», που θα αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως «Severna Makedonja» βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό που ενείχε η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το οποίο αποτελούσε τη συνταγματική ονομασία της γείτονος και με το οποίο είχε ήδη αναγνωριστεί από περισσότερα από 140 κράτη σε διμερές επίπεδο, μεταξύ των οποίων τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

  4. Η κυβέρνηση ωστόσο πέτυχε όχι μόνο την αποδοχή του erga omnes αλλά και την υποχρέωση της γείτονος να προχωρήσει άμεσα σε συνταγματική αναθεώρηση.

  5. Η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί τεράστια νίκη της Ελλάδας, δεδομένου ότι δεν περιλαμβανόταν στην εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια και ακολουθήθηκε από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά αποτέλεσε κόκκινη γραμμή της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει συμφωνήσει χώρα σε αλλαγή του Συντάγματός της βάσει διεθνούς συμφωνίας.

  6. Η συμφωνία προβλέπει πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κύρωση μόνο αφού ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα. Η μεν πρόσκληση στο ΝΑΤΟ και το άνοιγμα κεφαλαίων της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν με την κύρωση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ της σύμβασης, η ένταξή της και στους δυο οργανισμούς θα γίνει όμως μετά τη συνταγματική αναθεώρηση, καθώς στην πρόσκληση θα προβλέπεται ρητά πως είναι άκυρη εάν δεν πληρωθεί ο όρος της αναθεώρησης.

  7. Με τη συμφωνία αυτή παίρνουμε πίσω την ιστορία μας, τα σύμβολα και την παράδοσή μας αφού στη συμφωνία η γειτονική χώρα αποδέχεται ρητά το διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων Μακεδόνων, του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού τους, τη γλώσσα τους και την περιοχή στην οποία διαβιούν από τη μία, και του λαού της εν λόγω χώρας με τη δική του ιστορία, γλωσσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από την άλλη (βλ. άρθρο 7 παρακάτω).

  8. Το όνομα θα εγγραφεί στο σύνταγμα της πΓΔΜ με την απαραίτητη αναθεώρηση. Παράλληλα, οι πάνω από 140 χώρες που αναγνωρίζουν σήμερα την εν λόγω χώρα με τον όρο Μακεδονία, θα την αναγνωρίζουν εφεξής ως Βόρεια Μακεδονία.

  9. Το όνομα διαχωρίζει απόλυτα την εν λόγω χώρα από την ελληνική Μακεδονία και τις τρεις περιφέρειές της (Ανατολική, Κεντρική, Δυτική).

  10. Το τέλος του αλυτρωτισμού επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς παρέχονται εγγυήσεις με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ως προς την εξάλειψη, πρόληψη και καταστολή πάσης φύσεως αλυτρωτικής ρητορικής και ενεργειών είτε προέρχονται από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς.

  11. Εξασφαλίσθηκε η απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών αναφορών από το σύνταγμα της γείτονος. Για παράδειγμα, α) αντικαθιστούν το άρθρο για τη στήριξη της ομογένειάς τους, με πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου κεφαλαίου στο Ελληνικό Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό αφαιρούνται οι αναφορές σε προστασία ‘’μακεδονικών μειονοτήτων’’ σε γειτονικές χώρες β) αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων απαλείφοντας οποιεσδήποτε προβληματικές αναφορές, γ) αφαιρούνται οποιεσδήποτε ακόμα και έμμεσες ιστορικές αναφορές σε αλυτρωτικές βλέψεις στο προοίμιο του Συντάγματος.

  12. Η συμφωνία προβλέπει πως η ιθαγένεια/υπηκοότητα στην Βόρεια Μακεδονία θα είναι Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia. Ο ανωτέρω ενιαίος όρος αντικαθιστά το σκέτο «Macedonian» που αναγράφεται σήμερα στα ταξιδιωτικά έγγραφα, άρα αποτελεί σαφή βελτίωση.

  Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την ιθαγένεια/υπηκοότητα ως «πολίτες της Severna Makedonja».

  Σημειώνεται ότι είναι διαφορετικός ο όρος «ιθαγένεια/υπηκοότητα» (nationality) από τον όρο εθνότητα (ethnicity). Συνεπώς, η συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα/έθνος, αλλά το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών της γείτονος. Mε το άρθρο 7 της συμφωνίας κατοχυρώνεται ότι οι πολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να προσδιορίζουν τους γείτονές μας με όποιο όρο χρησιμοποιούν. (βλ. άρθρο 7 παρακάτω)

  13. Οι γείτονές μας ήδη έχουν αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου τους, του αυτοκινητοδρόμου τους και του σταδίου τους. Θα υπάρξει είτε ανταλλαγή αγαλμάτων με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης ή σε περίπτωση που η ανταλλαγή δεν γίνει, η συμφωνία προβλέπει πως η γειτονική χώρα θα τοποθετήσει πλακέτες σε αγάλματα και μνημεία ώστε να καθίσταται σαφές ότι αποτελούν σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ ο Ιππέας στην πλατεία των Σκοπίων  θα έχει επιγραφή πως αναφέρεται στην ελληνιστική περίοδο και θα σημειώνεται ότι συμβολίζει τη φιλία Ελλάδας – πΓΔΜ).

  14. Παρά το γεγονός ότι η γλώσσα «Macedonian language» είχε αναγνωριστεί από την  Ελλάδα στο πλαίσιο του ΟΗΕ ήδη από το 1977, η στη συμφωνία εμπεριέχεται η πρόσθετη σαφής διατύπωση ότι ανήκει στην οικογένεια των Νότιων Σλαβικών γλωσσών, καθώς και η ρητή καταγραφή ότι η γλώσσα αυτή διαχωρίζεται από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική-μακεδονική γλωσσική κληρονομιά.

  15. Όλοι οι επιθετικοί προσδιορισμοί κρατικών και ευρύτερα δημοσίων, οργάνων καθώς και ομογενειακών/πολιτιστικών οργανώσεων που χρηματοδοτούνται από το κράτος θα καθορίζονται με τον όρο «της Βόρειας Μακεδονίας» με ταυτόχρονη κατάργηση του προσδιορισμού «της Μακεδονίας».

  16. Καθιερώνεται Ομάδα εργασίας ειδικών η οποία από το 2019 και μέσα σε 3 χρόνια θα πρέπει να διευθετήσει θέματα εμπορικών σημάτων.

  Το διεθνές περιβάλλον

  Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση σε ένα διεθνές status quo στο οποίο ο όρος «Μακεδονία» ήδη περιλαμβανόταν στο όνομα της γείτονος όπως αυτό χρησιμοποιούνταν στους διεθνείς οργανισμούς και σε όλα τα διεθνή fora, όπως προέκυπτε εξάλλου και από τη δεσμευτική ενδιάμεση συμφωνία του 1995, σύμφωνα με την οποία η ονομασία της γείτονος ήταν Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

  Πέραν τούτου πάνω από 140 κράτη (της Κίνας, της Ρωσίας και των Η.Π.Α συμπεριλαμβανομένων) αναγνώριζαν την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας, τους δε πολίτες της πΓΔΜ ως Μακεδόνες.

  Το Διεθνές Δικαστήριο του Ο.Η.Ε το 2011 είχε εκδώσει μία απόφαση με δυσμενείς πτυχές για την Ελλάδα,  ως προς τις ενέργειες που οδήγησαν στην μη αποστολή πρόσκλησης στην πΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

  Αυτό το διεθνές περιβάλλον ήταν δυσμενέστερο από αυτό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προηγούμενες κυβερνήσεις στις όποιες απόπειρες διαπραγμάτευσης.

  Άρθρο 7 της συμφωνίας

  1.       Τα Μέρη αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδονικός/Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά.

  2.       Αναφορικά με το Πρώτο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα.

  3.       Αναφορικά με το Δεύτερο Μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2).

  4.       Το Δεύτερο Μέρος  σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η Μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του Δεύτερου Μέρους δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους.

  5.       Τίποτα στην παρούσα Συμφωνία δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ή να τροποποιήσει ή να επηρεάσει τη χρήση από τους πολίτες εκάστου Μέρους.

   

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  80 Σχόλια

  1. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΔΩ???Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΝΩ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ,ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ!!!

  2. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΔΩ???Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΥΠΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ,ΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΡΟΚΟΨΑΜΕ!!!

  3. Πρώτη φορά συριστερά όμως ε?
   Οι μεγαλύτεροι προδότες όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας οι, κατ επάγγελμα, αριστεροί μιζοκουμπαράδες και λοιποί ελεεινοί καμμένοι!
   Άχθος αρούρης … στον αιώνα τον άπαντα θα τιμωρούνται κι αυτοί κοι οι απόγονοί τους για την ύβρι που διέπραξαν.
   Και τα αργύρια της προδοσίας δεν θα μπορούν να τους σώσουν…

  4. εαμοβουλγαροι προδοτες κουφαλες
   ερχονται παλουκια και κρεμαλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Στο εκτελεστικο αποσπασμα οι προδοτες.Αλλη μια τετραετια με αυτους και ελλαδα θα μεινει η πελοπονησος

  6. Γιατι τον αφηνεις να μπαινει εδω μεσα αυτον τον σιγχαμενο, αφου μονο να βριζει ξερει

  7. ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΡΕΞΤΕ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΠΟΥΖΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ.

  8. ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΩΡΕ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1957 ΥΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΒΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ . ΑΠΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΝΙΩΘΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΝΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΞΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΟΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΤΡΙΤΟΝ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΨΕΥΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΑΟ ΜΙΛΑΜΕ. ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΣΕΙΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ. ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ…ΤΕΡΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ……ΠΑΠΑΛΑ……

    1. Σε ενωχλει η αληθεια ανωνυμε…..ρακοσυλεκτη πνευματικων πτωματων…χασου αποπρπστα μου αν και δεν εισαι μπροστα μου…δεν ασχολουμαι με ραγιαδοπτωματα….οκ…το καταλαβες η δεν ξερεις το νοημα των λεξεων!!!!!…αυτα και αντε γεια…..τσουκαλας….

  9. Μπίλυ ή αλλιώς Πιτ ή αλλιώς Μίχο ή αλλιώς Βίκυ ή αλλιώς Αχμέτ,όταν θα σε βρω θα παρακαλάς να είχες πεθάνει.

  10. Οι απόγονοι των προδοτών και εγκληματιών (κατα τον Γ. Παπανδρέου) δεν έβαλαν μυαλό απο την κατάληξη των προγόνων τους όπου και τότε ήθελαν Μακεδονία. Σήμερα έχοντας πέσει στα τέσσερα στο μνημόνιο, καταπατώτας ένα δημοψήφισμα και κατα συνέπεια το Σύνταγμα, καθοδηγούνται απο Χουντοαναθρεμένους αμερικανομπολσεβίκους και πάνε να κάνουν τα ίδια. Και ο Ιωαννίδης βέβαια νόμιζε πως είχε πλάτες αλλά μόλις έκανε τη βρωμοδουλειά κατέληξε εκεί που κατέληξε. Ας προσέξουν γιατί θα έχουν την ίδια τύχη.
   Ο Καμμένος και ο Παυλόπουλος είναι 100% ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

  11. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΟΚΟ ΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΑΠ ΤΙΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

   1. Ναι φιλε μου ο ενοπλος αγωνας[εφαρμογη του αρθ,120 του Ελληνικου συνταγματος]πρεπει ν αρχισει σημερα,γιατι αυριο θα ειναι πολυ αργα………….

  12. 700 ΕΥΡΩ ΘΕΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΡΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΛΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΒΛΑΚΑΣ

  13. ΠΟΥΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ ΟΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥΣΤΑ.

  14. ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΤΟ 1949 ΟΙ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

   1. Τσουρέκια, εσύ είσαι πάλι; Καιρό είχα να διαβάσω να γράφεις για την Ουρανία στο μακελειό, μας έλειψες..
    Θέλεις να σου φτιάξω κατάσταση αν την γουστάρεις τόσο πολύ;

  15. Ο Νότης τι λέει, θα δώσει καμία συναυλία στην Βόρεια Μακεδονία να βάλετε κανα φράγκο στο κόμμα;

    1. Που σαι ρε χρυσαυγουλο. Άντε γαμησου με τα πρότυπα σου και από μπρος και από πίσω.

  16. ΟΙ ΔΥΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

  17. Επι ενωμενης Γιουγκοσλαβιας τα «Σκοπια» ονομαζόντουσαν «Σ.Δ. Μακεδονίας» ονομα που ειχε απο το 1963. Τωρα τι πρεμουρα σας εχει πιασει που εδω και ποσα χρονια ολος ο κοσμος την ελεγε σκετη Μακεδονια και απο σημερα θα λεγεται Βορεια Μακεδονια. ΑΚρη δεν βγαζεις ομως

   1. Πανέξυπνε, άλλο επαρχία άλλο ΚΡΑΤΟΣ! Άλλο ψυχρός πολεμος άλλο πολυπολικός κόσμος. ΆΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ! Αποδέχεσαι οτι υπάρχει Μακεδονία, Μακεδονικό έθνος και γλώσσα.

  18. ΠΙΤ-ΟΥΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΣ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΠΕΗ??ΣΚΑΣΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΕ ΑΝΩΜΑΛΕ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΦΑΣΙΣΤΕΡΕ…ΠΙΤ-ΟΥΡΑ ΣΚΑΤΟΨΥΧΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ,ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ!

  19. Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν αλβανος{παγκαλος}.Το πουστρακι εβαλε τον Αγιο Νικολαο στα αρχιδια του.Οι προδοτες ειπαν τα σκοπια βορειο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Οι συνταξεις θα κοπουν.Εχουμε γεμίσει παρανομους αλλοδαπους.Δουλειες δεν υπαρχουν.Τι αλλο θα πρεπει να γινει για να ξεσηκωθειτε ρε ΕΛΛΗΝΕΣ?

   1. @christos Μάλλον δεν ενδιαφέρουν αυτά τον έλληνα αλλά πως να κάτσει στην καφετερία και να συζητήσει τα ποδοσφαιρικά δρώμενα! Έχει και μουντιάλ τώρα με την πατρίδα θ’ ασχοληθούν ή με το στοίχημα?

  20. Βασικά αυτό που έγινε ήταν το εξής σε απλά ελληνικά:

   Αρχικά μας πήραν και τα σώβρακα και μετά δέχθηκαν να μας δώσουν πίσω (μόνο) τα σώβρακα.

   Ενώ οι άθλιες ελληνικές κυβερνήσεις τής μεταπολίτευσης κοίταζαν μόνο τι να φάνε, οι γείτονες δούλευαν σκληρά για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να τους ξέρουν όλοι οι λαοί τού κόσμου ως Μακεδόνία κι άντε άλλαχτο τώρα εσύ. Πάλι καλά που πήραμε κι αυτό που πήραμε, εκεί που φτάσαμε, είχα αρχίσει να ανησυχώ οτι σε λίγα χρόνια ο μέσος ξένος θα έβλεπε… εμάς ως κλέφτες του ονόματος.

   1. Μικρό τρολάκι και ο Θεός να τους έλεγε Μακεδονία ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αν δεν το δεχτείς ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ Ε.Ε.
    Και πριν ονομάζονταν Πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατια της Μακεδονίας και έλεγαν πως είναι Μακεδόνες αλλά δεν τους έδινες εσύ έγκριση. Τώρα ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΕ Ε.Ε και ΝΑΤΟ αντί να τους αφήσεις να διαλυθούν.
    Θυμίζει καρμπόν της συμφωνία Ζυρίχης – Λονδίνου που άνοιξε την κερκόπορτα στην Κύπρο.

  21. στεφανο χιο 8 μολις σχολια για το μακεδονικο? και 300 για τους γκει? οποτε… δεν εχουμε σωτηρια, οχι

  22. Λύθηκε, ξεφτιλιστηκαν οι κωλογυφτοι σκοπιανοι, δοξαζουν τον πολιτισμό μας και τη γλώσσα

  23. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ . ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΗ . ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΩΣ ΕΔΩ . ΣΤΡΑΤΟΣ ΡΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ? ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ? ΝΑΥΑΡΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΛΛΑΒΗ ΗΔΗ . ΕΝΑΝ ΙΛΑΡΧΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ ? ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΠΑΣ ΚΡΕΜΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΛΗΣ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ

   1. Ρε βάλε το καλσόν σου και ηρέμησε. Μετα μάθε και ορθογραφία μήπως και μάθεις ελληνικά…

    1. ΑΚΟΥ ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΠΟΥΣΤΡΟΚΟΥΜΟΥΝΗ .ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑ ΔΕΣΩ ΓΡΑΒΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΠΟΥΣΤΗ . ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΑ .ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΤΣΑΤΣΕ ΑΣΦΑΛΙΤΗ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΚΑΛΣΟΝ .ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΣΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΚΑΛΣΟΝ

   2. ΜΜΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!!!ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ!!!

   1. πουτανες συριζαιοι γαμω τα πεθαμενα σας.αυτη τη φορα δεν θαχει υπογραφες για να γυρισετε πισω οσοι γλιτωσετε το λεπιδι

   2. ΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙ Ο ΜΠΙΛΗΣ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΗΣ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑΣ ΚΑΡΟΤΑΚΙΑΣ ΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ!ΜΠΙΛΗ ΛΟΥΓΚΡΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΗ ΣΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΠΕΗ ΓΙΑΥΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ?ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ…ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗ ΑΛΒΑΝΟΨΩΡΙΑΡΑ ΠΟΥ ΣΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΡΩΣΗ!

   3. Έχεις σοβαρότερα θέματα εσύ να λύσεις όπως το ποιός σε ξεσκίζει καλύτερα… οπισθογεμή.. Καλπάζουσα μορφή καρκίνου Μουνόπανα να σας βρει

  Leave a Response