ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΠΛΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    Κοινοποίηση:
    εξωφυλλο

    Με απασφαλισμένη χειροβομβίδα που είναι ζήτημα χρόνου να εκραγεί, μοιάζει πλέον ο χώρος του νέου λιμένα της Πάτρας, όπου στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις συσσωρεύονται εκατοντάδες απελπισμένες ψυχές.

    Ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γράφει ένα ξεχωριστό και πολύ πιο σοβαρό κεφάλαιο στο βιβλίο με τις συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, που εδώ και πάνω από μια δεκαετία έχουν γίνει ο εφιάλτης της πόλης.

    Το γεγονός ότι ο νεαρός αλλοδαπός πυροβολήθηκε από έναν 27χρονο ομοεθνή του από την ίδια ομάδα, έχει λούσει με κρύο ιδρώτα τις αρχές καθώς αντιλαμβάνονται -πολύ αργά- ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι καταλύουν στην χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου, την ΑΒΕΞ και άλλα ιστορικά αλλά μη λειτουργικά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.

    Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει. Δεν παύει, όμως, να προκαλεί ανησυχίες το γεγονός ότι πλέον τα χρησιμοποιούν στο ψαχνό. Γιατί ο 27χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον 20χρονο, κάποιον άλλον σημάδευε όταν εκείνος μπήκε μπροστά του!

    Αστυνομικοί και λιμενικοί, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων αλλοδαπών παίζοντας «κορώνα- γράμματα» τις ζωές τους, τρέμουν στην ιδέα ότι ο άτακτος στρατός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με όπλα. Κι όμως, οι ενδείξεις υπήρχαν εδώ και χρόνια…

    Ήταν μέρα- μεσημέρι 16 Δεκεμβρίου του μακρινού 2010, όταν η περιοχή έξω από το κτίριο του ΟΣΕ έγινε πεδίο μάχης μεταξύ Αφγανών και Παλαιστινίων, με απολογισμό έναν σοβαρά και έξι ελαφρά τραυματίες. Οι περισσότεροι πετούσαν πέτρες ή κράδαιναν μαχαίρια, αλλά ένας από αυτούς απείλησε με όπλο! Δεν εντοπίστηκε ποτέ.

    Κάτοικοι και ένστολοι ζητούν βοήθεια

    Μόλις στις 28 Μαρτίου, οι κάτοικοι των νοτίων συνοικιών της Πάτρας ένωσαν τις φωνές τους με τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της περιοχής, ζητώντας λύσεις για να πάψουν τα εγκαταλελειμμένα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων να λειτουργούν ως άτυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών:

    «Η κινητοποίηση δεν έχει να κάνει με ρατσιστικά κίνητρα, αφού άλλωστε ήμασταν πάντα δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους βοήθεια. Όμως, αυτή η κατάσταση με τους άτυπους καταυλισμούς πρέπει να σταματήσει…», ξεκαθάρισαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που πήραν στην συγκέντρωση.

    «Έχουμε δεχθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αρκετές υποσχέσεις όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και την ήπια μετακίνηση αλλοδαπών σε κατάλληλες εγκαταστάσεις μακριά από το λιμάνι. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα

    πάρα και τις συνεχείς αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής…», επισημαίνει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ..

    Κι όμως, αντί η πολιτεία να εισακούσει την κραυγή αγωνίας για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιμακούμενη συσσώρευση μεταναστών στο χώρο του νέου λιμανιού της Πάτρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε από τον αρχηγό του Λιμενικού Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες τραυματισμού ενός από μια ομάδα μεταναστών που επιτέθηκαν στις 5 Μαρτίου σε λιμενικούς, αστυνομικούς και οδηγούς φορτηγών!

    «Έχουμε προτείνει σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου όπως, την σύσταση ειδικής υπηρεσίας στην Πάτρα από το Αρχηγείο μας με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας, την άμεση λήψη πρωτοβουλιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προσωρινή στέγαση, την σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των μεταναστών, την απογραφή και το διαχωρισμό τους και την μετακίνηση του σε ανάλογες οργανωμένες δομές φιλοξενίας», λένε οι Πατρινοί αστυνομικοί. Όμως, δεν εισακούστηκαν ποτέ.

    Η «ταρίφα» για την προτεραιότητα

    Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες που πλημμυρίζουν τα κτίρια στην Ακτή Δυμαίων δεν φτάνουν τυχαία εκεί. Οι αστυνομικοί ξέρουν καλά, ότι τους καθοδηγούν κυκλώματα που θησαυρίζουν πείθοντάς τους να πληρώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία.

    Χιλιάδες μεταναστών πλημμυρίζουν το λιμάνι, αναζητώντας την ευκαιρία της φυγής. Πιο «τυχεροί» θα είναι αυτοί που θα βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στα πλοία από τους υπόλοιπους! Κι αυτή ακριβώς η απελπισία που οδηγεί στην αναζήτηση μιας «καλής θέσης», είναι που γέννησε άλλα κυκλώματα εκμετάλλευσης!

    Η περιοχή του λιμανιού ελέγχεται από τους Αφγανούς, οι οποίοι απαιτούν από όποιον θέλει καλή πρόσβαση να πληρώσει 50 ευρώ! Η «ταρίφα» ανεβαίνει, αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ομοεθνής τους, αλλά οι μεγαλύτερες απαιτήσεις προκαλούν αντιδράσεις και οι αντιδράσεις καταλήγουν συνήθως σε συμπλοκές!

    Μια τέτοιου είδους συμπλοκή μεταξύ των Αφγανών που εκμεταλλεύονται την πρόσβαση στο χώρο των λιμανιού και Παλαιστινίων που αρνήθηκαν να πληρώσουν, ήταν αυτή που στάθηκε μοιραία για τον 20χρονο το βράδυ του Σαββάτου!

    Το χρονικό του αίματος

    Ήταν αναπόφευκτο να υπάρξει κάποια στιγμή νεκρός, αφού οι αιματηρές συγκρούσεις με πέτρες-, λοστούς ρόπαλα και –τώρα πια- με όπλα, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην πολύπαθη Ακτή Δυμαίων. Το χρονικό των τελευταίων μόνο μηνών, είναι αποκαλυπτικό:

    26 Νοεμβρίου 2017: Κατά την διάρκεια αλλεπάλληλων συμπλοκών μεταξύ μεταναστών, ξημερώματα Κυριακής, εντοπίζεται αιμόφυρτος ένας νεαρός Μαροκινός. Όπως κατέθεσε στο νοσοκομείο, διαπληκτίστηκε με έναν άλλον αλλοδαπό που τον τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο. Μια ώρα αργότερα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου ένας 29χρονος Πακιστανός, θύμα δεύτερης συμπλοκής στην περιοχή του νέου λιμένα, που δήλωσε ότι του επιτέθηκαν δύο άγνωστοι οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν χωρίς λόγο!

    27 Οκτωβρίου 2017: Τρεις νεαροί μετανάστες μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με τραύματα στο θώρακα, την κοιλιά και το κεφάλι. Πιο σοβαρά τραυματισμένος στον θώρακα είναι ένας 21 χρόνος Πακιστανός που χειρουργείτα και νοσηλεύεται στην Εντατική. Οι αλλοδαποί δράστες, δυο 21χρονοι και ένας 27χρονος, εντοπίζονται μέσω των λογαριασμών τους στο facebook και συλλαμβάνονται.

    30 Σεπτεμβρίου 2017: Ένας 29χρονος Αφγανός νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με τραύμα στην πλάτη από μαχαίρι. Άλλοι δύο 18χρονοι ομοεθνείς του διακομίζονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Και τους τρεις είχε τραυματίσει ένας 25χρονος ομοεθνής του, ο οποίος εντοπίζεται από την Αστυνομία και συλλαμβάνεται.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες ότι ο Τσιπρας είναι βαλτός να διαλύσει την Ελλάδα. Ο Τσιπρας δεν είναι Έλληνας, είναι όργανο όλων αυτών που μισούν την Ελλάδα και την παγκόσμια ιστορία μας. Τα αφεντικά του είναι τα μεγάλα στελέχη που προσπαθούν να οργανώσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση. Απορώ πως ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμα να πάρουν με της πέτρες όλα αυτά τα πολιτικά αποβράσματα που κυβερνούν τι χώρα και όχι μόνο τα σημερινά, αλλά τα προηγούμενα.

    2. Κανένα έλεος στους θεατρίνους σαν όλους σας.Όλοι γνωρίζουν τα πάντα χρόνια τώρα.Αυτό σας άφησαν ειναι η επιλογή και γι αυτη την επιλογή σας δοθηκαν ΧΡΟΝΙΑ.Η επιλογή σας λοιπόν ήταν…..ΚΑΘΙΣΙΟ.

    3. Για τους Αλβανούς που έφερε το ΤΟΜΑΡΙ ο Σαμαράς το 93 γιατί δεν λέτε κάτι;

    4. Ο αλεξ είναι ο μεγαλύτερος ηγέτης εβερ μαζί με Ε.βενιζελο …Δυστηχως για σας εθνίκια θα τον φάτε για πολλά χρόνια στην μάπα!!

    5. Και ακομα δεν είδαμε τιποτα. Πίσω εχει η αχλάδα την ουρά. Οταν βάζεις το φίδι στον κόρφο σου, ειναι θεμα χρόνου να σε δαγκώσει. Και πολλα απο αυτα τα ..φίδια…ειναι δηλητηριώδη. Δεν το ξέραμε;;; Το ξέραμε απο την αρχη, αλλα κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε οταν επρεπε, ουτε κάναμε τιποτα. Τωρα κλαιμε;;; Ε, τωρα ειναι ηδη αργα και σε λιγο η κατασταση θα ειναι μη αναστρέψιμη. Σε λιγο θα μας διώξουν απο την πατριδα μας. Ολοι ξερουμε πια πως οι λεβέντες που μας κυβερνανε εχουν εντολή να παραδώσουν στα αφεντικα τους μια Ελλαδα χωρις τους Ελληνες. Αυτο κανουν.

    6. ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ…ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΕΤΕ/ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ

    7. Λαθρομεταναστες που εχουν τραυματιστει σε συμπλοκες μεταξυ τους, θα πρεπει να αφηνονται στην τυχη τους μεχρι θανατου, και οχι να χειρουργουνται και να περιθαλπτονται. Να μην τηρουνται ισως, οι κανονες αντισηψιας, ωστε να κολλουν τα περιβοητα μικροβια του νοσοκομειου. Τοσο απλα, τοσο κυνικα. Δεν ειναι πλεον θεμα αλτρουισμου, ειναι θεμα επιβιωσης της χωρας….

    8. Φατε δημοκπατια γιαυτο ξαναψηφηστε Ελληνες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ και αυτοι θα σας περιποιηθουνε οπως πρεπει

    Comments are closed.