«ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ…ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΞΕΙΣ»! ΕΝΤΟΛΗ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ Α. ΠΑΠΑΧΕΛΑ! ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΟΡΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΤΟ…” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΜΙΤΣΟΤΑΚΗΣ

    Μια συνέντευξη 30 ωρών στην οποία μιλά για όλους και για όλα χωρίς αναστολές έδωσε το 2017 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Αλέξη Παπαχελά.
    ImageHandler (2)
    Οι δύο άνδρες βρέθηκαν αρκετές φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την αναλυτική αυτή αναδρομή του πρώην πρωθυπουργού στα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το 1960 και μετά. Μοναδικός όρος για να δώσει τη συνέντευξη ήταν να προβληθεί μόνο μετά τον θάνατό του.

    Σε έκτακτη εκπομπή του ΣΚΑΪ με παρουσιαστή τον Παύλο Τσίμα και καλεσμένους τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον πρώην υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά, παρουσιάστηκε ένα μικρό απόσπασμα από την συνέντευξη, με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκπομπές στις οποίες θα προβληθεί όλο το υλικό με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    Σε αυτό το απόσπασμα ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε για τον ίδιο και την πτώση της κυβέρνησης του ότι «ποτέ δεν υπολόγισα το πολιτικό κόστος. Είχα την πολιτική άνεση γιατί ποτέ δεν υποσχέθηκα τίποτα στον λαό. Το μόνο που είχα πει προεκλογικά ήταν ότι θα βελτιώσω το επίπεδο του ελληνικού λαού, αλλά αυτό θα γίνει με περισσότερη δουλειά. Αυτό ζήτησα. Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση… ήμαστε μία κυβέρνηση οποία δεν συμβιβάστηκε, καθόλου και η οποία είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλάθητοι δεν ήμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάναμε κανέναν συμβιβασμό ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο γι’ ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές».

    Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου τόνισε: «Με τον Ανδρέα δεν είχαμε ποτέ στενές επαφές. Όποτε όμως το απαιτούσε η περίσταση, σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα, δεν δίστασα να επικοινωνήσω μαζί του για να υπάρξει συνεννόηση και λύση».

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που πήρε και ήταν η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα. «Δυσκολότερη ιδιωτικοποίηση από τα ΚΤΕΛ δεν υπήρχε. Έπρεπε να απολυθούν 7.500 άνθρωποι οι οποίοι είχαν συνδικαλιστική υποστήριξη και είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Είχα πρόβλημα τότε διότι στην κυβέρνηση αυτή δεν συμφωνούσαν όλοι στην δική μου τακτική. Υπήρχε πάντοτε η πτέρυγα η μια, η οποία στην ουσία ήταν η παλιά καραμανλική, η παλιά ελληνική δεξιά η οποία δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα».

    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μίλησε και για τον τρόπου διακυβέρνησής του: «Το πρωί όταν έφτανα στο γραφείο είχα ήδη μια εικόνα της όλης κατάστασης, της χώρας. Σήκωνα το κόκκινο τηλέφωνο και μιλούσα με πολλούς υπουργούς, λέγοντάς τους τι να κάνουν. Στη συνέχεια μιλούσα και πιο κάτω. Σε προέδρους, διευθυντές, συγκαλούσα συσκέψεις. Διηύθυνα σαν τον μαέστρο της ορχήστρας. Η πολιτική ήταν πολιτική κυβερνητική, δεν ήταν πολιτική προσώπου».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Αποκάλυψη. Τα πιο επώδυνα μέτρα, δεν προβλέπονται από τα μνημόνια. Διαδώστε το

      Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 09:31
      Αποκάλυψη. Τα πιο επώδυνα μέτρα, δεν προβλέπονται από τα μνημόνια.

      Στα τελευταία εφιαλτικά χρόνια, που αργά κυλούν για την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα, πολλά συνέβησαν που καταστρέφουν και διαβρώνουν όλα όσα μας κάνουν Έλληνες, με πανάρχαιες αξίες, αρχές και φιλότιμο και όλα τα αποδίδουμε στα τέσσερα μνημόνια.

      Το πρώτο του ΠΑΣΟΚ και των Καρατζαφερικών, που το ψήφισαν και κάποιοι από αυτούς τώρα, ενώ μας έριξαν στο λάκο με τα φίδια, το παίζουν αντιμνημονιακοί.

      Το δεύτερο του Παπαδήμου, πάλι με ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

      Το τρίτο και τέταρτο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

      Ωστόσο, τα μέτρα που διαλύουν τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας, δεν προβλέπονται από κανένα από τα παραπάνω μνημόνια. Προβλέπονται από το υπερμνημόνιο του ΟΗΕ, που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, άκουγε στο όνομα Ατζέντα 21 και μετά την υπογραφή Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015, ακούει στο όνομα Ατζέντα 2030.

      Τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, λόγω των παγκόσμιων υπερμνημονίων του ΟΗΕ, είναι τα παρακάτω:

      1. ΕΝΦΙΑ. Υποχρεούνται οι πάντες να πληρώνουν φόρο για κάθε ακίνητο, αφού ο ΟΗΕ καλέι τα κράτη να πάρουν με κάθε τρόπο την ακίνητη περιουσία των πολιτών, την οποία πρέπει να κατέχει το κράτος ή κάποια πολυεθνική, που θα την διαχειρίζεται για λογαριασμό του ΟΗΕ.

      2. Απαγόρευση δόμησης στα τέσσερα στρέμματα εκτός σχεδίου, αλλά και γενικότερα απαγόρευση κάθε δόμησης εκτός σχεδίου. Αυτό ψηφίστηκε αμέσως όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ο νόμος μπήκε σε αδράνεια, ίσως διότι πολλοί πολιτικοί συνειδητοποίησαν ότι θα πάνε χαμένα όλα τα άχτιστα ακίνητά τους. Κάποια στιγμή όμως, η διάταξη αυτή θα ενεργοποιηθεί. Όταν είχε πρωτοψηφιστεί ο νόμος επί υπουργού τότε του Λαφαζάνη, προβλεπόταν σταδιακή κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης και συζητούσαν για να χτίζεις στα τέσσερα στρέμματα 100 μέτρα αντί για διακόσια.

      3. Περιουσιολόγιο. Αυτό στην Ελλάδα, το έχουν προεξαγγείλει όλοι, αλλά φαίνεται ότι τα προσωπικά και πάλι συμφέροντα κάποιων, το έχουν αναβάλει για το 2019. Εκεί θα πρέπει οι πάντες να δηλώσουν ότι έχουν και δεν έχουν, ακόμη και την οικοσκευή και τα παπούτσια τους. Σκοπός είναι η μείωση γενικά των υπαρχόντων του καθενός.

      4. Φόροι αυτοκινήτων. Σκοπός είναι η μείωση και η σταδιακή κατάργησή τους, κάτι που φαντάζει απίστευτο για την ώρα, αλλά είναι μέσα στα σχέδια σε συνδυασμό με την χρήση ΜΜΜ και ποδηλάτων.

      5. Αποδοχή της μαζικής μετανάστευσης και ένταξη των μουσουλμάνων ειδικά μεταναστών μέσα στις κοινωνίες του Δυτικού κόσμου. Σκοπός τυος είναι να μην ενσωματωθούν οι Μουσουλμάνοι και να αποτελούν διαρκώς ξένο σώμα και μάλιστα αντιδραστικό μέσα στις ντόπιες κοινωνίες υποδοχής και βεβαίως και της ελληνικής. Όλοι αυτοί έχουν προτεραιότητα στην δωρεάν περίθαλψη, με λεφτά που πληρώνουν με την μορφή υπέρογκων φόρων οι Έλληνες, τα σπίτια των οποίων κατάσχονται, όπως ακριβώς έγινε και στις ΗΠΑ.

      Τα παιδιά τους εντάσσονται παρά τις αντιδράσεις του κόσμου στα σχολεία, ενώ οι ίδιοι προωθούνται από τους αρχικούς καταυλισμούς σε σπίτια μέσα στις πόλεις.

      6. Kοινωνία LGBTQP. Κοινωνία δηλαδή, που όχι απλά θα αναγνωρίζει ως νόμιμο το δικαίωμα της παρεκλίνουσας σεξουαλικής συμπεριφοράς, αλλά που θα εκπαιδευτεί να μην ενοχλείται από αυτήν, αλλά και να την υιοθετήσει σταδιακά στο σύνολό της. LGBTQP, σημαίνει λεσβιακή, ομοφυλοφιλική, αμφιφιλοφιλική, τρανσεξουαλική, χωρίς φύλο και παιδεραστική κοινωνία.

      Για να επιτευχθεί αυτό, κάθε ένας που αντιδρά σε κάτι τέτοιο αποκαλείται ναζιστής, φασίστας, ομοφοβικός και γενικά κακός άνθρωπος. Γίνονται κάθε χρόνο παρελάσεις (GAY PRIDE), ειδικά μαθήματα στα σχολεία, όπου στα παιδάκια διδάσκουν το πώς μπορεί κανείς να αλλάξει φύλο ή να γίνει ομοφυλόφιλος κτλ.

      7. Αναγκαστική παιδεία από την προνηπιακή και την βρεφική ηλικία, μέχρι πλέον την Γ΄ Λυκείου. Όποιος γονέας το αρνηθεί, του αφαιρείται η επιμέλεια του παιδιού του που οδηγείται σε ίδρυμα ορφανών παιδιών και μετά δια της βίας προσάγεται στην σχολική αίθουσα. Έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα, αφού ο ψηφισμένος νόμος είναι σαφής. Η γνώσεις που θα πάρουν τα παιδιά, ορίζεται από την πολιτεία και όχι από τους γονείς.

      8. Ο δια νόμου εμβολιασμός όλων των παιδιών. Όποιος γονέας αρνείται το εμβόλιο, έχει συνέπειες, ενώ προβλέπεται στο άμεσο μέλλον η δια της βίας προσαγωγή και ο δια της βίας εμβολιασμός και αυτό μένει να το δούμε να εφαρμόζεται στα προσεχή χρόνια, πάντα για το καλό μας.

      9. Επιβολή πολύ ψηλών φόρων που εξαρτώνται από το οικονομικό απόθεμα των πολιτών κάθε κράτους. Στην Ελλάδα έχει υπολογιστεί πότε θα τελειώσουν τα χρήματα που βρίσκονται κάτω από τα στρώματα, οπότε και θα μειωθούν κάπως οι φόροι. Σκοπός, η φτωχοποίηση όλων των πολιτών, ώστε να εξαρτώνται ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια του κράτους, που ήδη άρχισαν στα σχολεία, αλλά και για χιλιάδες φτωχοποιημένους , πρώην ανεξάρτητους πολίτες, τους οποίους το κράτος χλευάζει, αποκαλώντας τους “αξιοπρεπείς”. Όταν ακούτε την λέξη αξιοπρέπεια να είστε καχύποπτοι, γιατί από πίσω κρύβεται το υπερμνημόνιο 2030.

      Καθώς καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω δεν είναι γραμμένα σε κανένα από τα τέσσερα μνημόνια που ψήφισαν στη βουλή “με πόνο καρδιάς” οι πολιτικοί μας, αλλά έχουν γίνει νόμοι του κράτους με διευρυμένη μάλιστα πλειοψηφία, χωρίς καμία αντίδραση και χωρίς να ακουστεί τίποτε.

      Σας λέω μάλιστα, ότι τα τέσσερα οικονομικά μνημόνια, είχαν σαν σκοπό να καλύψουν την ψήφιση και την εφαρμογή των υπερμνημονιακών νόμων.

      Σκεφθείτε όσα διαβάσατε και γυρίστε και κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε ότι ήδη εφαρμόζονται και τα διαπιστώσατε να πραγματοποιούνται, χωρίς κανένας ψηφισμένος “δημοκρατικά” πολιτικός να ανοίξει το στόμα του για να πει οτιδήποτε.

      Τα σχόλια δικά σας

    2. Σ ‘ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΑΜΟΛΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ!! ΟΠΩΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΕΣΕΙ, ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ “ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ” ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ -Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ- ΤΗ “ΛΥΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ”!!!! ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΣΑΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΙΟ ΝΤΑΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ!!! ΑΡΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ- ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!! ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΡΑΨΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ, Ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ!!! ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ!!!!

    3. Δουλέψτε περισσότερο, ξοδέψτε λιγότερο, πληρώστε περισσότερους φόρους. Τί περιμένατε να σας πεί κι’ αυτός:

      1. Ναι ενώ αυτός σκοτώθηκε στην δουλειά σε όλη του την ζωή. Αυτή η σκατοφάρα πέρα από κλέφτες είναι και οι μέγιστοι τεμπέληδες.

    Comments are closed.