ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΕ 23 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ! ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    macedonia_poreia_03

    Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν σήμερα στα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της Ελλάδας. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία καλεί τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.

    Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης είχε το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Περίπου 3.000 πολίτες με σημαίες διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.Συνθήματα ακούστηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα, όταν το όνομά του αναφέρθηκε από τους ομιλητές. Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, όταν λέει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα, το 1977.

    IMG_0290
    IMG_0289_1
    IMG_0289
    IMG_0287

    Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

    Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ’ όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας.

    Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχειι ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ.

    sillalitirio_mesa
    sillalitirio_mesa2
    sillalitirio_mesa3

    Ένταση στα Χανιά

    Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, λίγο πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

    Στον χώρο της συγκέντρωσης εμφανίσθηκε ομάδα νεαρών του αντιεξουαστικού χώρου, που κρατώντας πανό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης, με την κατάσταση να εκτονώνεται λίγο μετά.

    Όταν στον χώρο έφθασαν και άλλοι πολίτες, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης, με συμμετοχή αυτή τη φορά και αστυνομικών, που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου από την πλατεία.

    Ακολούθησε συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τρεις-τέσσερις νεαροί. Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύμα στο κεφάλι και χρειάσθηκε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε φαρμακείο που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς.

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

    Σε εξέλιξη βρίσκονται, από τις 19:30 το απόγευμα, τα συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της Ελλάδας. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία καλεί τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.

    Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης έχει το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως φαίνεται στο βίντεο, χιλιάδες πολίτες με σημαίες διαδηλώνουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ομιλίες. Παρών είναι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τιζτζικώστας.

    Συνθήματα ακούστηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα, όταν το όνομά του αναφέρθηκε από τους ομιλητές.

    Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, όταν λέει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα, το 1977.

    m3 m4 m1 m2

    Συλλαλητήριο Πτολεμαΐδα

    Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.


    Οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και οι πληροφορίες για το όνομα που συζητά η ελληνική κυβέρνηση με την ηγεσία της ΠΓΔΜ -«Βόρεια», «Ανω» και «Νέα Μακεδονία»- έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους πολίτες της βόρειας Ελλάδας, που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία».

    Οι διοργανωτές λένε σχετικά: «Οι πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια έφτασαν τις 23. Στις πρώτες 13 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Μητροπόλεις, που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα και παρακινούν τον κόσμο να παρευρεθεί στην κοντινότερη πόλη που θα γίνει συλλαλητήριο».

    Ζωντανή μετάδοση της συγκέντρωσης για τη Μακεδονία στην Πέλλα και ροή βίντεο και εικόνων από όλες τις συγκεντρώσεις στις 15 πόλεις της Μακεδονίας

    Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου ότι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την σημερινή κεντρική συγκέντρωση της Πέλλας μέσω live streaming.

    Η ζωντανή εικόνα θα αναμεταδίδεται από διάφορα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω του player του Livemedia.gr.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. και τα Σκόπια και η Βουλγαρία είναι Ελλάδα και η Αλβανία είναι Ελλάδα και αν θες να ξέρεις Ελλάδα είναι όλη η Βαλκανική χερσόνησος μέχρι την οροσειρά του Αίμου και το Δούναβη, η νότιος Ιταλία και Σικελία, η “Ευρωπαϊκή Τουρκία” και τα παράλια της Μ. Ασίας.

    2. αν δεν αντιδρασει ο κοσμος (λαουτζικος για τους κυριους της Βουλης) μελλοντικα θα ζησουμε διασπαση του κρατους μας δυστυχως…….

    3. Τι έγινε; Έπεσε τελικά η κυβέρνηση από την ορμή του κόσμου στο συλλαλητήριο;

    4. O KΛΩΝΟς Αλιεξης σας εχει γραμμενους στα μικροκαλαμπαλικια του και κανει οτι τον διαταξει Η Π-ηπα και τα Γκερμανα.

    5. Αγαπητε εθνικι φασιστας κτλ, εαν απευθυνεσαι σε μενα θα σε απαντησω με τον ιδιο ευγενικο τροπο που γραφεις εδω. Πρωτον απο τρελλο εντος εισαγωγικων μαθαινεις την αληθεια. Δευτερον ο εμφυλιος ηταν προιον και παραγωγο πολιτικων αντθπαραθεσεων που επηρεασαν αρνητικα τις μαζες. Τριτον η υπερασπιση του εθνους δεν αποτελει κακουργημα, ειναι θεμα εθνικης προστασιας και μετα κοινωνικης διαβιωσης. Οσο για τις εκτελεσεις που εγιναν το 1940 εαν αναφερεσαι σε αυτην την χρονολογικη περιοδο απο ποιους δοθηκε η διαταγη.!!!!..εγω δεν θα ανεχθω ποτε να ξεπουληθω η να πληρωθω πολιτικα διοτι δεν ειμαι πολιτικος, και τελευταιον οι αποψεις μου μπορει να ενωχλουν αλλα ππτε δεν γραφω κατι χωρις να το γνωριζω πολυ καλα. Ευχαριστω για την ανταλλαγη αποψεων. Οσο για τον ψυχιατρο δεν χριζω εγω τετοιας αναλυσης διοτι οτι εχω πει σε πολλες αναρτησεις του μακελειου ειναι καθαρος λογος και οχι ΨΕΜΜΑΤΑ…και να θυμασαι κατι ακομα οτι εγω δεν τα εχω με κανεναν απο τον απλο ως τον μεσο πολιτη οτι και να πρεσβευει αυτος διοτι λιγο πολλοι ολοι εχουν εν μερει και ισως και καθολου..δικιο.

    6. Στην περιπτωση σου το ξύδι είναι καλό γιατροσόφι…αμα δεν γιατρέψει το κόμπλεξ που κουβαλας δοκίμασε κυάνιο μπας και ησυχάσουμε εμείς με τις βλακείες που λες… Αλλα επειδή μπορεί να μην κατέχω καλά τα φάρμακα επειδή την προγιαγιά μ την σκότωσε η φάρα σου στον εμφύλιο και δεν μπορεσε να μαθει στην γιαγιά μου (και παει λέγοντας) τα καλά τα γιατροσόφια… Οποτε πάνε σε εναν ψυχίατρο που είναι ο,τι πρέπει για σένα…και αν δεν λειτουργισει δοκίμασε να πας σε μπουρδέλο μπας και φύγει η αγαμία σου…. Αυτά! Καλη ανάρρωσή και να πεις στους υπόλοιπους δικου σου οτι πρεπει να αρχίζουν να σε πληρωνουν…πως αλλιως θα κάμετε “επανάσταση” ωρε…πολλοί τα περνούν χοντρά απο τον χώρο σας και πρεπει να το διεκδικήσεις και συ

      Πρόσεξες οτι δεν εβρισα καθόλου αλλά πέρασα αυτό που θέλω να πω? Αυτό δηλώνει νοημοσύνη και όχι ουγκ
      Υ.γ. η προγιαγιά μ δεν σκοτώθηκε στον εμφύλιο.. Αλλα το είπα για ολους αυτους που σφαχτηκανε απο τους αριστερους τότε

    7. ΣΤΕΦΑΝΕ ΧΙΟ ΒΓΑΛΕ ΤΟ EMAIL ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΣΤΑΡΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ.ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΜΕ..

    8. Η χωρα μας ειναι σκλαβωμενη απο πολιτικα ανδρεικελα τα οποια εαν δεν περασουν απο την λεσχη μπιλντερμπεργκ για να παρουν τις ευλογιες του κισσιγκερ και του σορος δεν γινωνται προθυπουργοι. Οι εικονικες μαχες μεταξυ αντιεξουσιαστων και εξουσιας ειναι στημενες καθως ολοι παιζουν μεσα στην ιδια σκακιερα. Η εκκλησια της ελλαδος το δογμα δλδ εχει αρικτες σχεσεις με την μπιλντερμπεργκ καθως ειναι παρασαρκα των εβραιων που καπηλευονται την ορθοδοξη πιστη και αντιδρουν κατα της αντιστασης των ελληνων για την μακεδονια. Η χωρα οντας προτεκτορατο πολιτικων και αμερικανωεβραιων πρακτορων σιωνιστων αδυναμη να αντιμετωπισει το μεγαθηριο τηςπαγκοσμιοποιησης ενω αυριο οι υπογραφες θα πεσουν για την παραδοση του ονοματως το μονο που σωζει την ελλαδα ειναι ενα νεο 1821. Απο την αλλη ο εβραιοδουλος ιερωνυμος ειναι κατα των συλλαλητηριων για την μακεδονια και ας μην ξεχναμε οτι η μεγαλη ελλαδα του μεγαλου αλεξανδρου δεν ηταν το σημερινο κρατηδιο προτεκτορατο του ελλαδισταν αλλα η μαγκνα γκρετσια.

      1. Η φασαρία με το όνομα των Σκοπίων δεν γίνεται μόνο για τη νομιμοποίηση ενός ανύπαρκτου ουσιαστικά κρατιδίου στην καρδιά των Βαλκανίων με το όνομα Μακεδονία. Ο στόχος είναι ευρύτερος και αφορά πρώτα και κύρια στην απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα. Όχι ως «σλαβική», αλλά ως «ελληνική».
        Δηλαδή επιδιώκουν όχι ένα μεγάλο «Μακεδονικό» κράτος των Σκοπίων, αλλά να δημιουργηθεί δίπλα στα Σκόπια, μια ακόμη ανεξάρτητη Μακεδονία, η «ελληνική». Με ανεξάρτητη υπόσταση και αποσπασμένη από τον εθνικό κορμό, από την υπόλοιπη Ελλάδα Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους. Ας μην επιτρέψουμε να μας παρασύρουν σε ανιστόρητους σικέ ανταγωνισμούς για την αρχαία και νεότερη Μακεδονία. Ας υπερασπιστούμε όχι απλά το όνομα της Μακεδονίας, αλλά πρώτα και κύρια τα κυριαρχικά δικαιώματα της μίας, ενιαίας και αδιαίρετης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που δεν υποχωρεί και δεν παραχωρεί τίποτε που την οδηγεί πίσω από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913.
        Μόνο αυτή μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο και την αφετηρία μιας νέας βαλκανικής συνεννόησης. Μακριά από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

        1. Ανεξαρτητη ελλαδα…οι ελληνες μπορουν….κσιρος να το αποδειξουν…καλο βραδυ πατριωτες….

        2. Διζωνική ομοσπονδία με ομοιότητες προτάσεων Αναν στο κυπριακό, με ενδεχόμενη τελική συγχώνευση μετά τον μεθοδευμένο εξαναγκασμό και την προδοσία αυτονόμησης της περιφέρειας μας. Τεχνάσματα ‘σαλαμοποίησης’ για να αποφύγουν τις κατηγορίες προδοσίας της χώρας και προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

    9. Η ΦΕΥΓΕΤΕ Η ΣΑΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΑ!!!

    10. Η κρατικοδιΕΡΤ δεν έδειξε ΤΙΠΟΤΑ !
      Οι κομμουνιστές 10 άτομα να μαζευτούν εγινε πρώτη είδηση.

      1. Ενω στο συλλαλητηριο μαζευτηκαν πανω απο 15

    11. Φίλε ψεκάσουν δεν ψεκάσουν οι αριστεροί αυτή τη φορά θα πρέπει να παρακαλάνε για Γυάρο όσο φοράνε τα τσιμεντένια μποτάκια τους και τους βουτάμε στα πολύ βαθιά.

    12. Γι αυτό τα αεροπλάνα κάνουν συνέχεια αεροψεκασμούς αυτές τις μέρες.

    Comments are closed.