ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ!! Ο «ΤΣΑΜΠΑΣ» ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ «ΑΜΟΚ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ! «ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ» ΕΙΠΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ -ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠ’ ΤΗ ΔΥΣΗ !!

  Κοινοποίηση:
  kanalia

  Πραγματικό διάλογο για το νομοσχέδιο που αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια ζητά η ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) καθώς θεωρεί ότι το κείμενο σχεδίου νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εμπεριέχει αντισυνταγματικές διατάξεις και παράλληλα αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  Το βασικότερο θέμα που θέτει η ΕΙΤΗΣΕΕ είναι  ότι το σχέδιο νόμου, που έχει τεθεί σε διαβούλευση από τα υπουργεία Επικρατείας και Υποδομών, καταστρατηγεί την πολυφωνία με την επιβολή συγκεκριμένου, περιορισμένου αριθμού καναλιών που θα λάβουν άδεια περιεχομένου.

  Όπως ελέχθη, δεν έχει γίνει ούτε πρόκειται να γίνει πουθενά αλλού διαγωνισμός για το περιεχόμενο αφού η τεχνολογία επιτρέπει το τηλεοπτικό πρόγραμμα να μεταφέρεται και με άλλους τρόπους (διαδίκτυο) πέραν της κλασικής οδού και ως εκ τούτου δεν δύναται να περιοριστεί. Όπως υποστηρίχθηκε, ένας τέτοιος διαγωνισμός θα είχε νόημα στην εποχή της αναλογικής τηλεόρασης όπου τα κανάλια για να εκπέμψουν χρειάζονταν τον σπάνιο πόρο που είναι οι συχνότητες.

  Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ένωση πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Ένωσης Πάνος Κυριακόπουλος χαρακτήρισε «αστεία» την άποψη ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στο κράτος παραθέτοντας σειρά από οικονομικά στοιχεία για τις πληρωμές που έχουν κάνει σε φόρους, ασφαλιστικά ταμεία κ.λ.π.

  Παράλληλα, παρέθεσε τα στοιχεία για την καθίζηση που έχει υποστεί η τηλεοπτική αγορά, λέγοντας πως για να φθάσει στο επίπεδο του 2009 με βάση τα στοιχεία του 2014 (δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών) θα πρέπει να αναπτυχθεί κατά 324%.

  eitise

  naftemporiki.gr

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  1 Comment

  1. Αχυράνθρωποι, τσιράκια και δουλοπάροικοι επί σκηνής να λένε αρλούμπες.

   Αν έχουν κότσια να βγούν στη σκηνή οι πραγματικοί καναλάρχες – νταβατζήδες να δείτε γιαούρτωμα που θα φάνε.
   Έχουν το θράσσος να λένε ότι πλήρωσαν στο Ελληνικό κράτος ενώ μας έχουν πιεί το αίμα.

  Leave a Response