ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ – ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ – ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ

  Κοινοποίηση:
  mak2

  Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη νέα συγκέντρωση στη μνήμη του εντεκάχρονου Μάριου που πραγματοποιούν  οι κάτοικοι του Μενιδίου στο κέντρο της πόλης τους, οι οποίοι εμφανίζονται δύσπιστοι και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στα όσα εξήγγειλε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση τόσο στο Μενίδι, όσο και γενικότερα στη Δυτική Αθήνα. Αυτή την ώρα (20.40) κάτοικοι κινούνται προς την Αττική οδό με σκοπό να διακόψουν την κυκλοφορία.  Περίπου στις οκτώμισι το βράδυ , δημιουργήθηκε ένταση που οδήγησε στην προσαγωγή ενός Ρομά κοντά στον οικισμό της Αυλίζας. Όλα έγιναν όταν ο άνδρας επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του μέσα από την πορεία κατοίκων. Εκείνοι του ζήτησαν το λόγο και σύμφωνα με τους κατοίκους ο άνδρας τους έβρισε. Έτσι, ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας που προχώρησε στην προσαγωγή του. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι που έκαναν πορεία προς την Αυλίζα και σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βαρελά και Μπόσδα όπου είχε στήσει φραγμό η αστυνομία, είχαν εναντιωθεί στην πρόθεση να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να δοθεί χρόνος για να διαπιστώσουν αν τα εξαγγελθέντα από την αστυνομία μέτρα αποδίδουν.

   

  Οι κάτοικοι του Μενιδίου διεκδικούν και περιμένουν κι άλλες παρεμβάσεις πέρα από αυτές της αστυνομίας, προκειμένου να ανακτήσουν το δικαίωμά τους σε μια ομαλή και ασφαλή καθημερινότητα. Μάλιστα, στο άκουσμα των αστυνομικών μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο, προκλήθηκε ένταση αφενός γιατί χαρακτηρίζονται αποσπασματικά που δεν λύνουν το πρόβλημα, αφετέρου, ορισμένοι είδαν «σκοπιμότητα» πίσω από τις ανακοινώσεις- να σταματήσουν, δηλαδή, οι κινητοποιήσεις. Οι κάτοικοι, λίγο πριν από τις οκτώ ξεκίνησαν πορεία προς το σχολείο του αδικοχαμένου Μάριου, όπου αυτή την ώρα κάνουν σιωπηλή διαμαρτυρία. Όμως, η πορεία «έσπασε» στα δύο με εκείνους που αποσπάσθηκαν να κινούνται πλέον προς το κέντρο της πόλης, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

  Νωρίτερα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγινε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να οριστεί ένα νέο, σαφώς αυστηρότερο, επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή του Μενιδίου, μετά τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν και τις αποκαλύψεις για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί, με αφορμή τον θάνατο ενός 11χρονου αγοριού από «αδέσποτη» σφαίρα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Ψωμάς.

  Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Κατερίνα Παπασταματίου.

  Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας παρουσίασαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για την περιοχή, προσαρμοσμένος στις νέες ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με τον ξεσηκωμό των κατοίκων και το κλίμα «εμφυλίου» που επικρατεί μετά τον θάνατο του μικρού αγοριού εντός του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου του.

  Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:

  -δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

  -ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,

  -σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,

  -περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και

  -επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.

  Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

  Για τις ανάγκες της καλύτερης οργάνωσης και του συντονισμού της μεγάλης επιχείρησης, αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στον Δήμο Φυλής, τον Σεπτέμβριο.

  Επίσης, αποφασίστηκε η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί τόσο σε επίπεδο υλοποίησης, όσο και αποτελεσματικότητας, ανά δέκα ημέρες.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. Το σύστημα, για να σπάσει τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων, έστειλε στο Μενίδι το ΠΑΜΕ! Αλλά, επειδή είναι γνωστός ο ρόλος του ΠΑΜΕ, εάν ταυτοχρόνως γινόταν συγκέντρωση και των κατοίκων, υπήρχε σοβαρότατη περίπτωση οι κάτοικοι να ζητήσουν εξηγήσεις από τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» του ΠΑΜΕ και να υπάρξουν άλλου είδους καταστάσεις. Έτσι, χειραγωγήθηκε ο δήμαρχος από τον Κούλη, να οργανώσει μια ανέξοδη συγκέντρωση κατευνασμού έξω από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στο Μενίδι για τους κομμουνιστές επίστρατους του συστήματος! Τόσο καλά!

  2. Να συλληφθούν άμεσα για παρακώλυση συγκοινωνιών τα φασισταριά.

  3. Αυτή η πουστοφαρα δεν έχει κανένα λόγο να επαίρεται δεν έχει ούτε έναν ανδρικό χορό ούτε έναν αντιθέτως είναι θηλυπρεπέστατα όντα τα οποία κινούνται με τσιφτετέλια σαν τις χανουμισσες, που ούτε και αυτοί οι χοροί είναι δικοί τους, ένα μπάσταρδο κράμα και με αυτό το αίσχος ασχολούμαστε ο Χριστός κ η Παναγία

  4. Γτι η αστυνομία δεν χρησιμοποίησε τα σκυλιά Κ-9 ανιχνευτές εκρηκτικών και όπλων να βρουν τα θαμμένα όπλα τους?

  5. Ρε πουσταράδες πολιτικοί.Τι μέτρα είναι αυτά ρε καργιόλια;Ο κόσμος δεν ξεγελιέτε πια,ένα θύμα να έχουμε,ένα,οι γύφτοι θα συναντήσουν πιο γρήγορα το δημιουργό τους.Πουστάρδες!

  6. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΜΕΤΡΑ» ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!! ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ!!! ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ!!! ΟΥΤΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ!!! ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ (ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ????)!!!! ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΟΠΛΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!

  Leave a Response