ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ! «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ NOVARTIS. ΣΤΟΝ «ΤΟΙΧΟ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΡΧΗΓΩΝ.

  Κοινοποίηση:
  bouli 2

  Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση με τη Βουλή των Ελλήνων τη συζήτηση και ψήφιση σε επίπεδο Ολομέλειας του πορίσματος για την παραπομπή ή μη των πολιτικών προσώπων που φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση Novartis.

  ΣΤΙΣ 18:00 ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ Ή ΜΗ ΤΩΝ 10 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

  Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη ημερησία διάταξη της Βουλής, θα συζητηθεί και θα ληφθεί «απόφαση επί του διανεμηθέντος πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, συσταθείσας με την από 21-2-2018 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3169/2285/28-2-2018 απόφαση του Προέδρου της Βουλής, για την άσκηση ή μη δίωξης κατά των πρώην Πρωθυπουργών: 1) Αντωνίου Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην Υπουργών: 1) Δημητρίου Αβραμόπουλου, 2) Ανδρέα Λοβέρδου, 3) Ανδρέα Λυκουρέντζου, 4) Μάριου Σαλμά, 5) Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη, 6) Ιωάννη Στουρνάρα, 7) Ευάγγελου Βενιζέλου, 8) Γεωργίου Κουτρουμάνη για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων: α) της δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων (άρθρο 159 παρ. 1 Π.Κ., όπως αντικαταστάθηκε με την υποπαρ. ΙΕ4 του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014), β) της παθητικής δωροδοκίας (άρθρο 235 παρ. 1-2 Π.Κ., όπως ίσχυε με το άρθρο δεύτερο παρ. 1 του ν. 3666/2008 και με την παρ. 9α του άρθρου 24 του ν. 3943/2011) και γ) της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (άρθρο 2 παρ. 2 α, γ και δ του ν. 3691/2008), σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο πόρισμα και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 86 του Συντάγματος, 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και του ν. 3126/2003 «Ποινική ευθύνη των Υπουργών», όπως ισχύουν.

  Η συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18:00, οπότε θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία σε δέκα κάλπες για την παραπομπή ή μη των δέκα πολιτικών προσώπων.

  Υπενθυμίζεται πως η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis έχει προτείνει στην Ολομέλεια να μην ασκήσει ποινική δίωξη η Βουλή, λόγω αναρμοδιότητάς της, για τις πράξεις της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

  Παράλληλα, έχει προτέινει να διαβιβάσει, δια του υπουργού Δικαιοσύνης, το Πόρισμα της Επιτροπής και οποιοδήποτε πρωτότυπο έγγραφο κατέχει σχετικό με τις αναφερόμενες πράξεις και πρόσωπα, στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, δια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, για την άσκηση των κατά νόμο πράξεων.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Νοvartis και κουφια πρασινοσυριζεικα αλογα,ολα γινονται για να κουκουλωθει το μεγα θεμα Μακεδονια,τελειωσατε αριστερες και δεξιες φουσταρες.

  2. Που τον ειδατε τον πολεμο ρε παιδια?? 44 χρονια τωρα το ενα κομμα σκεπαζει τις βρωμιες και τις απατεωνιες του αλλου. Μονο η Χρ.Αυγη κυνηγιεται. Πλακα κανουμε??

  3. Ακομη μια θεατρικη παρασταση δωσιλογων ειναι .
   Ειδατε κανενα κυνοβουλευτικο να τα παραταει και να φευγει απο το μπουρδελο ;
   Οχι , διοτι και οι 301 ειναι του ιδιου φυραματος .
   Κατεστρεψαν την πλουσιοτερη χωρα του πλανητη με την βοηθεια των ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ελεηνοελληνων και τωρα την διαμελιζουν .
   ΕΜΕΙΣ ,Η , αυτοι και οσοι πανε στις επομενες κατοχικες εκλογες τους , ας αρχιζουν να σκαβουν και τους ταφους των παιδιων τους και των ιδιων .

  Leave a Response