ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΟΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΈΠΕΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    skopiano-onomasia-1526631394

    Το ονοματολογικό μπαίνει, πλέον, σε μια περίοδο εντατικών διαπραγματεύσεων σε ανώτατο επίπεδο, με στόχο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ζόραν Ζάεφ να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τις 28 Ιουνίου, οπότε και πραγματοποιείται η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Το νέο όνομα που «έπεσε στο τραπέζι»
    Πληροφορίες θέλουν οι δύο πλευρές να εξετάζουν μια εναλλακτική πρόταση, ένα νέο όνομα το οποίο δεν είχε ακουστεί μέχρι σήμερα.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται δημοσίευμα , η πρόταση αυτή που εξέτασαν οι δύο πρωθυπουργοί καλύπτει και τους δύο όρους που θέτει η Αθήνα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτή είναι και η οριστική πρόταση, καθώς θα χρειαστεί περισσότερη επεξεργασία, αλλά και πολιτική διαβούλευση στο εσωτερικό και των δύο χωρών.

    Σύμφωνα με το σκοπιανό site a1on.mk, το οποίο έχει προβεί και στο παρελθόν σε αποκαλύψεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις του ονοματολογικού, το νέο όνομα – πρόταση των Σκοπιανών προς την Ελλάδα είναι «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija).

    Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω ονομασία έχει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση Ζάεφ για erga omnes, δηλαδή έναντι όλων.

    Για την ώρα, η Αθήνα κρατά «κλειστά τα χαρτιά της», ωστόσο διπλωματικοί κύκλοι τονίζουν πως θέλει λεπτομερή εξέταση το θέμα, καθώς κρύβει παγίδες.

    Ο λόγος είναι ότι η εξέγερση του Ίλιντεν στις αρχές του 20ου αιώνα είχε ως απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης «Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν και ελληνικά εδάφη. Έτσι, η αποδοχή μιας τέτοιας ονομασίας, μπορεί να εγκυμονεί μελλοντικούς κινδύνους για την Ελλάδα.

    Πάντως, η ίδια πηγή επισημαίνει πως το επικρατέστερο μέχρι στιγμής όνομα είναι το «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», ωστόσο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα.

    Δηλαδή, ως Nova Macedonia ή New Macedonia, και όχι ως Nova Makedonija ή Gorna Makedonija.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    30 Σχόλια

    1. Bzzzzzzzzinnnnnnn

      Bzzzzzzzinnnnnnnn

      Όλο σφαιρες ακουγονται να περνανε αριστερα δεξια

    2. Τσίπρα πουλάς τα παιδιά σου να τα παρουμε εμεις για δουλάκια; 1.000.000 το ενα είναι καλή τιμή; εννοείται μαύρα

    3. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ !!! ΠΙΟ ΑΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΥΓΟΥΡΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΤΣΕΠΕΣ ΑΛΑ ΜΑΔΟΥΡΟ .

    4. Και για ολες τις χρησεις !!!!
      Μονο που και αυτο θα κρατησει πολυ λιγο και συντομα θα λεγοντε σκετο “Μακεδονια”
      ( ξεκαθαρα αυτο επιθυμουν…).
      Ομως αυτο με βρισκει απολυτος αντιθετο,
      και για αυτο αναρωτιεμαι, κανενας πολιτικος δεν το αντιλαμβανεται….
      ποσο ξενδιαντροποι μπορουν ακομα να γινουν ολοι τους?
      ολοι οσοι εμπλεκονται?….
      Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να ενταχτουν τα σκοπια σε ευρωπη και ΝΑΤΟ, αυτοι το θελουν παρα πολυ, οποτε εστω και τωρα θα ηθελα να δω τους πολιτικους μας με διπλωματια να απαιτησουν η να προτυνουν ενα ονομα χωρις την λεξη “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” για να αρχισουν αμεσα οι ενταξιακες τους διαδικασιες … θελουν ? καλως , δεν θελουν ? μετα απο 50 χρονια μπορει να ξαναρχισουν οι διαδικασιες… ας μεινουν ως εχουν.
      Εχουμε κουραστει να προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες…
      δεν επαρκουν τα επιχειρηματα μας τουλαχιστον τα ιστορια ντοκουμεντα,….
      ε τοτε ας το δοκιμασουμε αλλιως, ενταχτητε χωρις το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΑΣ οπου θελετε.
      ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ

    5. Οι πιο καλές μπόμπες είναι αυτές που μπαίνουν στη Βουλή

    6. Με 100ευρω εφαπαξ θα σταματησετε τη γκρινια και γω θα ψηφισω τα σκοπια ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ενταξει ειμαστε;

      1. Κανε τωρα οτι μπορεις γιατι μετα δεν σου εγγυωμαι αν θα βγεις απο αυτην την χωρα.

    7. Θέλουν να μάς διαμελίσουν και να μας αφελληνίσουν λαθροεποικιστικώς, ω Έλληνες, οι προστάται μας το συντομότερο. Κι αυτό γιατί σε λίγα χρόνια και εφ’ όσον δεν διαμελισθή προηγουμένως δια των δοσιλόγων εβραιοπολιτικών της και με μοχλό το μακεδονικό η Ελλάς, με τον υποθαλάσσιο και ορυκτό της πλούτο που διαθέτει θα γίνη σύντομα η μεγάλη περιφερειακή δύναμις που θα αντικαταστήση την ετοιμόρροπο Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο.
      ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΈ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ 5.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Ή ΘΑ ΖΗΣΩΜΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΕΣ ΕΙΤΕ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΥΛΟΙ, ΑΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ. ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΑΔΡΑΝΗΣΩΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΩΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΙΘΕΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΑΝΑΠΑΥΣΙ.

      1. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕ,ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ,ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΔΕΣ,ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΤΟΣΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΕ ΚΟΤΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΚΟΛΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥΝΤΟΣ???

    8. Για να σεδουμε ΕΛΛΗΝΑΡΑ θα ξεσηκωθεις να τους καψεις μες την βουλη γιατι αν περασει ερχεται η καταργηση του σταυρου απο τη σημαια . επειδη ξαφνικα θα εχει 2.000.000 ιθαγενεις μουσουλμανους η ΕΛΛΑΔΑ και δεν θα ταιριαζει ο σταυρος με το θρησκευμα των ιθαγενων της

    9. Αν δεν μπεί τουλάχιστον….μπροστά το Republica και μετά το Βουλγαρικό(!) Ilinden έχουμε παραδωθεί ολοκληρωτικά στους γυφτοΣκοπιανούς…

    10. ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ ΨΙΦΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ .

      1. Φίλε εντελώς λάθος είσαι, δεν ισχύει αυτό. Εδώ βγάζουν δαγκωτό Μπουτάρη στην Θεσσ/κη και κάργα *δημοκρατικό* τόξο…

    11. Θάνατος στους προδότες και Επανελλήνιση τάχιστα, δίκες στα γρήγορα και εκτελέσεις για να καθαρίσει ο τόπος από τους προδότες και τα λαθροσκουπίδοαλβανογυφτοεγκληματίες.
      Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω ΤΩΡΑ !
      Έτσι και δοθεί επίσημα το όνομα θα είναι η αρχή του τέλους μας, η αρχή του επίσημου διαμελισμού μας.
      Τελικά τα χειρότερα υποχείρια και εκτελεστικά όργανα της πολιτικής προδοσίας είναι τα σώματα ασφαλείας και οι καριερίστες εντολοδόχοι με τα γαλόνια. Όχι μόνο περισυλλέγουν, σιτίζουν και στεγάζουν τους εισβολείς του έθνους μας, σαπίζουν συνταξιούχους και μεροκαματιάρηδες, αλλά τώρα θα κάνουν τουμπεκί και θα αποδεχθούν την επίσημη παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.
      Τελικά ο ρόλος τους ποιος είναι; Σίγουρα δεν είναι να προστατεύουν τα σύνορα και το μέλλον των Ελλήνων πάντως, είναι ανίκανοι για κάτι τέτοιο και αυτό φαίνεται εδώ και χρόνια!
      Ένας ηγέτης για να ταχθούμε ζητείται άμεσα …..

    12. Θα ξεσηκωθούν όλοι δεν συζητάμε για το όνομα δεν θέλουμε μπορούν να το καταλάβουν δεν τους ανήκει η Μακεδονία τέλεια και παύλα δεν δίνουμε το όνομα .Να φύγουν τα κοπρόσκυλα όλοι τους Να βρουν οι Σκοπιανοί άλλο όνομα τόσα υπάρχουν .Όνομα δεν θα δώσουμε .

    13. Άντε καιρός ήταν να τελειώνουμε με αυτό το θέμα και τον αδίστακτο ιμπεριαλισμό της Ελλάδας..

      1. Επιτηδες γραφεις τις μαλακιες σου εδω μεσα,για να μαζευεις μπινελικια και να γουσταρεις.Καυλωνεις μ’αυτο,εισαι μαζοχα μικρη μου τσαχπινοκωλαρινα.Ελα για αγγουρακι στο ροζουλι σου κωλαρακι.

    14. τα προβατα φραπε σεξ αραλικι κι αγιος ο θεος ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

      1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ Μ@ΛΑΚΑ ? ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.. ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ . ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ.. ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ… ? ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΕΡΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.. ? …ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΜΟΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ Μ@ΛΑΚΙΕΣ ΙΣΩΣ.. .

    15. Γιατί διαμαρτυρόμαστε??????

      10 χρόνια μας ΠΗΔΑΝΕ ΑΣΑΛΙΩΤΑ και δεν έχει ανοίξει μύτη….

      Καλά μας κάνουν…κι άλλα….κι άλλα……

    16. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ…………………..

    17. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ?? ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?? ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ??
      ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ?? ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ…ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΕ ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΑΤΣΑ…ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ…

    18. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΧΤΑΡΜΑ ΛΑΟ! ΩΣΤΟΣΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!

    19. ΕΒΡΑΙΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ0ΓΕΡΜΑΝΟΙ——ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ +ΕΝΩΜΕΝΗ—————-
      ——–,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ .——
      ———-ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ——-

    20. ….. Να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία σε οποιαδήποτε γλώσσα. Εκατομμύρια λέξεις υπάρχουν γιατί επιμένουν και εγκλωβίζονται σε αυτήν όπως στο χρηματιστήριο; Ακόμη και ο ποιο άσχετος και ανίδεος καταλαβαίνει ότι κάτι κρύβεται από πίσω. Έλληνες ξεσηκωθείτε, Πάκη παραιτήσου μπας και σώσεις έστω και τώρα την υπόληψή σου.

    21. πρωτεινω επισης το ονομα UPPER SANCRIA που ειναι το μονο που γνωριζουν οι ευρωπαιοι, απο το ποτο MACEDONIA ,που περιεχει κρασι και πολλα κομματακια απο διαφορα φρουτα

    22. Αφου ειναι σλαβοι το new mecedonia στα αγγλικα τι το θελουν, η’ το θελει ο νονος τους.? εκτος αν θα αλλαξουν και γλωσσα για συνεννοουντε με τους αλλους συμπατριωτες τους .the albanians

    Comments are closed.