ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ!

  Κοινοποίηση:
  polykatoikia_polykatoikies_1_new_enfia_spitia_new

  Αλλάζει ο χάρτης της κτηματαγοράς από τις 14 Ιουνίου, όταν και θα παρουσιαστούν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Οι νέες τιμές θα έχουν αντίκτυπο σε 21 φόρους και τέλη που επιβάλλονται στα ακίνητα, με πολλούς ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές.

  Ενδεχομένως, από το 2019 να αυξηθεί και το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από τους δήμους.

  Ωστόσο, αυτή η απόφαση θα ληφθεί από τις δημοτικές αρχές και πολύ πιθανό κάποιοι να μεταθέσουν, λόγω εκλογών, τις αναπροσαρμογές στα τέλη το 2020. Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, αυτός αυξάνεται πρώτη φορά από τη θεσμοθέτηση. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένους φόρους από 3% έως 30%.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα γίνουν στις λαϊκές περιοχές όπου η τιμή ζώνης θα εκτοξευτεί από τα επίπεδα των 600 ευρώ το τ.μ. στα 1.000 ευρώ το τ.μ. Συγκεκριμένα, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες (δεν αποκλείεται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση), στις συνοικίες Δραπετσώνα, Πέραμα, Κερατσίνι Ελευσίνας και Ρέντη ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένος και θα ξεπερνά κατά πολύ τα 20 ευρώ και δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και τα 80-100 ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές συνοικίες αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

  Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα υπάρξει για το 15% των υπόχρεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, ενώ βαρύτερος θα είναι ο λογαριασμός για τις τουριστικές περιοχές. Οι νέες αντικειμενικές αξίες δεν θα μεταβάλουν τον ΕΝΦΙΑ για το 67% των φορολογουμένων, ενώ μόνο το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων θα δει μειωμένο λογαριασμό από τον φόρο ακινήτων λόγω μείωσης των τιμών ζώνης.

  Συγκεκριμένα, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και κατ’ επέκτασιν ο ΕΝΦΙΑ:

  • Στις λαϊκές συνοικίες.

  • Στα νησιά όπως, για παράδειγμα, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

  • Στις τουριστικές περιοχές.

  • Στις περιοχές του κέντρου όπως, για παράδειγμα, το Κουκάκι, τα Πετράλωνα και το Μεταξουργείο.

  Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δημιουργείται ένας μικρός χώρος για μείωση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ στις 250.000 ευρώ, από 200.000 που είναι σήμερα. Την πρόθεση της κυβέρνησης έχουν ήδη κάνει αποδεκτή οι θεσμοί, οι οποίοι ωστόσο απέρριψαν το προηγούμενο σχέδιο της κυβέρνησης που προέβλεπε τη σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών σε 2 ή τρία χρόνια.

  Σήμερα, συμπληρωματικό φόρο πληρώνουν περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων η αξία της ακίνητης περιουσίας υπερβαίνει συνολικά τα 607,61 δισ. ευρώ. Ο δε φόρος που καταβάλλουν στο ελληνικό Δημόσιο (μόνο συμπληρωματικό) ανέρχεται στα 630 εκατ. ευρώ.

  Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτου αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 50 ευρώ. Με την αύξηση του αφορολόγητου ορίου ο ανωτέρω ιδιοκτήτης θα εξαιρεθεί από τον συμπληρωματικό φόρο. Αλλος ιδιοκτήτης ακινήτου με περιουσία αντικειμενικής αξίας 350.000 ευρώ πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό φόρο 275 ευρώ. Με τις επερχόμενες αλλαγές και εφόσον δεν τροποποιηθούν οι συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικό φόρου, οι επιβαρύνσεις περιορίζονται στα 225 ευρώ.

  Φόροι και χαράτσια που αυξάνονται λόγω αντικειμενικών αξιών

  Ο φόρος επί των τεκμαρτών εισοδημάτων που προσδιορίζονται βάσει τεκμηρίων διαβίωσης των κατοικιών των φορολογουμένων.

  Ο φόρος τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιόχρηση επαγγελματικής στέγης.

  Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ

  Το τέλος ακίνητης περιουσίας υπερ των Δήμων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

  Ο ΦΠΑ στα νεόδμητα που μεταβιβάζονται και δεν αποτελούν πρώτη κατοικία.

  Ο φόρος 3% για τη μεταβίβαση ακινήτων.

  Ο φόρος χρησικτησίας ακινήτων.

  Ο δημοτικός φόρος μεταβίβασης ακινήτου.

  Ο φόρος δωρεάς.

  Ο φόρος γονικής παροχής.

  Ο φόρος κληρονομιάς.

  Το τέλος εγγραφής στο Κτηματολόγιο.

  Τα πρόστιμα συντήρησης ή κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων.

  Οι εισφορές σε γη ή χρήμα για την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

  Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

  Παραδείγματα

  • Διαμέρισμα 3ου ορόφου (με μία πρόσοψη) 120 τ.μ. στο Μαρούσι με τιμή ζώνης 1.800 ευρώ το τ.μ. και έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας το 2000. Ο ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σήμερα στα 605,94 ευρώ και ο συμπληρωματικός φόρος (καθώς η αντικειμενική αξία του ακινήτου ξεπερνά τα 200.000 ευρώ) στα 16 ευρώ. Συνολικά, το 2017 ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πλήρωσε 621,94 ευρώ. Με την αύξηση του αφορολογήτου στις 250.000 ευρώ, ο ανωτέρω ιδιοκτήτης εξαιρείται του συμπληρωματικού φόρου και θα πληρώσει λιγότερα 16 ευρώ και συγκεκριμένα το 2018 θα καταβάλει το ποσό των 605,94 ευρώ.

  • Διαμέρισμα 3ου ορόφου (με μία πρόσοψη) 130 τ.μ. στην Κηφισιά με τιμή ζώνης 2.100 ευρώ το τ.μ. και έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας το 2005.

  Ο ΕΝΦΙΑ ανήλθε το 2017 στα 915,03 ευρώ και ο συμπληρωματικός φόρος (καθώς η αντικειμενική αξία του ακινήτου ξεπερνά τα 200.000 ευρώ) στα 84,5 ευρώ. Συνολικά, το 2017 ο ιδιοκτήτης του ακινήτου πλήρωσε 999,53 ευρώ.

  Για το 2018 η τιμή ζώνης μειώνεται στα 2.000 ευρώ. Ωστόσο, επειδή δεν αλλάζει κλιμάκιο ο κύριος φόρος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Ο ανωτέρω το 2018 θα γλιτώσει 50 ευρώ από τον συμπληρωματικό φόρο και συνολικά θα πληρώσει 949,53 ευρώ.

  • Διαμέρισμα 2ου ορόφου (με μία πρόσοψη) 90 τ.μ. στη Δραπετσώνα με τιμή ζώνης 700 ευρώ το τ.μ. και έτος έκδοσης της οικοδομικής άδειας το 1990. Ο ΕΝΦΙΑ ανήλθε το 2017 στα 257,07 ευρώ. Για το 2018 η τιμή ζώνης αυξάνεται στα 780 ευρώ το τ.μ. Ο ανωτέρω θα γλιτώσει το 2018 το ποσό των 266,25 ευρώ.

  Πενταπλασιάστηκαν οι φόροι στην κρίση

  Στα χρόνια της κρίσης οι φόροι στα ακίνητα εκτοξεύτηκαν και συγκεκριμένα από τα 487 εκατ. που εισέπραττε το κράτος το 2010 ανήλθαν στα 2,65 δισ. ευρώ. Παρακάτω παρατίθενται στοιχεία με βάση τους προϋπολογισμούς κάθε έτους.

  • Το 2010 το Δημόσιο εισέπραξε από τη φορολόγηση των ακινήτων 487 εκατ., ενώ το δηλoύμενο εισόδημα από ακίνητα ανερχόταν στα 8,87 δισ. ευρώ.

  • Το 2011 οι φόροι των ακινήτων έφθασαν το 1,17 δισ., ενώ το δηλούμενο εισόδημα τα 7,98 δισ. ευρώ (1.584.059 φορολογούμενοι είχαν εισοδήματα από ακίνητα).

  • Το 2012 οι φόροι των ακινήτων διαμορφώθηκαν στα 2,75 δισ., ενώ το εισόδημα από ακίνητα στα 6,8 δισ. ευρώ.

  Το 2013 οι φόροι των ακινήτων αυξήθηκαν περαιτέρω και διαμορφώθηκαν στα 2,991 δισ., με το δηλούμενο εισόδημα να μειώνεται στα 6,22 δισ. ευρώ.

  • Το 2014 οι φόροι των ακινήτων έσπασαν το φράγμα των 3 δισ. και συγκεκριμένα εισπράχθηκαν 3,474 δισ., με το δηλούμενο εισόδημα να περιορίζεται στα 6,08 δισ. ευρώ.

  • Το 2015 οι φόροι στα ακίνητα ανήλθαν στα 3,18 δισ., με το δηλούμενο εισόδημα να υποχωρεί στα 6 δισ. ευρώ.

  • Το 2016 οι φόροι στα ακίνητα ανήλθαν στα 3,53 δισ., με το δηλούμενο εισόδημα από ακίνητα να περιορίζεται στα 5,96 δισ. ευρώ.

  Σε ποιες περιοχές θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ

  Οι περιοχές με τιμές ζώνης μεταξύ 600 και 1.000 ευρώ:

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

  Αγία Βαρβάρα

  Άγιος Δημήτριος

  Άγιοι Ανάργυροι

  Αθήνα

  Αιγάλεω

  Βύρωνας

  Γαλάτσι

  Δάφνη

  Ίλιον

  Καισαριανή

  Καλλιθέα

  Καματερό

  Μεταμόρφωση

  Μοσχάτο

  Νέα Ιωνία

  Νέα Σμύρνη

  Νέα Φιλαδέλφεια

  Νέα Χαλκιδόνα

  Περιστέρι

  Πετρούπολη

  Ταύρος

  Χαϊδάρι

  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

  Άγιος Κωνσταντίνος

  Ανθούσα

  Αρτέμιδα

  Αυλώνας

  Αφίδνες

  Αχαρνές

  Καλύβια

  Κερατέα

  Κορωπί

  Λαύριο

  Μαραθώνας

  Μαρκόπουλο

  Νέα Μάκρη

  Παιανία

  Σπάτα- Λούτσα

  ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

  Άνω Λιόσια

  Ασπρόπυργος

  Βίλια

  Ελευσίνα

  Ζεφύρι

  Μάνδρα

  Μέγαρα – Νέα Πέραμος

  Φυλή

  ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  Αγ. Ιωάννης Ρέντης

  Αίγινα

  Δραπετσώνα

  Κερατσίνι

  Κορυδαλλός

  Μέθανα

  Νίκαια

  Πειραιάς

  Πέραμα

  Πόρος

  Σαλαμίνα

  Τροιζήνα

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Άγιος Αθανάσιος

  Ασπροβάλτα

  Αμπελόκηποι

  Βασιλικά

  Ελευθέριο Κορδελιό

  Επανομή

  Ευκαρπία

  Εχέδωρος

  Θερμαϊκός

  Θέρμη

  Θεσσαλονίκη

  Κουφάλια

  Λαγκαδάς

  Μενεμένη

  Μηχανιώνα

  Μίκρα

  Νεάπολη

  Πεύκα

  Πολίχνη

  Πυλαία

  Ρεντίνα

  Σταυρούπολη

  Συκεές

  Τριανδρία

  Χαλάστρα

  Χαλκηδόνα

  Χορτιάτης

  Ωραιόκαστρο

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  17 Σχόλια

  1. Ναι ρε πληρώνω γιατί μου περισσεύουν γιατί εδώ εργαζομαι και πληρώνομαι περισσότερα από του δημόσιους υπαλλήλους της Αμερικής… Ενώ εσείς οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα κάθεστε όλη μέρα και κάνετε ζωαρα και ο ιδιωτικός τομέας καταστράφηκε εξαιτίας σας, εξαιτίας των ρουσφέτιων!!!

  2. Ο ενφια ειναι παρανομος διοτι επιβαλετε σε μη εισοδημα
   ,αντισυνταγματικος γιατι το συνταγμα προστατευει την ιδιοκτησια

  3. Έλληνα τζαμπατζη ο ενφια ίσχυει στην Ευρώπη εδω και 50 χρονια….σκάσε και πλήρωνε…!!!

   1. τι λες ρε μ@λακα στη γερμανια ζω,εδω πληρωνεις κατι οχι για το σπιτι αλλα μονο γιατο οικοπεδο, σε 800 τετραγωνικα οικοπεδο με σπιτι 2ωροφο πληρωνω 220 € το χρονο, αλλα τι υποδομες σου δινει εδω επισης το κρατος… Διοδια δεν υπαρχουν βλακα και εχουν Autobahn με μισο τελοςκυκλοφοριας απ οτι στην ελλαδα. Αλλα οταν υπαρχουν ηλιθιοι ή βαλτοι σαν εσενα ο ραγιας σκυβει σβερκο και στηνει κολο..

    1. Τελικά θα πρέπει να είσαι και πολύ αγράμματος για να συγκρίνεις την οικονομία της Γερμανίας με αυτή της Ελλάδας, αλήθεια για πες μας ή φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ της χώρας αυτής, γιατί στην Ελλάδα είναι, όλοι κλαίγονται και όλοι φοροδιαευγουν, και από πάνω τα θέλουν και όλα τζάμπα,

     1. Άχρηστε και τελικά τιτανοτεράστιε,όπως δείχνεις, μαλάκα, που ξέρεις τα πάντα ,μπορείς ρε σαπρόφυτο να μας πεις πού αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ ,σε ποιές συνοικίες και πόσο;
      Αυξάνεται μωρή λούγκρα στις λαϊκές συνοικίες, δηλαδή στις φτωχογειτονιές και μάλιστα 30% σε εποχή οικονομικής ισοπέδωσης, ναι ή όχι ;
      Πού τα βλέπεις όλα ωραία και καλώς καμωμένα ρε κομματόσκυλο του κερατά ; εγγράμματε ε εγγράμματε…….
      Ποια σχολή έβγαλες ρε ,των βοδιών ,ξεφτίλα της ροζ αριστεράς, φασιστόμουτρο ,γλύφτη της παγκοσμιοποίησης;
      Πάρε τον κώλο σου από εδώ και αμόλα καλούμπα γύφτο γιατί δε σε παίρνει……….

     2. τελικα πρεπει να εισαι πολυ μ@λακας για να πιστευεις οτι σου σερβιρουν στην ελλαδα. Ρε μπετοβλακα να δεις στη γερμανια τι θα πει φοροδιαφυγη, μονο που εδω δεν το κανουνε ντελαλαλη σαν εμας τα χαιβανια, να δεις ποσα συνεργεια αυτοκινητων δουλευουν «στο σπιτι» και δεν τους ενοχλει κανεις, να δεις σουπερμαρκετ οικογενειακα που σε ρωτανε στο ταμειο αν θες την αποδειξη, θα ρθει υδραυλικος ή ηλεκτρολογος σπιτι και θα σου κοψει αποδειξη; δε σφαξανε.. εχουν ταμειακες στη λαικη αγορα οπως τα χαιβανια οι ελληνες; Αν πεις στο γερμανο οτι κανει φοροδιαφυγη σε τετοια πραγματα θα γελασει και θα σου πει, Ε οχιιι κι ετσι..ειναι σαν να θες να τιμωρησεις μικρο παιδι γιατι εφαγε γλυκο.., ουτε η εφορια εδω δεν ασχολειται με ψιλοπραγματα, δεν υπαρχει να δεις εφοριακο να κανει ελεγχο αποδειξης σε καταστηματα..

   2. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα κομπλεξικέ, φασιστόμουτρο ανεπρόκοπε Μαύρε Πητ, παλιοτόμαρο που το παίζεις και αριστερός, ψευτοαριστερέ των οπισθίων…….
    Ρε γύφτο, επειδή εσύ δεν έχεις σπίτι δικό σου, να πάνε όλοι οι άλλοι να ……κουρεύονται, γι ‘ αυτό κάνεις το γαλαντόμο ρε και το μάγκα;
    Ρε φασιστόμουτρο ,δεκανίκι της παγκόσμιας οικονομικής δικτατορίας, ξέρεις πού αυξάνεται παλιοτόμαρο ο ΕΝΦΙΑ;
    Στις λαϊκές συνοικίες ρε τομάρι, ψευτοαριστερέ ροζουλί, δηλαδή ρε αλήτη στις φτωχογειτονιές, το πήρες μυρωδιά όρθιο δίποδο ζώο;
    Αλλά που φαιά ουσία στην καρκάλα………..
    Είσαι εσύ ρε αριστερός, παλιοκαθήκι;
    Απλά είσαι μια φιλιππινέζα ,αριστερός των οπισθίων της παγκοσμιοποίησης………….
    Η δήθεν αριστερά που υποστηρίζεις είναι σήμερα παγκόσμια και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χώρο το καλύτερο δεκανίκι του καπιταλισμού ! ! !
    Άντε από εδώ, λοιπόν,υποστηρικτή του καπιταλισμού και όχι σε εμάς μαγκιές για την αριστερά, ιδιότη……ε ιδιότη……

  4. Διαβάζω τους μαλακες από πάνω να κάνουν παράπονο για τής αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ, βρε ουστ τεμπέληδες, φοροφυγάδες του κερατά που τα θέλετε όλα χωρίς να πληρώνετε μία, κακομαθημένα κωλοπαιδα που ζείτε εις βάρος των γονέων σας και της κοινωνίας.

   1. το αν εισαι εσυ ανεπροκοπος και δεν εχεις καταφερει τιποτα στη ζωη σου δε σου φταινε οι αλλοι που εχουν φτυσει αιμα να φτιαξουν ενα κεραμυδι.

   2. Καλά ρε είσαι παντελώς μαλάκας; Τι πάει να πει ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ περιουσίας; Ηλιθιε. Φόρος πρέπει να μπαίνει ΜΟΝΟ σε εισόδημα ή οτιδήποτε σου ΑΠΟΦΕΡΕΙ εισόδημα. Μαλακισμένα αριστερά ζώα.

   3. ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ,ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ, ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΡΕ ΑΛΗΤΗ,ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΓΔΑΡΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ;
    ΑΝΤΕ ΠΑΡΕ ΡΕ ΒΟΔΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ,ΜΑΛΑΚΙΟ ,ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ ΣΟΥ, ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΕ ΕΓΚΕΦΑΛΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΑΝΤΕ ΣΥΡΙΖΙΑΡΗ ΑΠΟ ΕΔΩ,ΧΩΡΙΣ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΥΚΑΛΟ,ΠΙΕΣ ΤΗ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ………

   4. Εγώ φίλε μου είμαι στην Αμερική και πληρώνω ΕΝΦΙΑ παράνομα επειδή εσύ από ότι καταλαβαίνω είσαι δημόσιος υπάλληλος και ψηφίζεις και εκλεγείς υποκείμενα για να κάθεσαι και να είσαι ξεκούραστος εγώ έγινα μετανάστης και εργάζομαι σκληρά και το ψωμί το βγάζω με αξιοπρέπεια αλλά τον κόπο μου δε θα τον χαρίσω σε τεμπέληδες σαν εσένα οπότε κλειστό και μην λες για τους νέους!!!
    Οι δικές σου επιλογές κάνανε τους νέους τεμπέληδες αν δεν είσαι κ εσύ!!!

    1. Δεν μου λες ρε γκομενε, εκεί στην Αμερική πληρώνεις, property tax? Έτσι από περιέργεια δηλαδή

  5. ΑΛΗΤΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΟ Ο ΕΝΦΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΦΟΡΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ! ! !
   ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ,ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ !
   ΤΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΛΙΠΟΠΡΩΤΕΪΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΑΓΑΤΕ ΣΕ …………ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!
   ΤΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΝΩΣΤΟ,ΑΦΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ,ΠΛΑ-
   ΚΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ, ΝΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΕΝΦΙΑ ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΜΜΥΔΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ …………ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΕ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΝ …..ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΑΣ ! ! !
   ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS, ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ,ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ!
   ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ Η Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ BLACKROCK, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ;
   ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ
   ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΚΑΤΑ 30 % ( ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ………)
   ΤΡΕΞΤΕ ,ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ,ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ……..

  6. Όποιος δεν τό’χει καταλάβει, σκοπός τους είναι να μας πάρουν την περιουσία για να εξηπυρετήσουν την Ατζέντα 21!

  7. Δεν γαμιεστε λέω εγώ ρε παλιομαλακες.Μην πληρώνεται τίποτα κανένας να δούμε τι θα μας πάρει στο τελος ο μαλακας ο τσουπρας.

  Leave a Response