ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ: ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ, ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ “ΜΑΡΜΙΤΑ! Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ, Ο ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΞΥΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ! Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΑΝ Κ’ ΠΟΣΑ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    nobartis

    Mε στόχο να καταγραφεί η ισχυρότερη σύγκρουση των τελευταίων ετών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης για την υπόθεση Novartis που κατέθεσαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων εκ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί (Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος), ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (Γιάννης Στουρνάρας), ο Ευρωπαίος Επίτροπος (Δημήτρης Αβραμόπουλος), ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι κεντρικοί πρωταγωνιστές της σημερινής πολιτικής ζωής (Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Γιώργος Κουτρουμάνης).

    Το κλίμα έντασης διεφάνη από τα πρώτα λεπτά όταν η Νέα Δημοκρατία έθεσε δια του Νίκου Δένδια θέμα λανθασμένης απόφασης της διάσκεψης των προέδρων για τον αριθμό των καλπών.

    Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει την Ολομέλεια υποστήριξε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης». Στη συνέχεια αναρωτήθηκε αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Γι΄αυτό, όπως υποστήριξε, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη. Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να αμνηστεύσει τυχόν ευθύνες του Π. Κουρουμπλή και γι΄αυτό δεν πρότεινε 11 κάλπες, αλλά 10.

    «Η σημερινή διαδικασία είναι μια θλιβερή διαδικασία και το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μια κάλπη» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα επιδείξει εντονότατη αντίδραση αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.

    Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε, η Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, να αποφασίσει για μια κάλπη που θα αφορά τη σύσταση ή όχι ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

    «Το πλαίσιο στο οποίο πρέπει όλοι να τοποθετηθούν είναι το Σύνταγμα ο Κανονισμός και η κοινοβουλευτική πρακτική» ανέφερε η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    Το λόγο στη συνέχεια πήρε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος έκανε λόγο για επιτομή της μεθόδευσης επισημαίνοντας ότι με βάση την κυβερνητική πρόταση θα μείνει μόνο η λάσπη. «Εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο. Θα μάθετε να ακούτε όταν κατηγορείτε ανθρώπους και παρατάξεις» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε το ερώτημα αν η επιτροπή θα είναι εξπρές ή αν θα της δοθεί άπλετος χρόνος για να διερευνηθεί η υπόθεση. Ξεκαθάρισε και τη θέση του κόμματός του: Θέλουμε συζήτηση επί της ουσίας και θα υπερβούμε τα διαδικαστικά γιατί αυτό θέλει ο λαός. Σημείωσε, πάντως ότι αν είναι να υπάρξουν πολλές κάλπες θα έπρεπε να είναι 12.

    Για όλα αυτά θα απαντήσει η επιτροπή, ήταν το σχόλιο της Τασίας Χριστοφιλοπούλου που συνέχισε να υπερασπίζεται τη διαδικασία που έχει επιλέξει η πλειοψηφία.

    Με «ειδικό» ρόλο η Τασία Χριστοδουλοπούλου

    Πάντως από την έναρξη της συνεδρίασης η κυρία Χριστοδουλοπούλου έδειξε ότι τοποθετήθηκε στο προεδρείο για την διεύθυνση της κρίσιμης συνεδρίασης προκειμένου να διεκπεραιώσει συγκεκριμένο ρόλο και έργο.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι εκμεταλλευόμενη το κοινοβουλευτικό της αξίωμα σπεύδει να απαντήσει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετά τις τοποθετήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αφήνει ανοικτό το μικρόφωνό της για να εκτοξεύει ειρωνικά σχόλια κατά την διάρκεια τοποθετήσεων.

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος υπονόησε ότι αν τα πέντε πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην πρόταση για προανακριτική και παράλληλα είναι βουλευτές (Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Α. Γεωργιάδης, Μ. Σαλμάς) δηλώσουν ότι δεν θα μετέχουν στην ψηφοφορία τότε η διαδικασία μπορεί να γίνει και με μια κάλπη. «Εδώ εξετάζουμε ποινικές ευθύνες. Οι ευθύνες είναι ατομικές. Ο αριθμός των καλπών δεν εξαρτάται από τον αριθμό των υπόπτων και τις κατηγορίες. Ο αριθμός των καλπών εξαρτάται από τους ψηφοφόρους. Το θέμα είναι η διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου. Αν η κάλπη είναι ενιαία εκείνος που θα έχει το κώλυμα να ψηφίσει τον εαυτό του θα αποκαλυφθεί. Αυτό το τεχνικό θέμα θέλει να αποφύγει η επιλογή δέκα καλπών. Αν δεν υπήρχε θέμα να ψηφίσουν οι πέντε τότε δεν θα υπήρχε θέμα για δέκα κάλπες» είπε χαρακτηριστικά

    Μ. Βορίδης: Πρόταση σκευωρίας και συγκάλυψης

    Με το ερώτημα προς την πλειοψηφία αν «ο κ. Κουρουμπλής είναι εμπλεκόμενος» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Μ. Βορίδης για να συνεχίσει «γιατί δεν έχουμε έντεκα κάλπες; Γιατί για το ζήτημα Κουρουμπλή η πρόταση είναι πρόταση συγκάλυψης; Η συγκεκριμένη πρόταση κατηγορίες συγκεκριμένες έχει; Για να αποφασίσετε εξάλειψη αξιοποίνου δεν πρέπει να έχετε διαγνώσει χρόνο τέλεσης και πράξη; Πως θα το δείτε αυτό χωρίς επιτροπή; Από τα έντεκα ονόματα, στα πέντε δεν κάνετε καμία αναφορά. Βενιζέλος, Πικραμένος, Σαλμάς, Λυκουρέντζος και Κουτρουμάνης. Δεν κάνετε καμία αναφορά σε αυτούς. Δεν υπάρχει πράξη. Για τους υπόλοιπους κατηγορία κάνετε; Όχι. Παίρνετε αποσπάσματα επιλεκτικά της δικογραφίας και κάτι αναφέρετε σε αυτό».

    «Ζητάτε να συγκροτηθεί επιτροπή προκειμένου να ερευνηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής. Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα νομική συζήτηση. Η βουλή και η επιτροπή είναι νομικό φόρουμ; Αυτό θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Εδώ είναι το κεφάλαιο σκευωρία. Γιατί αφού βεβαίως αυτή η δικογραφία δεν έχει τίποτα πλην τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων , που να αποτολμήσετε να διατυπώσετε κατηγορίες;» συνέχισε ο κ. Βορίδης και εξήγησε «Το αντικείμενο εδώ είναι ένα. Έχει αρμοδιότητα η Βουλή να ασκήσει σχετικές διώξεις; Δεν έχουμε κατηγορίες. Το μόνο που θα γίνει είναι συζήτηση επί της αρμοδιότητας. τι της θέλετε τις δέκα κάλπες; Στο ερώτημα που θέτετε η απάντηση είναι μία κάλπη».

    Θ. Παπαθεοδώρου: Μία κάλπη, μία προανακριτική για όλους και για όλα

    Η πρόταση είναι παντελώς ανυπόστατη και άκυρη, υποστήριξε Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και στάθηκε στην ελλιπή παρουσίαση των αδικημάτων και στην απουσία του ονόματος του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε το σκεπτικό του Γιάννη Κουτσούκου για τη συγκρότηση προανακριτικής με πλήρη αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης (σ.σ. χωρίς διαφοροποίηση για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί). Ο κ. Παπαθεοδώρου ζήτησε μία κάλπη για όλους και για όλα. Στάθηκε και στην απόσταση της πρότασης της πλειοψηφίας και της ημερήσιας διάταξης, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Βουλής «μάζεψε» τα λάθη της πρότασης, και πρότεινε η συζήτηση να ξεκινήσει από την αρχή. Διαφώνησε και με το χρονοδιάγραμμα, μιλώντας για κανιβαλισμό προσώπων και θεσμών.

    Θανάσης Παφίλης: Αφήστε τα κόλπα. Οι κουκούλες θα βγουν

    Να διερευνηθεί η υπόθεση έως τέλους χωρίς κουκούλες και σκοπιμότητες ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Χωρίς να έχουμε αυταπάτες εμείς λέμε ότι πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση έως τέλους. Το λέμε αυτό γιατί υπάρχει το προηγούμενο του Παπαντωνίου που επιστρέψατε το φάκελο στη δικαιοσύνη. Το ξέρατε από την πρώτη στιγμή. Πέραν από τις νομικές ερμηνείες η ουσία είναι ότι πρέπει να πάμε έως τέλους» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος στην πλειοψηφία «Να πάει η διαδικασία κανονικά ανεξάρτητα αν έχουν παραγραφεί αδικήματα. Θα κληθούν μάρτυρες. Εδώ οι κουκούλες θα βγουν . Αφήστε τα κόλπα. Θυμηθείτε τι λέγατε στο ΣΥΡΙΖΑ όταν ερχόταν ο νόμος για τις κουκούλες. Αν υπάρχει σκοπός να κλείσει άρον-άρον η διαδικασία εμείς δεν θα μετέχουμε σε τέτοιο θέατρο». Τέλος, είπε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας πρέπει να γίνει ξεχωριστά για κάθε πρόσωπο που περιλαμβάνει η πρόταση. «Αναφέρονται δέκα πρόσωπα εμείς δεν λέμε ότι είναι ένοχοι αλλά ότι εξετάζονται» είπε σε άλλο σημείο.

    Ποτάμι: Να εξεταστεί και η περίπτωση Κουρουμπλή

    Στο ρόλο των γιατρών στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης αναφέρθηκε ο Γιώργος Αμυράς και επισήμανε ότι οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων πρέπει να ερευνηθούν στο σύνολό τους, δηλαδή να εξεταστεί και η περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η διαδικασία δε μπορεί να είναι Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει, είπε χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε μία κάλπη για όλους και για όλα και προανακριτική με δυνατότητα διερεύνησης της υπόθεσης επί της ουσίας και όχι μόνο για το αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα ή όχι. Διατύπωσε και τη διαφωνία του με τις πολλές κάλπες σημειώνοντας ότι θα λειτουργήσουν στη λογική της άγριας δύσης με την ένδειξη «καταζητείται»!

    Ο Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ) προανήγγειλε κατηγορητήριο

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την θέση της πλειοψηφίας για δέκα κάλπες προανήγγειλε… κατηγορητήριο. «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η πρόταση χρειάζεται αναλυτικό κατηγορητήριο. Αυτό θα προκύψει από τις εργασίες της επιτροπής» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «με την μορφή της καταγγελίας δομήθηκε η πρόταση για σύσταση προανακριτικής. Όλα τα άλλα περί συγκάλυψης και σκευωρίας απλώς και μόνο επιχειρούν να βάλουν διαδικαστικά τερτίπια. Πρέπει να διασφαλίζεται η μυστική ψηφοφορία. Οι δέκα κάλπες το διασφαλίζουν εκτός αν υπάρξει σαφής δήλωση των πέντε εμπλεκομένων που είναι βουλευτές ότι δεν θα ψηφίσουν. Τότε θα δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε. Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ψηφοδέλτιο με τα δέκα ονόματα . Πώς από πριν θα προσδιοριστεί ποιοι θα παραπεμφθούν στην προανακριτική; Πώς από πριν μπορεί να αποκλειστεί ότι κάποιοι μπορεί να μην παραπεμφθούν;»

    Δεν θα κρυφτώ πίσω από παραγραφή – Να κάνει το ίδιο και ο Κουρουμπλής 

    Την επιθυμία του να μην υπάρξει παραγραφή ούτε για το αδίκημα της απιστίας, ούτε γι αυτό της δωροδοκίας εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την υπόθεση της Novartis. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να δικαστεί στην περίπτωση που η προανακριτική κρίνει ότι μπορεί να του ασκήσει δίωξη και κάλεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή.

    “Αντιλαμβάνομαι ότι ιδιαίτερα στον χώρο της πλειοψηφίας δεν έχω πολλές συμπάθειες πιστεύω όμως ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με συνείδηση να κρίνουν αυτά που θα πω με δικαιοσύνη και να προσπαθήσουν και αυτοί στο μέτρο που η έντιμη σχέση των πολιτικών ορίζει, να βγάλουν από πάνω μου και πιστεύω και από όλους τους υπολοίπους, όλη αυτή τη συκοφαντία.

    Προκαταβολικά σας λέω ότι διαφωνώ με την πρόταση της πλειοψηφίας ως προς την παραγραφή της απιστίας. Δεν ξέρω γιατί κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξατε να ψηφίσετε αυτό το πράγμα, προφανώς για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

    “Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω τις ρήτρες του νόμου Καστανίδη και τις προβλέψεις του Συντάγματος ώστε, εφόσον η προκαταρκτική κρίνει ότι μπορεί να μου ασκήσει δίωξη για απιστία όπως και για δωροδοκία να ζητήσω εγγράφως δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από καμία παραγραφή .

    Φαντάζομαι ότι και ο κ. Κουρουμπλής ο οποίος κατηγορείται από την εισαγγελέα για το τυχόν αδίκημα της απιστίας θα ήθελε να κάνει ακριβώς το ίδιο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί του στερείτε αυτό το δικαίωμα, προαποφασίζοντας ότι η απιστία έχει παραγραφεί.

    Θα καλούσα και τώρα τον Κουρουμπλή να ζητήσει να βρεθεί στην Επιτροπή για να μπορεί και αυτός να δικαστεί για την ενδεχόμενη απιστία και να μην κρυφτεί πίσω από την παραγραφή” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

    Ο Πολάκης στο βήμα 

    340 δις του χρέους που χρεοκόπησε τη χώρα το 2010 θα βγάλετε αν συμψηφιστούν τα σκάνδαλα. Να μηνύσετε και τους βουλευτές που κατέθεσαν το 2011 στον τότε υπουργό υγείας ερώτηση και μίλησαν για “πιράνχας” “κατασπατάληση δημοσίου χρήματος”. Την ερώτηση κάνουν Ντ. Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκης Χρήστος κ.α. Μηνύστε και τον κ. Σαλμά…”.

    Περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου – “Έσπασε” η φωνή του

    “Ειλικρινά θα περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου και αυτό το λέω γιατί κρατήσαμε τη χώρα μας όρθια σε δύσκολες συνθήκες, δεν αφήσαμε τη χώρα να χρεοκοπήσει” δήλωσε με τη φωνή του να σπάει.

    “Διαχειρίστηκα πολλές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος, πείτε μου έχει ακουστεί ποτέ, οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου; Ποτέ και από κανέναν!” τόνισε για να εισπράξει το χειροκρότημα από τους βουλευτές της ΝΔ.

    “Μου δόθηκε η ευκαιρία να δω ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι. Τελικά διαπίστωσα ότι ήταν πολύ περισσότεροι από όσο φανταζόμουν” είπε συγκινημένος κλείνοντας την ομιλία του.

    Πολάκης: Μπούρδες όσα λέει ο Γεωργιάδης για τη δαπάνη – Άδωνις: Με θωρείς που σε θωρώ; Εγώ θα σε βάλω φυλακή

    «Αυτό που κουβεντιάζουμε σήμερα είναι η κορυφή ενός από τα τρία παγόβουνα που προσέκρουσε και βούλιαξε η χώρα» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

    polakis

    «Τρία ερωτήματα ακούγονται τον τελευταίο καιρό: θα πάει κανένας φυλακή; Έχετε στοιχεία και τρίτον, ποιος έχει;» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «το 30% της δημόσιας δαπάνης και το 40% της ιδιωτικής αποτελούν μαύρο χρήμα ιδιωτικοποιήσεων, παράνομων φαρμάκων κ.ά.».

    Για πρώτη φορά υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν δίνει κάλυψη, υπογράμμισε.
    «Οι φαρμακοβιομηχανίες και η Novartis τιμολογούσαν τα φάρμακά τους σε τρεις ακριβές χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία) και έφερναν τις ίδιες στην Ελλάδα, επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, είμαστε από τις μοναδικές χώρες που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε τιμή σε σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εμείς, μέχρι το 2010, πληρώναμε το σύνολο της αναφερόμενης τιμής, αυτό είναι τεράστιο έγκλημα απέναντι στη χώρα. Έτσι, οι φαρμακευτικές μπορούσαν να διαφθείρουν τον διοικητικό μηχανισμό» τόνισε.

    Ο κ. Πολάκης, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να μηνύσουν τους βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση το 2011, προς τον υπουργό Υγείας, κάνοντας λόγο για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων: «340 δισ. του χρέους που χρεοκόπησε τη χώρα το 2010 θα βγάλετε, αν συμψηφιστούν τα σκάνδαλα. Να μηνύσετε και τους βουλευτές που κατέθεσαν το 2011 στον τότε υπουργό Υγείας ερώτηση και μίλησαν για “πιράνχας” “κατασπατάληση δημοσίου χρήματος”. Την ερώτηση κάνουν Ντ. Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκης Χρήστος κ.ά. Μηνύστε και τον κ. Σαλμά, που λέει ότι ο κ. Γεωργιάδης με το που ανέλαβε, ανέβασε την τιμή στα φάρμακα και όλα αυτά που λέει για τη δαπάνη είναι μπούρδες».

    Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο, τόνισε ο κ. Πολάκης, αλλά έχει μια ιδιαίτερη ελληνική πτυχή. Όπως εξήγησε, η τιμή των φαρμάκων στη χώρα μας ήταν τιμή αναφοράς για άλλες 29 χώρες, οι οποίες αγόραζαν τα σκευάσματα σε υψηλές τιμές, λόγω ακριβώς των τιμών που είχαν στην Ελλάδα.

    «Τα ασφαλιστικά μας ταμεία ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν τιμή σε σχέση με τις φαρμακευτικές εταιρείες» υπογράμμισε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για «έγκλημα». «Μέχρι το 2010 πληρώναμε το σύνολο της αναφερόμενης τιμής» σημείωσε.

    Το 2006 η Novartis είχε τζίρο πανελλαδικά 341 εκατ. ευρώ και το 2009 είχε 596 εκατ. ευρώ, τόνισε ο κ. Πολάκης, κάνοντας λόγο για «πολιτικό παραμύθι». «Δεν τα παίρνουν οι γιατροί από μόνοι τους» ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι χρειάζεται «πολιτική απόφαση».

    «Δεν μειώσατε τίποτα. Μεταφέρατε την αύξηση της δαπάνης στη συμμετοχή των ασθενών» επισήμανε, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

    «Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη ζωή μου. Είναι χυδαίο να χρησιμοποιούν τον θάνατο ενός κοριτσιού, για να πλήξουν αυτά που λέω» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας, για την οποία είχε μιλήσει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαλώντας τον.
    Άδωνις: Εγώ θα σε βάλω φυλακή

    «Επί των δικών μου ημερών η Novartis δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε ετήσια βάση» απάντησε στην ομιλία Πολάκη ο κ. Γεωργιάδης, επικαλούμενος σχετικά στοιχεία.

    «Με θωρείς που σε θωρώ Πολάκη; Εσύ ονειρεύεσαι ότι θα με βάλεις φυλακή, εγώ θα σε βάλω» απάντησε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

    Επέμεινε, δε, για την υπόθεση της Πολίνας, λέγοντας ότι υπάρχει πόρισμα για τη Νεκταρία Πολάκη από το ΣΕΥΠ, το οποίο δεν έχει έρθει στο φως εδώ και τρία χρόνια.

    ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. Μανιατης1 Δωστε πισω τα κλεμμενα και μη κλαιτε και ουρλιαζετε Λαμογια ε Λαμογια ,,,,,,

    2. Δεν το καταλαβαίνω όπως γίνεται σε όλους τους πολίτες έτσι Κ σε αυτή την λέρα που είναι στην βουλή να ψάξουν ενδελεχώς τους λογαριασμούς τους και ο.τι είναι εξωπραγματικό να κατασχεθεί αυτομάτως.
      Τί δεν καταλαβαίνετε; είτε είναι ΣΤΗΝ Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.απλα τα πράγματα..

    3. ΤΟΥ ΓΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙ ΤΟΥ ΦΥΓΕ Η ΑΙΜΟΡΟΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΡΙ

    4. ΛΟΙΠΟΝ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΕΙΠΕ ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ Η ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΓΩ ΠΡΟΤΗΜΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΩΝ ΒΕΛΤΙΣΤΩΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ SURVIVOR ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΕΥΘΗΝΟΜΑΙ ΣΤΑ ΛΟΙΠΑ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ ΡΕ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΩΨΗΦΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΟ-ΚΑΘΝΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΛΠ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΟ ΚΑΘΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΣ ΕΧΘΡΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    5. Εχω ενα τοιχο για βαψημo και μου εχει πριξει τα αρχιδια η γυναικα μου αλλα δεν βρησκω την βουρτσα, δεν ερχεσε ρε πολακη καμια βολτα απο εδω να σου βουτηξω το κεφαλι στο τσιμεντοχρωμα και να περασω κανα δυο χερια τον τοιχο να ησυχασω απο την γκρινια της γυναικας μου;

    6. Αυτοί θέτουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

    7. χαχαχα επικεφαλιδα για τρελο γελιο

    8. Απο την μαπα τους και μονο οταν τους βλεπεις ολους αυτους στο μπουρδελο του Συνταγματος να κανουν θεατρικες παραστασοις ανα μεταξι τους…… καταλαβαινεις με τη αρχοιδια εχουμαι μπλεξει………………………….ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ θελουν

    9. Στέφανε,για μα τελειώνουμε με τις ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

      Σταρχίδια μας λοιπόν ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS..Αλήθεια για την SIEMENS ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ?????
      Τίποτα δεν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ!!!
      Απλά την συγκεκριμένη ΠΕΡΙΟΔΟ,ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΟΥ(πόλύ λίγοι στην Επικράτεια) μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ “ΜΕΓΑΛΗ” ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ…..

      ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖETE SURVINOR KAI NOVARTIS?????

      Μην ξαναγράψετε ποτέ στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” για NOVARTIS…ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΩΡΑ…..

      ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΤΡΙ ΤΗΝ ΓΑΥΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ !!!!!

      ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΡΑΚΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ…

      Είμαστε ένας διαβρωμένος ΣΑΠΙΟΣ λαός σε πολ΄θυ μεγάλα ποσοστά…ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ….

      ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ….

      ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ.

      1. Τα εθνικά (και φυσικά τα οικονιμικά των Ελλήνων) μας ενδιαφέρουν, αλλά δεν μας τα λες καλά. Γιατί να μην ξαναγράψουν στο makeleio για NOVARTIS; Ξέρουμε ότι στο τέλος θα τα κουκουλώσουν μεταξύ τους το “συνταγματικό τοξο” και κανείς δεν θα δικαστεί, αλλά εάν μία στο εκατομύριο αποδοθεί δικαιοσύνη προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, ενάντια σε αυτούς τους κορκόδειλους (και τα δάκρυά τους), γιατί να μην έχουν έρθει όλα στα φως;
        Όλα στο φως και μπράβο στο makeleio και φυσικά να τηρέιται και η προτεραιότητα (δηλ. μην ξεχαστούν τα εθνικά θέματα, γιατί λογικά εάν πάψει να υπάρχει η Ελλάδα και οι Έλληνες, δεν θα υπάρχει λόγος γνα μιλάμε για οικονομία (κλεμένα που πρέπει να επιστραφούν στον Ελληνικό λαό) και συνθήκες διαβίωσης, κλπ.

    10. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΜΠΡΑΒΟ!

      1. χα χα χα, αλληλεγγυη μεταξυ ναζιστοπιθηκων

    11. Κρατήστε αυτό για το θυμηθείτε, όταν θα έρθει η ώρα: ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός πρωταγωνιστής της σημερινής πολιτικής σκηνής ΔΕΝ πρόκειται να τιμωρηθεί. Θα τα μεθοδεύσουν έτσι, ώστε το σκοπιανό αυτή τη στιγμή να “περάσει” σαν δεύτερο θέμα και όταν καταλλαγίασει η φουρτούνα, θα βρούν και πάλι τρόπο να τους βγάλουν “λάδι” όλους αυτούς (και το σόου που έχουν στήσει – με πραγματικά δεδομένα μεν όσον αφορά το σκάνδαλό της NOVARTIS – για “εσωτερική κατανάλωση”).

    12. Λαγος και Λιας τα σπάσανε σήμερα. Ο Λιας είπε πως λίγο έλειψε να φάει ξύλο ο γκαβος. Καρφοπεταλο σε πήγε ο Λιας, Σαμαρά.Εντάξει βρήκες τον βλακα τον Τσιπρα για τον Ηλία που σου είπε για τις σαμσοναιτ μόκο.

    13. O Πολακης είναι γιδοβοσκος. Ευτυχώς που δεν είναι και αυτός κλέφτης όπως τα πασοκνδ που τάχα μου δεν γνώριζαν για μίζες και υπερακτιες εταιρείες τόσα χρόνια. Άλλωστε οι εθνοπροδοτες έχουν παραδεχθει ότι μαζί τα φάγανε!

    14. Ωραια θεατρικη παρασταση ,θα εχει και πρωινη προβολη? ειδικα το καστ των ηθοποιων ..τελειο ..μπραβο…μου αρεσε αρκετα το πρωτο βιντεο με τον μπραν πιτ!

    15. Ωραία θεατρική παράσταση. Οι Τούρκοι χτυπάνε την πορτα μας κι αυτοι ασχολούνται με ενα εγκλημα, γιατι εγκλημα ειναι αυτο το σκάνδαλο, που εχει ομως παραγραφεί.
      Η Νοβαρτις ΕΙ αι μεσα στην βρώμα και στα σκάνδαλα σε πολλες αλλες χωρες, ειναι δυνατόν οι δικοί μας, που ολοι ξερουμε ποσο φιλοχρήματοι ειναι, ξερουμε πως για χρήματα και καρέκλα πουλάνε και την μανα τους, ειναι λοιπον δυνατόν να μην έφαγαν λεφτά αυτοι;;;

    16. Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΘΡΟΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ

    17. τον αλλο τον δικο τους (κουρουμπλη) αληθεια γιατι τον εβγαλαν στην απ εξω και αυτος τα αρπαξε

    18. καλα δεν καταλαβαινω γιατι αντιδρουν ετσι για τους μαρτυρες αυτοι εφεραν τον νομο και τον χρησιμοποιησαν για την χρυση αυγη φερανε πολλους και εκτος αυτων και λαθρομεταναστακια να πουν το τροπαριο που τους εμαθαν τωρα που επεσε στην κουτρα τους χτυπιωνται σαν χταποδια και κανουν μια βουλη πορνειο αληθεια που ειναι η φρουρα ? μονο για τους αλλους ειναι η φρουρα στην βουλη τι ξεφτιλα σε αυτην την χωρα να χεσω και το δημοκρατικο σας τοξο της αρπαγης και διαφθορας και την γιαλαντζι σας δημοκρατια του κολου. παντως για να αντιδρουν ετσι ειναι ενοχοι . ο αθωος δεν αντιδρα ετσι αν εισαι αθωος αποδειξε το χωρις να κτυπιεσαι σαν αδελφη

    19. Φερε πισω τα κλεμμενα προδοτακο Εβραιογλυφτη

    20. Ρε τον Άδωνι… Πανικόβλητος!!! Βάζει τη μικρή Μελίνα στις συζητήσεις ο ξεφτίλας!!! Φτου σου ρε Σύριε! Φτου σου!

    Comments are closed.