ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΟΣ 2ον: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΙΤΣΗ – ΟΤΑΝ Ο ΛΕΝΙΝ ΕΓΙΝΕ Κ@ΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ… “ΕΘΝΑΡΧΗ” ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΑΘΩΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

    Κοινοποίηση:
    grothia2

    Η απάντηση με… αποδείξεις στον Γ. Κυρίτση που πρόσφατα είχε πει ότι ο κομμουνισμός δεν ευθύνεται για κανένα θάνατο Έλληνα. Ιδού οι αποδείξεις περί του αντιθέτου απέναντι στους ανιστόρητους μπολσεβίκους που αντί να ασχολούνται με τα τωρινά προβλήματα ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα αλλάζοντας την ατζέντα σε κάτι που ελάχιστα αφορά τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες.

    Ακούμε τελευταία κυρίως, τον Ταγίπ Ερντογάν να μιλά για «σύνορα της καρδιάς» (των Τούρκων), για εδάφη που κατακτήθηκαν με αίμα κλπ. Θα αναφερθούμε σήμερα, σε κάποια εδάφη της Τουρκίας που αποτελούν το 30% περίπου της έκτασής της και αποκτήθηκαν «στα χαρτιά». Στο τέλος του άρθρου, θα γράψουμε και λίγα πράγματα για το πώς παραδόθηκε η Ανατολική Θράκη στους Τούρκους, ένα τεράστιο θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε μετά το Πάσχα.

    Η Οκτωβριανή Επανάσταση – Η εκστρατεία στην Ουκρανία – Οι συνθήκες του Αλεξαντροπόλ και της Μόσχας
    Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση (1917), η Ρωσία «αποσύρθηκε» από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σταμάτησε τις εχθροπραξίες εναντίον της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τότε όμως «… οι Σύμμαχοι νικηταί ευρέθησαν εις την ανάγκην να αναχαιτίσουν την προέλευσιν των Μπολσεβίκων εις τα εκκενούμενα παρά των Γερμανών εδάφη της Ρωσίας, δια να δοθεί ούτω καιρός για νέα δημιουργούμενα κράτη, η Πολωνία και η Τσεχοσλοβακία και ανασυγκροτηθούν τα καταστραφέντα κράτη της Ρουμανίας και της Σερβίας. Οι κίνδυνοι της Ευρώπης ήταν μέγιστοι…» (Δημ. Βακάς).

    Αποφασίστηκε λοιπόν να σταλούν στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κριμαίας στρατεύματα για να ενισχύσουν τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις που υπήρχαν εκεί. Ο φιλέλληνας Γάλλος πρωθυπουργός Κλεμανσό υποσχόμενος διπλωματική βοήθεια στη χώρα μας στα ζητήματα της Μικράς Ασίας και της Θράκης, ζήτησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο να στείλει η Ελλάδα ένα Σώμα Στρατού στην εκστρατεία αυτή.
    Ο Βενιζέλος δέχτηκε αν και έβλεπε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η εκστρατεία δεν ήταν καλά οργανωμένη, συμμετείχαν σ’ αυτή πολύ λιγότερες δυνάμεις απ’ ότι πιστευόταν αρχικά (12 γαλλικά τάγματα, αμφίβολης μαχητικής ικανότητας, ένα ρουμανικό σύνταγμα και δύο ελληνικές μεραρχίες). Το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα, με 23.551 άνδρες, έφτασε στην Οδησσό στις 21 Ιανουαρίου 1919.
    Είναι γνωστή η αποτυχία της εκστρατείας αυτής και η επικράτηση των μπολσεβίκων. Στα τέλη Απριλίου 1919 αποχώρησε από την Κριμαία η ελληνική δύναμη, η οποία πολέμησε με μεγάλη γενναιότητα και είχε σοβαρές απώλειες: 398 νεκρούς και 657 τραυματίες.
    Το κακό όμως για τη χώρα μας δεν σταμάτησε εκεί. Το νέο σοβιετικό καθεστώς συμμάχησε κατά της Δύσης με τους Τούρκους εθνικιστές οι οποίοι πολεμούσαν εναντίον της δυτικής κυριαρχίας αλλά και της Οθωμανικής (σουλτανικής κυβέρνησης) που είχε συνθηκολογήσει με τους Δυτικούς Συμμάχους.
    Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ μπολσεβίκων και Τούρκων εθνικιστών (κεμαλικών) ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 1920. Στις 19 Νοεμβρίου 1920, με τη Συνθήκη του Alexandropol, οι δυο πλευρές μοίραζαν την Αρμενία και αποκτούσαν κοινά σύνορα.

    Να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 1920, είχε υπογραφεί η Συνθήκη των Σεβρών, με την οποία γεννιόταν η Ελλάδα «των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» ενώ την 1η Νοεμβρίου 1920, ο Βενιζέλος ηττήθηκε στις εκλογές που ο ίδιος προκάλεσε και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, μετά από δημοψήφισμα, επέστρεψε στην Ελλάδα, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος. Η εξέλιξη αυτή δυσαρέστησε τους Συμμάχους που άλλαξαν στάση απέναντι στη χώρα μας με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

    Από τα τέλη Ιουλίου 1920, είχε αρχίσει η αποστολή όπλων και χρυσού σε πολύ μεγάλες ποσότητες από τους Σοβιετικούς προς τον Κεμάλ (M. Llewellyn-Smith, σελ. 297). Πρώτη αποστολή, όπως γράφει ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής, έγινε με τον Χαλίλ Πασά που μετέφερε στους κεμαλικούς χρυσό αξίας 100.000 οθωμανικών λιρών. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Γιουσούφ Κεμάλ (Τεγκισρέκ) παρέδωσε στον Κεμάλ 1.000.000 χρυσά ρούβλια.

    Στις 16 Μαρτίου 1921, στη Μόσχα, υπογράφτηκε ανάμεσα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας (Grand National Assembly of Turkey) και τη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία (Russian Soviet Federative Socialist Republic – SFSR) η λεγόμενη Συνθήκη της Μόσχας (Treaty of Moscow) ή Συνθήκη Αδελφοσύνης (Treaty of Brotherhood).

    Επικεφαλής της SFSR ήταν ο Βλαντιμίρ Λένιν και επικεφαλής της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας ήταν ο Κεμάλ Ατατούρκ. Να σημειώσουμε ότι ούτε η ΕΣΣΔ είχε ιδρυθεί τότε (αυτό έγινε το 1922) ενώ η διεθνώς αναγνωρισμένη τουρκική κυβέρνηση εκείνη την εποχή ήταν αυτή του σουλτάνου Μεχμέτ VI (6ου), ο οποίος είχε υπογράψει τη Συνθήκη των Σεβρών, που είχε αποκηρύξει ο Κεμάλ. Φυσικά, η επίσημη τουρκική κυβέρνηση δεν κλήθηκε στη Μόσχα.
    Στο διαδίκτυο, ορισμένοι ταυτίζουν τη Συνθήκη της Μόσχας με τη Συνθήκη του Καρς που υπογράφτηκε αργότερα. Αυτό είναι εσφαλμένο. Η Συνθήκη του Καρς αποτελεί συνέχεια της Συνθήκης της Μόσχας αλλά ΔΕΝ είναι (η) ίδια μ’ αυτή!

    Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Μόσχας, η Τουρκία παραχώρησε στη Γεωργία το Βατούμ και την περιοχή βόρεια του χωριού Σαρπ (Sarp) ενώ πήρε από τη Ρωσία το Καρς (το οποίο είχε περιέλθει στη Ρωσία το 1878 με τη Συνθήκη του Βερολίνου) και το Αρνταχάν. Παράλληλα, οι μπολσεβίκοι αναγνώρισαν την εθνικιστική ηγεσία υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ως τη μόνη κυβέρνηση στην Τουρκία. Μεταφέρουμε αυτούσιο το τι γράφει στη συνέχεια η κορυφαία παγκοσμίως Εγκυκλοπαίδεια Britannica στη διαδικτυακή της έκδοση, στο λήμμα Treaty of Moscow, 1921.

    «As a result of the treaty, the Soviets supplied the nationalists with weapons and ammunition which Turks used successfully in a war against Greece in 1921-22».

    Κάνουμε μια πρόχειρη μετάφραση της παραγράφου.

    «Ως (ένα) αποτέλεσμα της Συνθήκης, οι Σοβιετικοί προμήθευσαν τους εθνικιστές με όπλα και πυρομαχικά τα οποία οι Τούρκοι (τα) χρησιμοποίησαν με επιτυχία σε ένα πόλεμο ενάντια στην Ελλάδα το 1921-22».

    Πρόκειται φυσικά για τη Μικρασιατική Εκστρατεία, όπου οι δυνάμεις του Κεμάλ, τροφοδοτούνταν με όπλα και πυρομαχικά από τους Σοβιετικούς. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτό. Στο δίτομο βιβλίο του «Η Ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833-1949)», ο Ιωάννης Παπαφλωράτος (τον οποίο ευχαριστούμε θερμότατα γιατί με ιδιαίτερη ευγένεια και προθυμία μας έδωσε την άδεια να χρησιμοποιήσουμε αποσπάσματα από το έργο του), αναφέρονται τα εξής: «Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας της Μόσχας, παραδίδονται στους Τούρκους 10.000.000 χρυσά ρούβλια, από τα οποία τα 4.000.000 μεταφέρονται από τον Γιουσούφ Κεμάλ, τον Απρίλιο του 1921. Το 1.400.000 μεταφέρεται από τον Φρούνζε (Mikhail Vasilyerich Frunze) τον Δεκέμβριο του ιδίου χρόνου και η τελευταία αποστολή 3.500.000 παραδίδεται τον Μάιο του 1922. Δηλαδή συνολικά 11.000.000 χρυσά ρούβλια και 100.000 χρυσές οθωμανικές λίρες. Η βοήθεια αυτή αντιστοιχεί σε 80.000.000 περίπου τουρκικές χάρτινες λίρες της εποχής εκείνης» (Τόμος Ι, σελ. 649).

    Ακολουθεί παραπομπή για τα παραπάνω στον μεγάλο Νεοκλή Σαρρή. Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαφλωράτος: «Ο αείμνηστος πανεπιστημιακός προχώρησε έτι περαιτέρω προκειμένου να καταστήσει απολύτως κατανοητό το ύψος της βοήθειας των Μπολσεβίκων προς τον Κεμάλ». Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ενίσχυσης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο προϋπολογισμός του 1920 της κυβέρνησης της Άγκυρας ανερχόταν σε 63.018.354 λίρες Τουρκίας και του 1921 σε 79.160.058 λίρες Τουρκίας.

    Με άλλη έκφραση η σοβιετική βοήθεια που παρασχέθηκε σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια αντιπροσωπεύει ποσόν μεγαλύτερο από το σύνολο του ετησίου προϋπολογισμού της (κεμαλικής) Τουρκίας και το σύνολο των πολεμικών δαπανών δύο χρόνων!!!

    Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαφλωράτος γράφει:

    «Μάλιστα, έχει υποστηριχθεί η άποψη ότι οι μισθοί των κεμαλικών αξιωματικών κατεβλήθησαν με χρήματα, τα οποία προήλθαν από τον Λένιν.

    Παραπέμπει σχετικά στον συγγραφέα και Ακαδημαϊκό Τάσο Αθανασιάδη (1913 – 2006), ο οποίος είχε γεννηθεί στο Σαλιχλί της Μικράς Ασίας.

    Αυτά ήταν λοιπόν ήταν τα… συμπαρομαρτούντα (επακόλουθα, συνέπειες) της Συνθήκης της Μόσχας, η οποία είναι μάλλον άγνωστη στη χώρα μας. Ας ελπίσουμε ότι στα αρμόδια Υπουργεία είναι γνωστή, τουλάχιστον στα πρόσωπα που πρέπει να τη γνωρίζουν.

    Υπάρχει όμως και συνέχεια όπως αναφέραμε παραπάνω.

    Είναι η Συνθήκη του Καρς (Treaty of Kars) η οποία υπογράφτηκε στις 13 Οκτωβρίου 1921 στην τουρκική, σήμερα, πόλη Καρς και (επι)κυρώθηκε στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας στις 11 Σεπτεμβρίου 1922.,

    Η Συνθήκη του Καρς

    Η Συνθήκη αυτή, είναι μια συνθήκη ειρήνης, που υπογράφτηκε ανάμεσα στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας και τις Δημοκρατίες της Υπερκαυκασίας (Αρμενία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν), με τη συμμετοχή του ρωσικού SFSR. Καθορίζει τα σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και τις Δημοκρατίες αυτές, οι οποίες εντάχθηκαν στην (τέως) ΕΣΣΔ τον Δεκέμβριο του 1922. Αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, διάδοχη της Συνθήκης της Μόσχας.

    Να σημειώσουμε, ότι η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, το 1923 ανακήρυξε τη Δημοκρατία της Τουρκίας.
    Όλες οι περιοχές που αποδόθηκαν στην Τουρκία, είχαν καταληφθεί από τη Ρωσία στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878, εκτός από την περιοχή Surmali που ανήκε στο Ιράν και προσαρτήθηκε στη Ρωσία με τη Συνθήκη του Turkemenchay (1828), μετά τον τελευταίο Ρωσοϊρανικό πόλεμο (1826-1828).

    55f1a-2124900060052079855mlefby_ph

    Μια ακόμα, τέως ρωσική πόλη, που δόθηκε στην Τουρκία, ήταν το Olti. Επίσης δόθηκαν στη γείτονα: η λίμνη Childir, τα ερείπια της Ani(αρχαία πρωτεύουσα της Αρμενίας που καταστράφηκε από σεισμό το 1319), το Αραράτ, τα ορυχεία αλατιού του Kulp(Τuzluka) καθώς και η πόλη Igdyr. Της δόθηκε επίσης ο λεγόμενος Διάδρομος του ποταμού Αράς , μια στενή λωρίδα γης ανάμεσα στους ποταμούς Aras και Lower Karasu.

    Οι Αρμένιοι ζήτησαν για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους να τους δοθεί το Ανί και το Κουλπ, το οποίο θεωρούνταν αναπόσπαστο μέρος της Υπερκαυκασίας.

    Οι Τούρκοι όμως «πατώντας» πάνω στη Συνθήκη της Μόσχας δεν δέχτηκαν τα αιτήματα των Αρμενίων. Ένταση δημιουργήθηκε και ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράν (πρωτοφανές περιστατικό, η Τουρκία να έχει προβλήματα με τους γείτονες της…), για το Surmali και τον διάδρομο του Αράς. Τελικά, μετά από συνάντηση του Reza shah και του Ατατούρκ το 1934, οι περιοχές έμειναν οριστικά στην Τουρκία, η οποία παραχώρησε ως αντάλλαγμα στο Ιράν κάποια εδάφη νοτιότερα.
    Προσπάθεια ακύρωσης της Συνθήκης του Καρς

    Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η (τέως) ΕΣΣΔ, υπερδύναμη πλέον και με τον Στάλιν ηγέτη (να θυμίσουμε ότι η Τουρκία πήγε με το μέρος των νικητών του πολέμου λίγο πριν τη λήξη του, ενώ στη διάρκειά του παρέμεινε αμέτοχη, χαρακτηριζόμενη μάλιστα πανάξια «επιτήδειος ουδέτερος») ζήτησε από τους Τούρκους να επιστρέψουν τις επαρχίες Καρς, Αρνταχάν και Αρντβίν (7 Ιουνίου 1945). Οι Τούρκοι αρνήθηκαν, ακολούθησε παρέμβαση από τις Η.Π.Α. και τη Μ. Βρετανία, με την οποία αντιτάχθηκαν στις σοβιετικές εδαφικές διεκδικήσεις. Τελικά η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και ο θάνατος του Στάλιν το 1953 έδωσαν τέλος στις απαιτήσεις της ΕΣΣΔ.

    grothia1

    Η Συνθήκη του Καρς, ήρθε στην επιφάνεια το 2016, όταν Ρώσοι βουλευτές, ζήτησαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να ακυρώσει τη Συνθήκη της Μόσχας και κατ’ επέκταση, τη Συνθήκη του Καρς. Αυτό έγινε με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi Su-24 το Νοέμβριο του 2015 από τους Τούρκους.

    Διαβάσαμε στο διαδίκτυο, καθώς δεν υπάρχει κάποιο βιβλίο που να αναφέρεται στις Συνθήκες της Μόσχας και του Καρς, ότι αυτές για να ισχύουν πρέπει να ανανεώνονται κάθε 25 χρόνια. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ. Δηλαδή, το 2021, οι Συνθήκες πρέπει να ανανεωθούν.

    Ποιες χώρες όμως θα τις ανανεώσουν; Η Τουρκία σίγουρα και η Ρωσία (ως διάδοχος χώρα της ΕΣΣΔ, όπως έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.;). Ή οι χώρες της Υπερκαυκασίας; Η Αρμενία, σίγουρα θίγεται από τις Συνθήκες αυτές, η Γεωργία δεν έχει και ιδανικές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά πήρε το Βατούμ το 1921-1922 και τέλος το Αζερμπαϊτζάν που είναι στενά συνδεδεμένο με την Τουρκία. Εδώ θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν κάποιοι διεθνολόγοι ή κάποιοι υπεύθυνοι από το ΥΠΕΞ.

    Μήπως ο Ερντογάν, πιεζόμενος στον Βορρά από την επικείμενη ανανέωση ή μη των Συνθηκών Μόσχας-Καρς το 2021 και στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας του από τους Κούρδους , ως αντίβαρο, πιέζει τη χώρα μας με παράλογες και έξω από τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) διεκδικήσεις;

    Οι συμφωνίες Γάλλων και Ιταλών με τους Τούρκους Κεμαλικούς το 1921

    Φυσικά, δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 η βοήθεια των μπολσεβίκων στον Κεμάλ. Ο εσωτερικός διχασμός και η επάνοδος του Κωνσταντίνου ήταν ένας βασικός λόγος όπως και η μεταστροφή της στάσης Γάλλων και Ιταλών υπέρ της Τουρκίας. Με τη Συνθήκη της Άγκυρας ή Συνθήκη Φραγκλέν Μπουϊγιόν (20/10/1921), οι Γάλλοι παραβιάζονται προηγούμενες Συνθήκες των μελών της Αντάντ προχώρησαν σε υπογραφή Συνθήκης με ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Ανάμεσα στους όρους αυτής της Συνθήκης, ήταν η εκκένωση της Κιλικίας από τα γαλλικά στρατεύματα και η παράδοση μεγάλης ποσότητας οπλισμού του στρατού της Γαλλίας που βρισκόταν εκεί στους Τούρκους, αν και οι Γάλλοι γνώριζαν ότι αυτά θα χρησιμοποιούνταν εναντίον των Ελλήνων.

    Είχε προηγηθεί, την άνοιξη του 1921, ιταλοτουρκική συμφωνία (Σύμφωνο Sforza-Bekin Sami), με την οποία οι Ιταλοί κεφαλαιούχοι αποκτούσαν δικαίωμα προτεραιότητας στα σαντζάκια Αττάλειας, Μούλγου και Μποντούρ και η Ιταλία όφειλε να υποστηρίξει την απόδοση της Θράκης και της Σμύρνης στην Τουρκία, να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Μικρά Ασία και έδινε την άδεια στους κεμαλικούς να προμηθευτούν πολεμικό υλικό από την ιταλική ζώνη στην Αττάλεια.
    Μάλιστα, ο Ατατούρκ απέφυγε να επικυρώσει τη Συνθήκη αυτή (σε ό, τι ήταν να δώσει προφανώς…), προσδοκώντας αναθεώρηση των όρων της στο μέλλον!

    Οι Βρετανοί κράτησαν σαφώς καλύτερη στάση, ιδιαίτερα λόγω του φιλέλληνα Υπουργού λόρδου Κόρζον (Curson) ο οποίος σχεδόν πάντα, υπερασπιζόταν τις θέσεις της χώρας μας.

    1922-03-700x406

    Ανατολική Θράκη – Το τρίγωνο του Κάραγατς

    Αυτά τα στοιχεία μπορέσαμε να βρούμε για τις Συνθήκες της Μόσχας και του Καρς. Μάλλον δεν ίδρωσαν και πολύ οι Τούρκοι για να πάρουν το 30% της σημερινής έκτασης της χώρας τους…

    Κάτι ανάλογο, σε βάρος της Ελλάδας, έγινε με την υπογραφή της ανακωχής των Μουδανιών (28 Σεπτεμβρίου 1922), με την οποία υποχρεώθηκε η χώρα μας να εγκαταλείψει την Ανατολική Θράκη (από την Τσατάλτζα ως την ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου. Χαρακτηριστικά, ο Ισμέτ πασάς (μετέπειτα Ισμέτ Ινονού) είπε στον Ατατούρκ: «Οι Γιουνάν (Έλληνες) μας χαρίζουν την ανατολική Θράκη!».

    Με το σοβαρό αυτό θέμα όπως και με την παραχώρηση του Τριγώνου του Καραγάτς, έκτασης 24.000 τ.μ. με μεγάλη οικονομική και στρατιωτική σημασία, στους Τούρκους, ως αντάλλαγμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις που ζητούσαν οι γείτονες μετά τη μικρασιατική καταστροφή, θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστό άρθρο.
    Είναι η πρώτη φορά που δώσαμε έδαφος αντί για χρήματα. Μετά την Επανάσταση του 1821, μέρος του δανείου που είχε πάρει η χώρα μας (12.531.164 από 60.000.000 φράγκα) δόθηκε στην Τουρκία για την παραχώρηση της Φθιώτιδας… (Νικόλαος Π. Σοϊλεντάκης, «Ιστορία του Θρακικού Ελληνισμού»).

    Ας ελπίζουμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες και θα την εμπλουτίσουν μετά από αυτά τα άρθρα…

    Πηγή: grothia.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Πουστηδες μουλοι αριστεροι
      Θησαυρος τα αχρεια σχολια σας στα χερια μας
      Τα δειχνουμε σε ανυποψιαστα αριστερα προβατα
      Και σας φτυνουν και αυτα!!!!!
      Συνεχιστε ετσι…

    2. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΠΑΡΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ +ΚΑΡΚΙΝΟΥ+
      φφφφφφφφφφφΟΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!

    3. Απλυτε μπολσεβικε του κ@λου , καταρα στο σαπισμενο μουζμουλο της πατσαβουρας που σε ξεπεταξε , ετρωγες αραπικο π@ουτσο απο την εποχη που σε κυοφορουσε η αχορταγη πατσαβουρα μανα σου, Καρκινος μαυρος να φαει τα σωθικα σου ,χολερα !!!!
      Τα κομματια σας θα τα τρωνε τα σκυλια ,παλιοπουστηδες αριστεροι εγκληματιες

    4. ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL
      ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

    5. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ Η ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ? .. ΜΠΕΝ ΣΕΛΟΝ….. ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ… ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΙΑΥΤΟΣ?

      1. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν Εβραίος, κ το εβραϊκό όνομά του είναι Μπενί Σελόμ …Κ αυτός εβραίος, τι σύμπτωση κ αυτή…

        Μερικά από τα κατορθώματά του…
        Το 1910 ανέλαβε στα χέρια του την Ελλάδα, κ πολλοί τον θεωρούν υπεύθυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή, κ αν αυτό συνδυαστεί με το ότι το 1932 είχε προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ (εκείνον που έσφαξε τους Έλληνες), δικαιώνονται όσοι τον θεωρούσαν υπεύθυνο …Βλέπω ότι ήταν ένας ακόμα τοποθετημένος εβραίος της ιστορία που του έδωσαν στα χέρια του την Ελλάδα κ λειτουργούσε κατά της Ελλάδος…
        Το 1914 χάρισε/έδωσε στους Αλβανούς το νησί Σάσων (βόρεια της Κέρκυρας), κ με αυτό το τρόπο πήρανε από την Ελλάδα αυτό το κομμάτι της Α.Ο.Ζ, το οποίο έχει πλούσιο υπέδαφος …Δεν είναι τυχαίο στην εποχή μας ότι οι εβραίοι προτρέπουν/δελεάζουν τους Αλβανούς για την Μεγάλη Αλβανία…
        Το 1920 δημιούργησε το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο (ΚΙΣ) και το έκανε Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου κ έβγαλε νόμο για να μη φορολογούνται οι Εβραίοι στη Ελλάδα…

    6. ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

      ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ: ΟΧΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

      Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν μεγάλες αμερικανικές ραββινικές οργανώσεις (το Κεντρικό Συνέδριο Αμερικανών Ραββίνων, η Ραββινική Συνέλευση, ο Αναδομητικός Ραββινικός Σύνδεσμος και το Θρησκευτικό Κέντρο Δράσης του Μεταρρυθμιστικού Ιουδαϊσμού) για τα γνωστά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, επικρίνοντας τις αρχικές δηλώσεις του Τραμπ, που κρατούσε ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές. Οι Ραββίνοι είναι σαφείς: όχι ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους δικούς μας αριστεριστές και στους εχθρούς μας εθνικιστές! Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας:

      «Η ευθύνη για τα βίαια επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου της Χέδερ Χάιερ, δεν προέρχεται από πολλές πλευρές αλλά από μία: από τους Ναζί, την εναλλακτική δεξιά και τους λευκούς υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής που μετέφεραν το μίσος τους σε μια ήσυχη πόλη».

    7. ΑΥΤΑ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΣΤΙΣ 12/07/1935

      «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

    8. Είναι κρίμα να κάθομαι να βλέπω να τσακωνόσαστε …Δείτε τα λάθη του παρελθόντος, αριστεροί εναντίον δεξιοί κ όλα αυτά τα εναντίον, διχάζουν…
      Εκείνοι που τα κινούσαν αυτά είναι εκείνοι που μας έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο κ τώρα …Δεν θα αλλάξουμε κάτι προς το αν τσακωνόμαστε μεταξύ μας…
      Το πρόβλημα με τα γεγονότα είναι με το ποιοι τα δημιουργούν κ τα ξεκινάνε, όχι με το τι έγινε μετά …Αν κοιτάμε μόνο το τι έγινε μετά είναι σαν να συνεχίζουμε να πέφτουμε στην πλάνη τους, αντιθέτως, αν όλοι μαζί καταλάβουμε ποιοι είναι από πίσω κ διατάζουν θα βρούμε την πηγή του κακού…
      Η πηγή του κακού κινεί τα νήματα παντού (Αριστερά κ δεξιά κ όλα αυτά τα εναντίον) …Μόνο αν δεν μας επηρεάζουν θα ζήσουμε ενωμένα όπως πρέπει…
      ————-
      Εκείνοι που κρύβονται, κινούνε στημένα τα γεγονότα κ προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις, οικονομικές κ διχαστικές …Είναι σαν να μας σπρώχνουν όλους σε παγίδες…
      Όλα τα απάνθρωπα, πρέπει να είναι προς αποφυγήν …Δεν πρέπει να εκτελούμε τις απάνθρωπες διαταγές…
      Όπως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τσακωθούμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι για το αντίθετο …Το πως επικοινωνούμε μεταξύ μας παίζει σημαντικότατο ρόλο…
      Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους Ανθρώπους είναι οι απάνθρωπες συνήθειες που μας μεγαλώνει το σύστημα των εβραίων… Το ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει, είναι πάρα πολύ απλό να πάρουμε την απόφαση να αυτοκαταστραφούμε, από την άλλη, υπάρχει η επιλογή στο να γίνουμε Άνθρωποι από Μέσα Μας κ να λειτουργήσουμε με τις Ανθρώπινες Αξίες …Το μέλλον διαμορφώνετε από τις Επιλογές Μας…

      Επειδή κάποιοι τα παραπάνω μπορεί να τα αποκαλούν φιλανθρωπίες, θα γράψω κάποια κάτι για να το επεξεργαστούνε κ εκείνοι μέσα τους…
      Μπορεί να γίνομαι κουραστικός με αυτά που γράφω, αλλά δεν τα γράφω τυχαία…
      Μπορεί να θέλετε όλοι να με βρίσετε, αλλά δεν θα αλλάξετε την αντίληψή μου…
      Κάποιοι όταν βλέπουν τους περισσότερους να οδηγούνται προς τον γκρεμό, δεν μιλάνε, προσωπικά τους φωνάζω να αλλάξουν κατεύθυνση για να μην πέσουν…
      Κάποιοι βλέπουν σαν στόχο ότι τους δείχνει το σύστημα …Αντί να στοχοποιήσουν εκείνους που κρύβονται κ τα στήνουν…
      Η κατάσταση που θέλουν να στήσουν εκείνοι που κρύβονται μοιάζει σαν αυτό που λέει, η ζωή μου ο θάνατό σου …Για σκεφτείτε κάτι, αν εναντιωνόμαστε σαν πιόνια τους (αυτό θα συνεχίζετε όσο αφήνουμε εκείνους που τους κινούνε), αν εναντιωθούμε με εκείνους που κρύβονται κ στήνουν τα γεγονότα (τότε θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει)…
      Δεν ξέρω αν βλέπετε ότι σε αυτό το κινούμενο στήσιμο διχασμού, παίζουν κ το ρόλο τους κ οι θρησκείες (κ αυτές μέσα σε αυτό το επικίνδυνο σύστημα είναι, αλλιώς δεν θα τις είχαν αφήσει να έχουν την περιουσία που έχουν), κ εκτός από αυτό, δημιουργούν πολλά προβλήματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με όσους δίδαξαν την Ανθρωπότητα τον σωστό τρόπο ζωής …Εκείνοι που κρύβονται, κρύβονται γενικά πίσω από όλα τα παρακλάδια του σύστημά τους…
      Προσωπικά βλέπω ότι δεν έχουμε την δύναμη να τα βάλουμε με το σύστημα, το οποίο θα είναι πάντα έτοιμο να μας αντιμετωπίσει όσο κάποιοι θα εκτελούν τις διαταγές τους… Για αυτό λέω ότι πρώτα πρέπει να Αφυπνιστούμε κ να καταλάβουμε ποιοι μας κάνουν τα απάνθρωπα… Πρέπει να σταματήσουμε να εκτελούμε τις απάνθρωπες διαταγές τους, αυτό είναι δύσκολο εδώ που έχουμε φτάσει, αλλά αν θέλουμε πραγματικά μπορούμε να συνεργαστούμε, κ μακάρι να μη το καταλάβουμε όταν είναι αργά… Όλα γίνονται με την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να υπάρχει θέληση από τους περισσότερους …Κ μετά προχωράμε Ολόκληρη η Ανθρωπότητα Μαζί…

    9. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΤΟΝ ΝΑΖΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!

      1. Ο/Η ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΑΡΑ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΜΟΥΝΕΣ λέει:

        Οξωξωξωξξωξωωωωωωω προδοτη σταλινοφασιστα απο την παραγκα..Ψοφος τουρκομογγολε πιθηκοραγια..Ναζι ειναι αυτοι που προσκυνανε στους ναζι των μνημονιων μπετοβλακα..Αιντε τωρα να πληρωσεις τον ενφια και τους φορους στο ραιχ της μερκελ…Ψοφος σταλινοφασιστα κατσαπλια…

    10. ΚΥΡΙΕ ………ΙΣΤΟΡΙΚΕ ΠΟΝΑΝΕ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ? ΠΟΝΑΝΕ? ΔΙΑΒΑΖΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΟ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΘΙΚΙΑ ΒΡΩΜΟΚΟΥΚΟΥΔΙΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ…………

    11. ΨΟΦΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΓΚΡΑ.ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΠΙΘΗΚΕ..ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ..ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ..ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ ΣΚΥΛΟΣΥΝΑΦΙ ΣΟΤ,,ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΨΟΦΟΜΙ…

    12. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
      ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΖΗΤΩ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
      ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ.
      ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΕΣ. ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

      1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑ..ΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.!!!!!!!
        ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ», Ο ΧΙΤΛΕΡ Ή Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΑΛΙΝ»;
        Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

        Με όλον αυτόν τον θόρυβο περί σταλινισμού και χιτλερισμού, εξαιτίας της αρνήσεως των συριζοκαμμένων να παραστεί η Ελλάς στο συνέδριο της Εσθονίας για τα εγκλήματα του κομμουνισμού, είναι ευκαιρία να μάθουμε μερικές μεγάλες αλήθειες που μας κρύβει η μαρξιστική χούντα που ουσιαστικώς κυβερνά την Ελλάδα, από το 1974 μέχρι σήμερα. Σήμερα θα μιλήσουμε για το «εσωτερικό διαβατήριο».

        Το 1932, λοιπόν, έγινε η μαζική κολεκτιβοποίηση στην χώρα του «πατερούλη». Ειδικά συνεργεία, προέβαιναν σε κατασχέσεις –κατ’ αρχάς- των σιτηρών (από τα χωράφια και τις αποθήκες) και εν συνεχεία όλων των προϊόντων και των ζώων των αγροτών, κι έτσι έπεσε πείνα. Για να αποφευχθεί η μετακίνηση των πεινασμένων από τις αγροτικές περιοχές προς τις πόλεις, καθιερώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1932 το «εσωτερικό διαβατήριο». Ελάχιστοι Έλληνες γνωρίζουν περί αυτού κι ούτε μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Βλέπετε, στην πατρίδα μας, διαχρονικά, με όλες τις κυβερνήσεις, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να «καβαλήσει» το αυτοκίνητό του, ή να πάρει ένα οποιοσδήποτε συγκοινωνιακό μέσο και να πάει όπου θέλει, να μείνει όσο θέλει, να συναντήσει όποιους θέλει, να επιστρέψει όποτε θέλει, ακόμα και να μην επιστρέψει και να εγκατασταθεί εκεί, και να μην δώσει λογαριασμό σε καμία δημόσια αρχή, παρά μόνον ίσως στους οικείους του. Όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν συμφέρει την «υπόθεση του σοσιαλισμού» να μάθουν οι ανύποπτοι Έλληνες τι ήταν αυτό το «εσωτερικό διαβατήριο».

        Το εσωτερικό διαβατήριο, λοιπόν, ομοίαζε με τα διαβατήρια εξωτερικού που ξέρουμε, δηλαδή περιείχε τα στοιχεία και την φωτογραφία του κατόχου. Επιπλέον, όμως, περιείχε και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας του (χωριό ή πόλη, οδό και αριθμό). Για να μετακινηθεί κάποιος από την μία πόλη στην άλλη ή από το ένα χωριό στο άλλο, για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και για βόλτα, έπρεπε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να υποβάλλει την σχετική αίτηση, όπου να εξηγεί τον λόγο για τον οποίο θέλει να μετακινηθεί, τον τρόπο με τον οποίο θα μεταβεί και θα επιστρέψει, τον ακριβή χρόνο που θα παραμείνει εκεί, καθώς και την διεύθυνση στην οποία θα διαμείνει (σε ξενοδοχείο, σε φίλους ή συγγενείς, ποιοι είναι αυτοί, πως τους γνωρίζει ή τι συγγένεια έχουν κ.τ.λ.). Αν η μυστική αστυνομία, αφού ολοκλήρωνε την έρευνα, επέτρεπε να γίνει η μετακίνηση, είχε καλώς. Εάν όχι, η μετακίνηση δεν μπορούσε να γίνει. Το «εσωτερικό διαβατήριο» επέζησε ακόμα και της πτώσεως του κομμουνισμού και κατηργήθη το 2000! Ήταν ένας κομμουνιστικός (κι όχι φασιστικός…) τρόπος ασφυκτικού ελέγχου της προσωπικής ζωής των πολιτών από το κράτος, ενώ επιπλέον διέλυε και την παραμικρή ψευδαίσθηση ελευθερίας που μπορεί να είχαν οι υπήκοοι της Σοβιετίας!

      2. Παρε το ισλαμ στο σπιτι σου και σκασε βρωμοκουμουνι κατσαπλια.

      3. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ??????????????

    13. Καμαρώστε ρε ραγιάδες τις διπλωματικές νίκες του προδότη εθνάρχη Βενιζέλου
      Καμαρώστε τις αποφάσεις που πείρε για τα συμφέροντα του ελληνισμού
      Αυτός ο άνθρωπος η τα είχε χάσει τα μυαλά του η εν γνώση του προχωρούσε από την μια προδοσία στην άλλη
      Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονταν τη έπραττε δεν είναι δυνατόν με ένα εμπειροπόλεμο στρατό να μην μπορείς να διαφυλάξεις τα συμφέροντα της χώρα σου
      Δυστυχώς το βιώνουμε και σήμερα με τους κατσαπλιαδες τους ψεύτες που μας κυβερνούν
      Ξεπουλούν τα πάντα φτωχοποιουν τους έλληνες καθημερινά
      Μάθε ρε ανώνυμε που κάνεις τον παλληκαρά και επικαλείσαι τα σκουπίδια και τους ανώμαλους δολοφόνους
      Αν έλθει η στιγμή που επικαλείσαι από εσάς τους προδότες τους ανθέλληνες γεννήματα του μπεναρογια και των μασόνων δεν θα μείνει ρουθούνι

    14. Οι κομμουνιστές είναι Ανθελληνες και τό λένε. Τώρα πώς Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί; έπεσαν στήν προπαγάνδα δημοσιογράφων και τών κομμουνιστών για τόν Θεό τους που είναι τό Χρήμα και θα το μοιράσουν σε όλους; Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί δεν είναι αυτοί που επιζητούν τό Εύκολο Κέρδος, αυτός είναι ένας τυχοδιωκτισμος που ποτέ δεν βγαίνει σε καλό..

    15. Ανώνυμε πάρε φόρα και έλα να μας τα κλάσεις….πούστρα…και ξέρεις κάτι άλλο ? χαιρετίσματα στην μάνα σου με ξέρει καλά…Και αν είσαι μάγκας πούστης δώσε διεύθυνση να έρθω μόνος μου να δω πως θα κλαις σαν γυναικούλα όταν σε σακατέψω.

    16. Aνώνυμο υβρίδιο-σαπάκι,τι ακριβώς θα μας κλάσεις;;εκτός της μάντρας με τα ‘ρχίδια πουναι ήδη στον πακιστανικό πρωκτό σου;

    17. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
      ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.
      Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
      ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ…
      Η ΠΗΓΑΔΑ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ.
      ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!!!
      ΑΡΗ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!

      1. Κοιτά να παίρνεις τα φάρμακα σου, γιατι δεν σε βλεπω καλα. Η κατασταση σου ειναι πολυ άσχημη. Αν συνεχίσεις ετςι σε βλεπω στο Δαφνί να παριστάνεις τον Ναπολεωντα η μαλλον στην δικη σου περιπτωςη, τον Λένιν. Σου ευχομαι καλη ανάρρωση.

      2. Βλέπεις παντού φασίστες αγαπητέ μας αλβανογενή “αριστερέ”, να πας να σε κοιτάξει ο γιατρός. Αλήθεια, δεν το ήξερες ότι ο Άρης Βελουχιώτης ήταν από χωριό που τ’ αλβανικά τους ήταν καλύτερα από τα (ανύπαρκτα) ελληνικά τους;;;

      3. ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΕΡΦΑ ΑΝΤΙΦΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΜΕΤΟΣ ΣΙΧΑΜΑΤΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΒΡΩΜΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ

      4. ΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
        ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΟΥ “ΚΑΝΟΥΝ” ΟΙ ΠΑΚΙΔΕΣ!!!!!

    18. τον κοσμο τον ενδιαφερει το σημερα και το αυριο παψτε να ασχολεισθε με το παρελθον αληθεια γιατι δεν ακουμε καμια κριτικη για τους παγκοσμιους δολοφονους τους αμερικανους και για τους εβραιους που καθε μερα σκοτωνουν και θυμηθεικατε το τι εκανε ο κεμαλ ο λενιν ο σταλιν κλπ ενω και σημερα εχουμε τετοιους αλλα δεν το θιγει κανεις τι υποκρισια ειναι αυτη

      1. ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΙΤ.

    19. Η παραχάραξη της Ιστορίας και η σχετικοποίηση των εγκλημάτων του ναζισμού δεν πρόκειται να περάσουν. Η παταγώδης αποτυχία του “συνεδρίου” αποκατάστασης του ναζισμού που διοργάνωσε η εσθονική προεδρία ας σας παραδειγματίσει.

      1. Το βιολί βιολάκι τους τα σκατοκουμούνια. Μια ζωή πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αφελείς (όπως οι οπαδοί τους) και θα τους εξαπατήσουν (παλιά τους τέχνη κόσκινο). Για τα εγκλήματά τους και για τα χάλια τους γενικότερα μιλάς και σου απαντάνε για το Ναζισμό. Από τη πόλη έρχομαι και στη κορυφή κανέλα. Βρε ούστ τομάρια, δολοφόνοι, χαμένα κορμιά.

        1. ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ Η ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ? .. ΜΠΕΝ ΣΕΛΟΝ… ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΙΑΥΤΟΣ……ΚΙΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ.. ΣΥΝΝΕΦΟ..

    Comments are closed.