ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΙΛΟΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟ! ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ! “ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…” – ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ “ΦΡΟΥΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ!

    Κοινοποίηση:
    pilotos-miraz

    Σε παλαιότερο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Γιώργος Μπαλταδώρος που πέθανε σήμερα όταν έπεσε το Mirage 2000 – 5 που πιλόταρε, μιλούσε για την γεμάτη προκλήσεις αποστολή του.

    Ο Γιώργος Μπαλταδώρος βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Πέμπτης, 12.04.2018, ενώ βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο Mirage 2000 – 5 που έπεσε βορειοανατιολικά της Σκύρου.

    Η δουλειά που είχε επιλέξει είναι εξ ορισμού επικίνδυνη. Κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και στην πράξη…

    Αυτό ακριβώς, τους κινδύνους της δουλειάς του δηλαδή, είχε εξηγήσει παλαιότερα ο Γιώργος Μπαλταδώρος, στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη». Μια εκπομπή – αφιέρωμα στους «Φρουρούς του Αιγαίου».

    Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυχας Μάχης, είχε εμφανιστεί στο σχετικό ρεπορτάζ. Είχε αναφέρει τι ακριβώς κάνουν οι πιλότοι των μαχητικών σε περίπτωση συναγερμού.

    Αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις αποστολές τους. «Όταν απογειωνόμαστε, πετάμε σε σχηματισμό visual. Δηλαδή, βλέπουμε ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουμε τις οδηγίες» έλεγε χαρακτηριστικά.

    Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδικοχαμένος πιλότος, που επέστρεφε από αποστολή στο Αιγαίο, ήταν ο επικεφαλής του σχηματισμού και πετούσε visual με τον έτερο πιλότο του Μιράζ 2000.

    Μάλιστα, στο βίντεο, ο Γιώργος Μπαλταδώρος δηλώνει: «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι».

    Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο μιλά ο Γιώργος Μπαλταδώρος

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Σεβασμός στην Μνήμη του Ίκαρου που άφησε την ζωή του με ευθύνη προστασίας περί πατρίς.Σκεφτείτε ότι στα 9 εκατ. Ελλήνων πετάνε αυτήν την στιγμή 300 Ίκαροι όσοι και ο Λεωνίδας και οι 300. Ευθύνη φέρει η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος που από εποχή παναγιωτόπουλου πρίν 15 χρόνια εννοώ δεν εδώθησαν στην πολεμικη αεροπορία τα απαραίτητα ότγανα και μέσα για εκσυγχρονισμό. ο πτητικός παράγοντας σε μια αποστολή αναχαίτησης ,μηχανή και άνθρωπος γίνονται ένα σώμα καταπόνηση μεχρι και του τελευταίου κυττάρου και μετ΄από μια έντονη μεγάλη εβδομάδα σε επιφυλακή μαζί με την μοίρα και το πεπρωμένο συνέβαλαν στο ατύχημα και τον άδικο χαμό του Ίκαρου.Προσοπική μου γνώμη το ΓΕΑ πρέπει να διαθέσει χρήματα και προσομειωτές έτσι ώστε οι πιλότοι μας να εκπαιδέυονται σε σέναρια τύπου αποπροσανοτολισμου-vertigo σε όλα τα level είναι πολύ έυκολο μετα απο μια αερομαχία επιστρέφοντας στην βάση σου να πέσεις σε νέφος αράχνης και να σε πιάσει πανικός και αυτομάτος το σύνδρομο των πιλότων η λεγόμενη ασθ΄νεια -χανω προσονατολισμο-παραισθήσεις..αιωνία σου η μνήμη Φίλε μου έπεσες από την τρέλα για την οποία ονειρευτηκες από μικρός να γίνεις πιλότος και σύγουρα από τον ουρανό τώρα χαμογελάς γιατί σου πήρε την ζωή η ιπτάμενη μηχανη που την είχες πάθος.

    2. Δόξα και τιμή στους Ήρωες Πιλότους μας. Αθάνατος.

    3. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ “ΕΠΙΣΗΜΕΣ” ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΗΣ “ΑΛΗΘΕΙΑΣ”…ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟΥΣ 2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ-ΔΗΘΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ…ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ..ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΖΑΝΑΞ,ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΖΑΚ…ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟ…Ε ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΑΜΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ..ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!

    4. ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΣΕ….. ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ?…… ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ???….ΑΥΤΟΙ ΘΑ…..?

    5. ολοι οι αριστεροι αναρχοκομουνιστες μισελληνες πανηγυριζουν σε ολα τα μπλογκ για τον θανατο του παιδιου μας απο τους τουρκους ταξικους αδερφους τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    6. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΗΡΩΑ ΕΛΛΗΝΑ!!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

    7. Εμένα από την φωτο με το καπέλο μου κάνει για λουλού

      1. Δε βαζεις και μια δικια σου φωτο να δουμε ποσο “αντρας” εισαι? Απο σεβασμο μηδεν. Εισαι απο αυτους που χαιρονται με τετοιες καταστασεις, με λιγα λογια ενα μηδενικο αναξιο υπαρξης.

      2. Μάκη,η μαμά σου πόσους αράπηδες παίρνει την μέρα?

        1. Τους εχει ο πατέρας καβαντζωμενους και τον πηδάνε ολη μερα!

        2. ΜΠΑΜΠΗ την εχεις σαν μπάμια γιαυτο απο κόμπλεξ λες μαλακιες στους άλλους!!

    8. KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΕΤΕ….ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ….!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ…!!!

      1. Δεν μπορεί να ταξιδέψει πλέον διότι είναι νεκρός. Επίσης ήταν άνθρωπος κι όχι αετός.Το πιθανότερο είναι να έκανε λάθος εκτίμηση και έριξε το αεροπλάνο

        1. Ακομα πιο πιθανό ειναι να εισαι τρολακι. Πες μας και τους αριθμους του τζοκερ μιας και μπορεις να κανεις εκτιμησεις.

          1. Άσε ρε φιλε…στην προσγείωση του έπεσε το αεροπλάνο…προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα που νομίζετε ότι έχουμε έμπειρους πιλότους και ανίκητο στρατό…σαπιοκοιλιαδες πολιτικοποιημένοι στρατηγοί άκαυτοι σπο πόλεμο και με μαϊμού παράσημα διατηρούν έναν ανεκπεδευτο στρατό για να κάνουν τα γλυκά μάτια στους πολιτικούς!!!Ξυπνηστε επιτελους δεν μας παίρνει για μαγκές με τον Τούρκο που είναι μπαρουτοκαπνισμένος και ετοιμοπόλεμος!!!

            1. Δεν έχω καμια αμφιβολία ότι θα το βγάλουν “μαλακια του παλικαριου”. εκτός όμως απο τη 1 μαλακια ποσες “σφαλιαρες” εχει ριξει στα τουρκακια εχεις αναλογιστει? κλασικα ομως μονο το δεντρο ειναι μπροστα, το δασος αφαντο.

    Comments are closed.