ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΑΥΤΟΙ είναι οι δύο ΣΚΛΗΡΟΙ  ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ! ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ από το ΛΙΜΑΝΙ του ΠΕΙΡΑΙΑ! ΙΣΟΒΙΤΗΣ για τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ ο ένας! Η ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ ΧΤΕΝΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… (ΦΩΤΟ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”)

Κοινοποίηση:
FOTO

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο καθώς μόνο οι τέσσερις από τους έντεκα κρατουμένους προσπάθησαν να δραπετεύσουν και μάλιστα, εκτιμούν ότι με κάποιο τρόπο κατάφεραν να ανοίξουν τις χειροπέδες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια για την υπόθεση στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

‘Ακαρπες οι μέχρι στιγμής έρευνες

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο επιχειρήσεις στον Πειραιά και στο κέντρο, με βάση περιγραφές πολιτών, οι οποίες ήταν άκαρπες.

Συγκεκριμένα, χθες γύρω στις 21:30 πολίτες τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και ενημέρωσαν ότι είδαν τον ένα δραπέτη της μεταγωγής. Συγκεκριμένα περιέγραψαν άτομο το οποίο φορούσε ακριβώς τα ρούχα που φορούσε ο ένας δραπέτης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και στο χέρι του είχε δεμένο μαντήλι, με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει χειροπέδα.

Μηχανές και περιπολικά της Άμεσης Δρόσης μετέβησαν στο σημείο χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Δεύτερη επιχείρηση στο Μεταξουργείο

Λίγο αργότερα νέες τηλεφωνικές πληροφορίες ανέφεραν ότι άτομο προσπαθούσε να μπει σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στο Μεταξουργείο με περιγραφή παρόμοια με τον ένα εκ των δραπετών. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, όταν έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί ο ύποπτος είχε εξαφανιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ στο παιχνίδι των ερευνών έχει μπει και η ΟΠΚΕ καθώς οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θεωρούνται κατάλληλα εκπαιδευμένοι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ενημέρωση 9/05

Σε εξέλιξη είναι κοινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, για τον εντοπισμό κρατουμένων που ενώ μεταφέρθηκαν με κλούβα της αστυνομίας με άλλους 9 συγκρατούμενούς τους στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος κατάφεραν να δραπετεύσουν.

xalali-tzouliano

Ο πιο σκληρός εκ των δραπετών ονομάζεται Χαλίλι Τζουλιάνο, (φωτο1) και έχει καταδικαστεί για ισόβια, για τη δολοφονία ενός  παιδιού στην Καλαμάτα και του πατέρα του. Ο εν λόγω κακοποιός φέρεται να είναι συγκατηγορούμενος του γνωστού κακοποιού Βασίλη Βαρελά.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα και την μετέπειτα εξάρθρωση, κατά την αστυνομία, το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν το γεγονός πως ο 35χρονος Αλβανός θέλησε να αυτονομηθεί στη διακίνηση κοκαΐνης και το πλήρωσε με τη ζωή του, ωστόσο ο Βαρελάς, γνωστός και ως “Μπιλ ο Καναδός” δεν δίστασε να δώσει εντολή σε συνεργάτη του να εκτελέσει και τον σχεδόν 2,5 χρονών γιο του, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο της δολοφονίας μαζί με τον πατέρα του! Επίσης, ανάμεσα στους δραπέτες βρίσκεται ένας κρατούμενος με το όνομα Μπελτζιμάι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών.

kalamata-egklima

(η τότε φωτο των δύο θυμάτων από τον καταζητούμενο Αλβανό)

Στην ομάδα των δραπετών που απέδρασαν το βράδυ της Τετάρτης, φέρεται να ήταν και οι Ντόντζι Αλφόνσο (ΦΩΤΟ2)  και Λουίτζι Πέτρις, που κατηγορούνται για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και οι δύο έχουν καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξης.

alfonso-ntotzi

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λεωφορείο του τμήματος Μεταγωγών με 11 αλλοδαπούς κρατούμενους μπήκε στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τα Χανιά. Άγνωστο υπό ποιές ακριβώς συνθήκες στο γκαράζ του πλοίου τέσσερις από τους κρατούμενους άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι. Οι αστυνομικοί συνοδοί τους κινητοποιήθηκαν, έτρεξαν πίσω τους και παράλληλα ζήτησαν άμεσα βοήθεια από τους λιμενικούς που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού.  Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις, ενώ ο δεύτερος εγκλωβίσθηκε λίγο μακρύτερα, στο χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο δραπέτες που είναι Αλβανοί ποινικοί (ΦΩΤΟ1 και ΦΩΤΟ2 -Halili juliano
Ndoci alfons ) κατάφεραν να διαφύγουν προς την οδό Θερμοπυλών, έξω από το λιμάνι. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τους παρέλαβε βανάκι που οδηγούσε συνεργός τους. Οι δραπέτες, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου, καταφέρνοντας να λυθούν από τα δεσμά τους.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για πυροβολισμούς που έπεσαν μέσα στο γκαράζ του πλοίου. Αυτή τη στιγμή οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πειραιά χτενίζουν ολόκληρη την περιοχή.

Ρεπορτάζ: Δ.Κ 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

27 Σχόλια

  1. Δλδ αυτά τα παλιοτομαρα πρέπει να τα ταΐζουμε στην φυλακή;;;
    Θανατική καταδίκη στην ηλεκτρική καρέκλα να τσουρουφλιστουν!!!
    Στην Αμερική που ισχύει αυτός ο νόμος είναι δλδ απολίτιστοι και μεις πολιτισμένοι;;;

  2. Γειά σου bulldog επαγγελματία επαναστάτη γραφομηχανή. Δεν υπάρχει δημοσίευμα ρε καραγκιόζη που να αφορά ένστολους που να μην πεις την μ@@@α σου. Να θυμάσαι μόνο κι εσύ και οι υπόλοιποι εθνομηδενιστες που αρθρογραφούν σε βάρος των εντολών ότι σ αυτούς χρωστάτε το ότι δεν πέφτετε θύματα βιασμού κάθε μέρα. Όσο για σένα αρπαγή αυτά που εύχεσαι για τα παιδιά που κινδυνεύουν κάθε μέρα για απολαμβάνεις το Φρέντυ με τα χαρτζιλίκι από τον μπαμπά καθότι απόφοιτος ΤΕΙ ιχθυοκαλλιεργειας σου αντεύχομαι επίσης για σένα μόνο καραγκιόζη γιατί ενδεχομένως οι οικογένεια σου δεν φτάνει που είσαι τενεκες.

  3. ο μπεκρολας ο νταλικιερησ δε σκοτωνε αυτους να ξεβρωμιζαμε ???

  4. Τον νταλικιερη οι προοδευτικοι τον αποκαλουν αληταρα ,αυτους θα τους αγιοποιησουν κ ας πουλαγαν θανατο,ληστευαν κ σκοτωσαν κ ενα μικρο παιδι
    Ζητω η ΝΤΠ Κ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ

  5. Το ωραιο ειναι οτι η αλβαναντζα της Μανης ηθελε βεντετα για τους νεκρους αλβανους απο το ατυχημα με την νταλικα……ενω εχουν ρημαξει και δολοφονησει χιλιαδες συμπατριωτες μας.
    Ποιοι νομιζουν οτι ειναι ;
    ουτε επι τουρκοκρατιας δεν αντιμετωπιζονταν ετσι οι Ελληνες

  6. Τον νταλικιερη οι προοδευτικοι τον αποκαλουν αληταρα ,αυτους θα τους αγιοποιησουν κ ας πουλαγαν θανατο,ληστευαν κ σκοτωσαν κ ενα μικρο παιδι
    Ζητω η ΝΤΠ Κ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ

  7. Μενουν ελλαδα οι δυο που την κοπανησαν και θα κανουν καμμια ζημια που τους αναθεσαν .Υπομονη καποιο κακο θα ακουστει σελιγες μερες

  8. «Προδότης,δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι κι εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα,εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες γιά να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στούς οποίους άρχει»! (Θουκυδίδης)
    ΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟYΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ EINAI O TSIPRAS -ΚΟΝΤΟΝΗΣ -ΚΑΙ ——ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ + ΚΚΕ + ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ —– ΤΟΥ ΚΥΝ-ΟΒΟΥΛΕΙΟΥ—-(τσιπρασ -παρασκευοπουλος-κοντονης-τοσκασ-καραμανλης-παπανδρεου -σημιτηςκ.α.——
    TSIPRAS Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ , Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ , ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ , ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ-ΑΘΕΟΣ ΕΝΑΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ…——-
    ,,, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ………..
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ και ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ———ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ———- ——–
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟYΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ——ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ + ΚΚΕ + ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ —– ΤΟΥ ΚΥΝ-ΟΒΟΥΛΕΙΟΥ—-(τσιπρασ -παρασκευοπουλος-κοντονης-τοσκασ-καραμανλης-παπανδρεου -σημιτηςκ.α.——
    οι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ είναι πάνω 3,500,000 — – (Αλβανοί και άλλες 220 Εθνότητες ).
    ΤΟ 99% ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΤΣΙ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ —–ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ή (υποφερουν μετα στην υπολοιπη τουσδ ζωη)—–ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΙΑ—————–
    ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ…—-
    oi ebraioi ——————-ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ—————————-
    Στο Ισραήλ οι πρόσφυγες και μετανάστες χαρακτηρίζονται ως δολιοφθορείς της κοινωνίας—–
    ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ————————
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ————-
    ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ– ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ—–ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ -ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

  9. SAMARA….ΕΦΕΡΕς ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΛΒΑΝΑΡΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ

  10. ΧΑΛΙΛΙ ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΝΕΚΡΟΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟ…ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΛΔ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΦΑΣΙΣΤΑΣ…ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ…ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΙΚΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑΓΙΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ(ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ Η ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΑΝΟΜΙΑ) ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΩΝ ΤΑΝΑΣ ΓΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΓΚΙΑ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ.

    1. Αρπαγή ξευτίλα βγήκες στον τακο!!!Αντε αιώνιε φοιτητη και μελόντικέ ψαρεμπορα πάρε μπουλο απο δω μεσα γιατι σε σιχαθηκαμε τα ιδια και τα ιδια!!!

      1. ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕΚΑΝΕ ΝΕΚΡΕ+ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΕ!ΑΝ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥ!Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ…ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΑΝΤΙΦΑ…ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΛΕΝΑΔΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΡΑ

  11. Όπου βρείτε τηγανοκέφαλο ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ ΞΥΛΟ !!!!!!

  12. Για να ξεβρωμίσει η ελλαδα απο τα λαθροπηθικια και τους ανωμαλουσ πούστηδες θελει πατριωτική εθνικιστική κυβέρνηση με υπουργό δημόσιας τάξης τον Στέφανο Χίο!! Σε ενα χρονο δεν θα υπαρχει λαθροπηθικας….ξέρει ο στεφανος τι πρεπει να κανει…..

    1. ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΜΑΝΟΛΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΟΥΡΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ…ΨΑΡΙΑ ΠΟΥΛΑΓΑ ΠΡΙΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ(+ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΜΑΖΙ) ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΓΤ ΔΝ ΣΕ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΑΝ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ…

  13. Δεν τρέχει και τίποτα,θα συνεχίσουν οι ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι να πατάνε το pin κάθε μήνα εφ όρου ζωής.Σαν τους κομάντος του στρατού που δεν πολέμησαν ποτέ και όλους τους δημοσίους που ένστολους και μη από γραφεία μέχρι ράμπο.Οι υπόλοιποι κορόιδα στο μεροκάματο και στην ανεργία

  14. Αυτά δεν γίνονται πουθενά αλλού στον κόσμο, μόνο στο Ελλαδιστάν !!
    Ζήτω η Ελληνική Αστυνομία !!

  15. Η γιορτή της Ευρώπης και η καταδίκη της Ελλάδας
    Τετάρτη, 09 Μάιος 2018 10:20
    Την Ημέρα της Ευρώπης γιορτάζουν σήμερα οι Βρυξέλλες και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

    Η 9η Μαΐου, η ημέρα επετείου της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», καθιερώθηκε ως η ημέρα εορτασμού της ειρήνης και της ενότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε ομιλία του στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

    Το 1950, τα κράτη της Ευρώπης προσπαθούσαν ακόμη να επουλώσουν τις πληγές τους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο οποίος είχε λήξει πέντε χρόνια πριν. Αποφασισμένες να αποτρέψουν την επανάληψη ενός τέτοιου φρικτού πολέμου, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κατέληξαν στο ότι η από κοινού διαχείριση της παραγωγής άνθρακα και χάλυβα θα καθιστούσε στο μέλλον έναν πόλεμο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας – όπως επί λέξει αναφέρεται στη διακήρυξη – «όχι μόνον αδιανόητο αλλά και υλικά αδύνατο».

    Ο Ρ. Σουμάν πρότεινε, λοιπόν, τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας ‘Ανθρακα και Χάλυβα, τα ιδρυτικά μέλη της οποίας ήταν η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Έτσι έγινε πραγματικότητα, ο πρώτος από μια σειρά υπερεθνικών ευρωπαϊκών θεσμών που τελικά μετεξελίχθηκαν στη σημερινή «Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά, ενώ η προσχώρηση στην ΕΚΑΧ ήταν ανοικτή και σε άλλες χώρες. Ο Ρ. Σουμάν πίστευε ότι η συγχώνευση οικονομικών συμφερόντων θα βοηθούσε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου και θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την ενοποίηση της Ευρώπης.

    «Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά ο Ρ. Σουμάν στην ιστορική του ομιλία.

    Η Διακήρυξη Σουμάν, όπως είναι γνωστή, είναι η αρχή της δημιουργίας της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ευρώπης, τα όργανα της ΕΕ ανοίγουν κάθε χρόνο τις πόρτες τους στο κοινό, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες το περασμένο Σάββατο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή Ευρώπη, δεν είναι Ευρώπη των Εθνών.

    Η Ελλάδα είναι μια μικρή επαρχία της ΕΕ και κανένας δεν της δίνει σημασία. Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις αλλά υπάρχουν. Οι Έλληνες θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

    Η Παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2008, επηρέασε πάρα πολύ τον Ευρωπαϊκό νότο και ιδιαίτερα την Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι διαρκώς αδικημένη. Δυστυχώς, η χώρα μας δεν μπορεί να ορθοποδήσει χωρίς την ΕΕ και το Ευρώ κατ’επέκτασην. Είναι τόσο μεγάλη η εξάρτησή μας από την ΕΕ, που δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή.

    Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την ΕΕ, αλλά ξεχνάνε το εξής:

    Δεν έχουμε βιομηχανία, δεν έχουμε πρωτογενή παραγωγή, με λίγα λόγια δεν μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας. Σίγουρα, η ΕΕ είναι άδικη απέναντι σε κράτη όπως είναι η Ελλάδα αλλά δυστυχώς είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα.

    Σημείωση

    Αν κάποια στιγμή στο μέλλον, φύγουν από το Ευρώ και από την ΕΕ η Γερμανία και η Γαλλία, εννοείτε ότι και εμείς δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης μέσα στην ΕΕ. Απλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να φύγουμε πρώτοι εμείς, γιατί τότε θα είμαστε κορόιδα, αφού θα πέσουν να μας φάνε οι υπόλοιπες χώρες.

    Οι Έλληνες αν και προτιμούν (στις δημοσκοπήσεις) να είναι μέλη της ΕΕ, δεν την έχουν και σε πολύ μεγάλη εκτίμηση.

    Που είναι η Ευρώπη όταν οι Τούρκοι μας προκαλούν;

    Γιατί η Ευρώπη πουλάει όπλα στους γείτονές μας;

    Που είναι η Ευρώπη τώρα που υπάρχει προσφυγική κρίση ανάλογη με εκείνη του 2015;

    Η Ελλάδα είναι η χώρα που απορρόφησε τους κραδασμούς της Παγκόσμιας Οικονομικής κρίσης, που ξέσπασε το 2008, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κάποιοι Οικονομολόγοι. Η Ελλάδα απορρόφησε το προσφυγικό. Με λίγα λόγια είμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι μέσα στην Ευρώπη.

    Υπάρχει έντονο παρασκήνιο, καθώς τα πράγματα δεν είναι ποτέ απλά. Η ΕΕ λειτουργεί τιμωρητικά και όχι συνεργατικά. Αυτό το είδαμε το 2008, όταν ο κ.Καραμανλής άσκησε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έτρεξαν να καταδικάσουν την στάση του τότε Πρωθυπουργού, για μην αναφέρουμε τι έγινε εκείνη την περίοδο σε όλη την Ελλάδα με τους αναρχικούς του Σόρος, που βγήκαν και έκαψαν όλη την Ελλάδα.

    Το μεγάλο πείραμα

    Οι Έλληνες είναι τα πειραματόζωα της Νέας Τάξης, αφού εδώ σε αυτή την χώρα περνάνε νομοσχέδια αντεθνικά , φοροληστρικά, παράλογα. Αν λοιπόν οι Έλληνες οι οποίοι είναι αναρχικοί από την φύση τους, δεχθούν την μοίρα τους, τότε σειρά έχει ο υπόλοιπος κόσμος.

    Αυτό είναι το σχέδιο και πλέον είναι φανερό!

    Η Οικονομική κρίση που περνάμε, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πείραμα της Νέας Τάξης αλλά και τιμωρία επειδή το 2008 αψηφήσαμε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

    Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, έγιναν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές τομές στην χώρα;

    Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το ηλεκτρονικό χρήμα κερδίζει συνεχώς έδαφος, οι ταυτότητες με τα μικροτσίπ είναι γεγονός.

    Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της Οικονομικής μας σκλαβιάς. Η κρίση έδωσε την ευκαιρία στην Νέα Τάξη, να…εκσυγχρονίσει την Ορθόδοξη Ελλάδα.

  16. Οι αλβανοι και τα λαθροπιθυκια δεν χρειαζονται φυλακη. Ενα εκτελεστικο αποσπασμα μονιμα στημενο απεναντι απο ενα τοιχο και να εκτελουν συνεχεια αλβανους και λαθρο.

  17. Μπορεί να το έσκασαν για να πάνε στην συναυλία του εθνοπροδότη Σφακιανάκη, του ήρωα των χρυσαυγιτών

  18. Που ειναι οι συριζοτραβελοι να υπερασπιστουν τον φονια του τετραχρονου?

  19. Αφου τους πηγαιναν κρουαζιερα πως να μην τους φυγουν.ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!!!!!!!

  20. ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΜΕΤΑ

  21. Πάλι οι εγκληματίες είναι αλβανοί; Τελικά ορισμένοι λαοί δε σταματούν ποτέ να με απογοητεύουν…

Comments are closed.