ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ “ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ” ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΕΩΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    Untitled-1

    Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

    Θα ερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

    Τι προηγήθηκε

    Παρέμβαση στην υπόθεση με το τηλεφώνημα που έκανε ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννη Στουρνάρα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με σχόλιο που δημοσίευεσε  το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

    Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου στην απάντηση που δίνει τονίζει: ««Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής».

    Νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή και παράβαση του Ποινικού Κώδικα από τον Παύλο Πολάκη  σε δήλωσή του το πρωί της Τρίτης

    Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί «με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου».

    Ο διοικητής της ΤτΕ έκανε επίσης λόγο για «ιστορικά πρωτοφανή» ενέργεια του αναπληρωτή υπ. Υγείας υπογραμμίζοντας ότι τα αποσπάσματα που γνωστοποιήθηκαν «σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης» ήταν «επιλεκτικά και παραποιημένα».

    Σημείωσε, δε, ότι οι αρμόδιες δικαστικές αρχές «οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως» και κάλεσε «ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος»

    Πουλάει τρέλα ο Πολάκης: Η συνομιλία είναι όπως μεταφέρθηκε αλλά δεν κατέγραψα τον Στουρνάρα

    Με την τρομερή αντίφαση να αναγνωρίζει ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα είναι «αληθές» αλλά ότι «δεν την κατέγραψα» επιχείρησε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης στη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Με την προσφιλή στον ίδιο μέθοδο των αναρτήσεων στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία απειλή στη φράση «γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο» που είπε, μεταξύ άλλων, στο διάλογο που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

    Παρόλα αυτά στην ίδια απάντηση στην οποία «πουλάει τρέλα» ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποιεί ξανά ρητορική απειλητικού ύφους γράφοντας «αν έσπευσε να ελέγξει μόνο το δικό μου δάνειο και δεν θα πράξει το ίδιο και με τα δάνεια του κου Μητσοτακη, της κας Σπυρακη, του Άδωνη Γεωργιάδη, καθώς και το δάνειο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, θα αποδείξει ότι δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος τραπεζίτης ως όφειλε αλλά ως στέλεχος ακόμη της κυβέρνησης Σαμαρά».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. NAI. το ερωτημαΕΙΝΑΙ./// ποιος μα@@@@κας ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΠΑΛΙ τα δανεικα και ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΟΥΣ.

    2. Ναι καλα τα λεει το παρταλι το κανισακι του Τσιπρα το μονο που δεν μας λεει ειναι ποσο κατακοκκινα ειναι τα δανεια του και ποιος μαλακας θα τα πληρωσει στο τελος φυσικα ο μ…λακας ελληνικος λαος με ξανα και ξανα ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζων φερετρα……………..

    Comments are closed.