ΩΡΑ 00:54! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ! ΕΚΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΓΕΣ: «ΤΟ 80% ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΛΩΒΗΤΑ ΛΟΓΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ». ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

    Κοινοποίηση:
    ellada-tourkia

    Πολύ σοβαρό ή κάποιοι θέλουν να κερδίσουν εκατομμύρια από νέο αναβάθμιση των αρμάτων μάχης μας;

    Έκδηλη είναι η ανησυχία στο ΓΕΣ αναφορικά με την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει ο τουρκικός Στρατός στο θέμα των ενεργητικών συστημάτων αυτοπροστασίας των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 και M-60T.

    Έκθεση που ετοιμάστηκε για το ΓΕΣ έχει προκαλέσει αίσθηση και έντονο προβληματισμό, αναφορικά με το σενάριο μιας αρματικής σύγκρουσης στον Έβρο μεταξύ αρμάτων του ελληνικού και του τουρκικού Στρατού.

    Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση σύγκρουσης στο μέτωπο του Έβρου με μεγάλες μάζες Τεθωρακισμένων το 80-% των βολών των Α/Τ πυραύλων ή των βλημάτων των αρμάτων μάχης του ΕΣ θα αποτύχουν να πλήξουν το στόχο τους σε ένα ποσοστό της τάξης του 70 με 80%!

    Αυτό εξαιτίας της τοποθέτησης σε μεγάλους αριθμούς συστημάτων ενεργού προστασίας στα τουρκικά άρματα μάχης.

    Κάτι τέτοιο σημαίνει πλήρη αποτυχία στην αμυντική διάταξη του Έβρου με τα τουρκικά άρματα να πραγματοποιούν ουσιαστικά «σκοποβολή» στα ελληνικά τα οποία δε θα είναι σε θέση να τα εξουδετερώσουν. Το ίδιο θα συμβεί και με τους εκτοξευτές των Α/Τ πυραύλων (TOW, MILAN. Kornet).

    Μπορεί το ποσοστό του 80% να φαίνεται και είναι υψηλό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό καταλήγει η έκθεση που έχει υποβληθεί στο ΓΕΣ.

    Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στον Αυλώνα η παρουσίαση του ισραηλινού ενεργητικού συστήματος προστασίας αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων «Trophy», της «RAFAEL» σε επιτελείς του ΓΕΣ/ΔΙΤ-ΔΠΖ.

    Βέβαια το θέμα είναι γιατί η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον Αυλώνα και όχι στο ΓΕΣ παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΣ, καθώς πρόκειται για ένα τόσο κρίσιμο θέμα και μάλιστα επειγούσης σημασίας

    Η τοποθέτηση του συστήματος Pulat που είναι η τουρκική έκδοση του ουκρανικού συστήματος Zaslon-L (Light) σε 200 άρματα μάχης, είχε ληφθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορά 120 M-60T, 40 Leopard-2A4 και 40 M-60A3 TTS (Tank Thermal Sight).

    Το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του σχεδόν από την Aselsan.

    Το Zaslon-L μπορεί να αναχαιτίσει απειλές, οι οποίες κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 1.200 μ./δευτ.

    Αποτελείται από ένα ραντάρ εντοπισμού επερχόμενης απειλής, ένα σύστημα καθοδήγησης και εκτοξευτές πυροτεχνικών αναλώσιμων. Κάθε αναλώσιμο ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές, οι οποίες ενεργοποιούνται μπροστά από την απειλή διαδοχικά, η μια πίσω από την άλλη. Έτσι δημιουργούνται δύο διαδοχικές γραμμές θραυσμάτων, πάνω στα οποία «πέφτει» το επερχόμενο αντιαρματικό βλήμα.

    Ο χρόνος αντίδρασης του συστήματος είναι μόλις 0,1 δευτερόλεπτα. Στη βασική του διαμόρφωση το Zaslon-L προστατεύει το άρμα μάχης σε τόξο 180 μοιρών, ενώ το ολικό του βάρος είναι της τάξεως των 130 κιλών.

    Να σημειωθεί πως η τουρκική βιομηχανία ετοιμάζει και το ακόμη πιο βελτιωμένο σύστημα Akkor το οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί στα τουρκικά Altay η μαζική παραγωγή των οποίων πρόκειται να ξεκινήσει. .

    Το πρόγραμμα Akkor ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης αξίας 54.000.000 $.

    Το Akkor αναμένεται να περιλαμβάνει αισθητήρες προειδοποίησης εκπομπής δέσμης λέιζερ, εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων, τέσσερα ραντάρ για περιμετρική κάλυψη 360 μοιρών και πολλαπλούς εκτοξευτές αντιμέτρων, κάνοντας την κατάσταση στον Έβρο ακόμη πιο δυσχερή για τις δυνάμεις του ΕΣ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. ΝΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

    2. Η πρώην Ελλάς έχει δυστυχώς πεθάνει.

    3. Ε να μην βγαλουν και μερικα εκατομμυρια οι κομμουνιστοσυμμοριτες και απο την αναβαθμιση των οπλικων συστηματων, φευγοντας …; αφου ειναι πλεον θεσμος.
      Οσο για τα τουρκικα αρματα μαχης δεν θα χρειαστει καν να περασουν τον Εβρο , τον εχουν ηδη περασει τα σκυλια του ισλαμικου πολεμου , εχουν μπει τα απαραιτητα εκατομμυρια των ισλαμιστων , τωρα μαλιστα φθανουν και τα προικια τους , φθανουν πλοια απο την Συρια στον Πειραια με υποπτα φορτια .

    4. ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΙ Κ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΥΣΤ

      1. ΚΟΠΡΗΤΙΑ……………ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΗς ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΤΡΗΔΑ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕς ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    5. ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ , ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΛΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ , ΣΗΜΕΡΑ & ΑΥΡΙΟ,
      Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ , ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΤΩΡΑ.

    6. Αυτό που αναφέρει ο φίλος Γιώργος Εύοσμος, δεν ισχύει. Όχι τα άρματα των Τούρκων στην Συρία, αρχικά δεν είχαν τέτοια συστήματα και αφού είδαν τα επιχειρησιακά αποτελέσματα της ελλείψεως τους εκεί, αποφάσισαν να τα τοποθετήσουν άμεσα. Και επειδή είναι μάγκες αγόρασαν τα δικαιώματα και τα κατασκευάζουν οι ίδιοι… Και επίσης τα τελευταία χρόνια παράγουν υψηλού επιπέδου πολεμικό εξοπλισμό και εξάγουν και σε πλούσιες χώρες και σε διεθνείς οργανισμούς. Το δε εγχώριο άρμα μάχης τους μόνο φτηνό ή απλό δεν είναι! Εμείςπαίζουμε, αυτοί προχωρούν…

    7. ετσι που μας τα παρουσιαζεται ΚΑΙ ο εβρος και το καστελλοριζο και ολα τα νησια ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ. βαζει νερα η βαρκα μας. οπως τοτε καπου στην ανατολικη μεσογειο.

    8. Τα Leopard απέτυχαν στην Συρία, οι Κούρδοι με ρουκέτες τα άνοιγαν. Δεν είχαν αυτό το σύστημα τότε; Όσο για τα δικής τους κατασκευής τα αγοράζουν μόνο χώρες του τρίτου κόσμου γιατί είναι φθηνά.

    9. Η ΕΛΛΆΔΑ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΊΑΣ, ΤΗΝ ΦΤΏΧΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΜΕΡΊΣΜΑΤΟΣ.

    10. Ελλαδα της φτωχειας των μνημονιων ,…,και του κοινωνικου μερισματος !!

      Η μιση Ελληνες επειδη απλα δεν πεινανε πληρωνουν τους αλλους μισους οι οποιοι φυτοζωουν .,.

      καποιοι μαλακες πληρωνουν ..,.,.ενω οι εξυπνοι (και οχι αυτοι που εχουν πραγματικη αναγκη) σφυριζουν κλεφτικα

      Ελλας του καρανικα .,,.,και του κοκκινου Θιασου

    Comments are closed.