ΤΩΡΑ – ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΗ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…

  Κοινοποίηση:
  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  Οι τελευταίες έρευνες πριν από τις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής. Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα 6,7% στη Νέα Δημοκρατία. Στο 7,5% το προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Marc. Από 5,8% έως 8,6% η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τους δημοσκόπους. Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

  Διαβάστε πλούσιο παρασκήνιο στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

  1.indd

  Δεν είναι μια η δημοσκόπηση που έρχεται στο φως μόλις μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Δυο νέα γκάλοπ (τρία αν συμπεριλάβει κανείς και τη δημοσκόπηση της MRB για Τα Νέα του Σαββάτου) δημοσιεύονται στον τύπο της Κυριακής. Και τα δυο δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση.

  Και οι δυο έρευνες στις κυριακάτικες εφημερίδες εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να έχει σαφές προβάδισμα από 6,7% έως 7,5% αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της. Η δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα παρουσιάζει και τρία σενάρια για το πως μπορεί να κινηθούν οι αναποφάσιστοι, με τη διαφορά να κυμαίνεται από το 5,8% έως το 8,6%.

  Δημοσκόπηση Νο1
  Η δημοσκόπηση της Metron Analysis δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής και δίνει στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα 6,7%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 30,3% ενώ το κυβερνών κόμμα 23,3%.

  Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6,2% και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, Το Ποτάμι με 1.2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,2%, ΜέΡΑ25 1% και και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 12,5%, κατά το 10,7% εμφανίζονται αναποφάσιστοι και το 1,8% απαντά «Δεν Ξέρω».

  Σε εκείνο που προσβλέπουν όλα τα κόμματα είναι οι αναποφάσιστοι, με τη «δεξαμενή» του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο 18% και της Νέας Δημοκρατίας μόλις 5%. Η εκτίμηση, πάντως, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση.

  Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ευρωεκλογές (71%) αλλά και για τις αυτοδιοικητικές (74%). Το 58% δηλώνει ότι με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θέλει να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, αντίθετα από το 34% που θέλει να στηρίξει.

  Δημοσκόπηση Νο2
  Στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 7,5% (με αναγωγή επί των εγκύρων). Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 30,6% και το κυβερνών κόμμα 23,1%. Και εδώ τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,6% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,1%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2%, Λαϊκή Ενότητα 1,4%, ΜέΡΑ 25 1,3%, Το Ποτάμι 1,2%, ΑΝΕΛ 1,2%, Οικολόγοι 1%.

  Στη πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29,2% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,3%, Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων 1,9%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,4, το ΜέΡΑ25 με 1,3%, το Ποτάμι με 1,2%, οι ΑΝΕΛ με 1,1% και Οικολόγοι με 1%.

  Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει μικρή μεν αλλά αύξηση της συσπείρωσης. Συγκρατεί το 54,9% όσων τον ψήφισαν το ’15, έχει χάσει το 29,6%, ενώ αναποφάσιστο εμφανίζεται το 11,3%. Η Νέα Δημοκρατία έχει συσπείρωση 82,5%, ενώ οι απώλειές της από μετακινήσεις είναι στο 11,6%. Σύμφωνα με την έρευνα, τουλάχιστον 700.000 εμφανίζονται αναποφάσιστοι.

  Τα σενάρια
  Με βάση τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση, οι αναλυτές της Marc επεξεργάστηκαν τρία διαφορετικά σενάρια για το πως θα κατανεμηθούν οι αναποφάσιστοι για να βγει συμπέρασμα για το πόση θα είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

  Σενάριο πρώτο: Με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων, η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα αναμένεται να είναι στις 8,6%. Η Νέα Δημοκρατία θα έχει ποσοστό ανάμεσα στο 32,3% και 37,5%, με κεντρική τιμή το 34,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9% έως 28,7%, με την κεντρική τιμή στο 26,3%.

  Σενάριο δεύτερο: Με την κατανομή των αναποφάσιστων στο κόμμα από το οποίο προέρχονται, το ποσοστό της ΝΔ θα κυμανθεί από 30,7% έως 35,9% με μέση τιμή το 33,3% και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από 25,1% έως 29,9% με μέση τιμή το 27,5%. Η διαφορά θα φτάσει στο 5,8%.

  Σενάριο τρίτο: Με πολυπαραγοντική κατανομή αναποφάσιστων, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας υπολογίζεται στο 7,7%. Η κεντρική τιμή για τη ΝΔ θα είναι στο 34,2% με τα ποσοστά της να κυμαίνονται από 31,6% έως 36,8% και για τον ΣΥΡΙΖΑ η μέση τιμή είναι ποσοστό 26,5%, από το 24,1% έως το 28,9%.

  Η τακτική Τσίπρα

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι πλέον υπάρχει ένα ρεύμα ανατροπής και κάλεσε όλα τα στελέχη του οργάνου να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για τις ευρωεκλογές.

  Εκλογές 2019: «Γαργαλούν» ξανά για κάλπες μέσα στο καλοκαίρι – Αναποφάσιστος ο…
  Ανέφερε ακόμα ότι το πολιτικό δίλημμα της συγκυρίας προς τους προοδευτικούς πολίτες είναι η ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα υπαρκτό σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση ή την ακύρωσή του.

  Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την εβδομάδα που ξεκινά «κρίσιμη», καθώς, όπως είπε, το κλίμα μέρα με τη μέρα αντιστρέφεται.


  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕ , ΟΛΑ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ! ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ …..ΜΟΝΟ Η Χ.Α ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …..ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ………………..ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΞΕΓΥΜΝΩΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ…..ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ , ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΕΣ , ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,ΣΗΜΙΤΙΔΕΣ(Χ2 ).ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ…..ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ? ΑΥΤΟΝ ΨΗΦΙΖΩ….

  2. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΕΣ , Π.Χ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ Χ.Α. ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 6% ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡ. 26% ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΛΥΣΗ , ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡ. 33 % ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

   1. Όντως χθές στα Χανιά έσωσα(!)ν την κατάσταση..τα τουριστάκια που έκαναν την βόλτα τους στο Ενετικό λιμάνι και τα αναρχοκούμμουνα της Rosa Nera που είχαν μαζευτεί σε ψηλότερο κτίριο της εξέδρας ομιλίας του Κούλη και ανεν8χλητοι μούτζωναν κι έβριζαν 8σους παρευρίσκοντο απο κάτω! Τέτοια ήταν η «επιτυχία» της ομιλίας του Κούλη!

  Leave a Response