ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ! ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ – ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ! ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ;;;

Κοινοποίηση:
tsipraszaefpress-768x526

Βγήκαν ειδήσεις από την κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα – Ζάεφ στα Σκόπια. 

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την συνάντησή τους στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ… είχε απ’ όλα.

Και εκλογολογία, και σπόντες προς το εσωτερικό, κυρίως από τον Έλληνα πρωθυπουργό, και ανακοινώσεις για την ίδρυση πρεσβειών αλλά και την φύλαξη του εναέριου χώρου των Σκοπίων από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Οι δυο πρωθυπουργοί, που από το πρωί… δεν σταμάτησαν να χαμογελούν, να αγκαλιάζονται και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις…

Οι δυο χώρες ιδρύουν πρεσβείες 

«Στο διπλωματικό επίπεδο οι δύο χώρες ιδρύουν πρεσβείες προς αντικατάσταση των Γραφείων Συνδέσμου», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Πριν λίγους μήνες η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που επικύρωσε το Πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σήμερα υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την προώθηση της ενταξιακής πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό είναι ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει τον εντατικό συντονισμό των δύο χωρών σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, αλλά και μετά την ένταξη, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

Υπάρχουν πάντα υποκριτές και κακοπροαίρετοι 

Οι σπόντες… έπεσαν από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είπε: «Δεν ισχύει αυτό που λένε ορισμένοι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί προβλήματα, αντίθετα επιλύει προβλήματα που δημιουργήθηκαν τριάντα χρόνια».

Καταλόγισε, μάλιστα, υποκρισία σε όσους εκφράζουν αυτόν τον ισχυρισμό και σημείωσε ότι οι καλοπροαίρετοι θα πειστούν με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως οι κακοπροαίρετοι και οι υποκριτές. Γυρνώντας προς τον Ζάεφ, είπε με έμφαση: «Υπάρχουν και κάποιοι που δεν θα πειστούν ποτέ από επιχειρήματα. Έχουμε κάποιους στην Ελλάδα και στην ελληνική Μακεδονία που λένε ότι δεν θα στηρίξουν την συμφωνία αυτή, το παίζουν πολέμιοι της συμφωνίας αλλά είχαν δουλειές εδώ. Οι καλοπροαίρετοι θα πειστούν με την πάροδο του χρόνου, όχι όμως οι κακοπροαίρετοι και οι υποκριτές».

Αυτό το οποίο προκάλεσε την περιέργεια κυρίως των δημοσιογράφων της γειτονικής χώρας ήταν η ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος είπε:

«Η υπογραφή της Συμφωνίας συνεργασίας στον αμυντικό τομέα, μεταξύ των δύο αρμόδιων υπουργών, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της βούλησης της χώρας μας να συμβάλει στην οικοδόμηση των αμυντικών δυνατοτήτων της Βόρειας Μακεδονίας, στην μεταφορά τεχνογνωσίας και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με τις δομές και διαδικασίες του ΝΑΤΟ», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τομείς εκπαίδευσης, αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας, κυβερνο-άμυνας, στρατιωτικών πληροφοριών και, κυρίως, την επιτήρηση του εναέριου χώρου. 

Αυτό ειδικά το τελευταίο προκάλεσε και το ερώτημα ποιο θα είναι το αντάλλαγμα στην Ελλάδα για την επιτήρηση του εναέριου χώρου των Σκοπίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «Η σταθερότητα στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα είναι το «αντάλλαγμα» για την ανάληψη από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας». Ο Ζόραν Ζάεφ συμπλήρωσε ότι «Η χώρα μας δεν έχει εποπτεία του εναέριου χώρου της και μια γειτονική χώρα θα πρέπει να καλύπτει τους ουρανούς μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Τι εγινε καταργησαν και τα ρανταρ τωρα και πρεπει να πεταμε εμεις και να παλιωνουν τα δικαμας.

  2. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ,
    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ & ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΘΗΚΙΣΜΟ !!
    Συνεχίστε εσείς να κάθεστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας,
    τα καλύτερα έρχονται…..

  3. Φυσικά η πλούσια Ελλάδα θα φυλάει τα Σκόπια τα οποία σε λίγα χρόνια θα είναι οι χειρότεροι εχθροί μας..χειρότεροι και από τους Τούρκους… θα το πω:ΠΌΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΜΠΑΔΤΑΡΔΕ

Leave a Response