ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ “ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ “ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ”. ΤΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΤΟΝ “ΧΡΕΩΝΟΥΝ” ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΤΟΥ. ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ “ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ”. 3 ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

    Κοινοποίηση:
    Lykourezos

    Την «μπάγκα» στον αέρα τίναξε ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, που μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, φέρεται να ζητούσαν- απ όσα προκύπτουν από πληροφορίες της δικογραφίας- από τον Αριστείδη Φλώρο, πότε πέντε και πότε δυο εκατομμύρια ευρώ, για να αποσύρει ο συνάδελφος και πελάτης τους, δικηγόρος Αντωνόπουλος, το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του μεγαλοαπατεώνα της Energa.

    Και όλα αυτά με νωπό το αίμα της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Παναγόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στον νομικό κόσμο. Με γραφείο στο Κολωνάκι, είχε την τιμή να υπερασπιστεί στην κρίσιμη φάση της ανάκρισης τον mr Novartis, τον ξακουστό Φρουζή. Ο τελευταίος μαζί με τον Παναγόπουλο, προσήλθε  τον Φεβρουάριο 2018 στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να προλάβει τα χειρότερα  δηλαδή την προφυλάκιση, ζητώντας μάλιστα να διατηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί καθώς όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του, δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια ότι θα φύγει από τη χώρα. Ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον κ. Φρουζή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για δωροδοκία στην υπόθεση της πολυεθνικής εταιρίας καθώς οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν κατονομάσει τον Φρουζή ως το κεντρικό πρόσωπο που μοίραζε μίζες σε πολιτικούς για να εξυπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα συμφέρονταΑ του φαρμακευτικού κολοσσού.

    Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”

    Με την ουρά στα σκέλια, εμφανίστηκε ο Λυκουρέζος στη δίκη του Φλώρου, με τον τελευταίο να δικάζεται ως ηθικός αυτουργός σε β’ βαθμό για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου το 2014 στην Πεντέλη.

    Είναι ο δικηγόρος που προφυλακίστηκε για την Αλβανική «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού. Ο Αντωνόπουλος, αλείφοντας με βούτυρο το ψωμί του μεγαλοαπατεώνα Φλώρου, επέλεξε συνειδητά να μην παραστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ως «μάνα εξ ουρανού»  εμφανίστηκε ο ένας εκ των δυο συνηγόρων του Αλέξανδρος Λυκουρέζος για να μεταφέρει στην έδρα πως το πελατάκι του: « Βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης».

    Σύγχυση όμως προκλήθηκε όταν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε και δήλωση του, στην οποία ανέφερε πως : «Δεν επιθυμώ να παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων»,συμπληρώνοντας μάλιστα ότι θα τον εκπροσωπήσει ο πρώτος του δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

    SAMARAS-LYKOUREZOS

    Η  «αντιφατική ερμηνεία» της έγγραφης δήλωσης, έκανε δικαιολογημένα έξαλλη την πρόεδρο του δικαστηρίου που προανήγγειλε την βίαιη προσαγωγή του.  Η ανατροπή όμως ήρθε και όταν ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε άρον άρον στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει «παραιτηθεί» από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε  μέχρι χθες τον 65χρονο δικηγόρο. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση» επεσήμανε. Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο δικηγόρο με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του «για να ξεκαθαρίσει».Το φαξ όμως δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του στην δίκη. Στο δικαστήριο μετήχθη ο Αρ. Φλώρος και οι δυο Αλβανοί οι οποίοι φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Ο ένας κατηγορείται για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου [κατ’ εντολήν Φλώρου] ενώ ο δεύτερος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και παράλληλα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

    Πρωτόδικα ο Φλώρος καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη και οι Αλβανοί σε 23 έτη.

    ρεπορτάζ Γιάννης Κολοζώφ- Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    (Φωτογραφίες: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με εξέχοντα μέλη της αστικής τάξης)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. “Για να υπαρχει Δημοκρατια θα πρεπει συγχρονως να λειτουργει & η Δικαιοσυνη” ελεγε ο Πλατων.Σημερα για τα χαλια μας,θα πρεπει πρωτιστως να δικασουμε τους δικαστες.

    2. Δε γίνεσαι διαφορετικά μεγαλοδικηγόρος εάν δεν είσαι λαμόγιο και μέλος του υπόκοσμου. Οι τίμιοι δικηγόροι ψοφάνε της πείνας.

    3. ΣΑΠΙΙΙΙΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ! ! ! ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ! ! ! ! ΜΟΥΧΛΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Comments are closed.