ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡ! «ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΚΟΥ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΑ ΤΕΚΝΑ» – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ… ΧΟΡΤΑΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» – ΧΡΕΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ! ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ «ΠΑΤΕΡΑΣ» ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ…

  Κοινοποίηση:
  xortareas2

  «Δεσπότη μου, πέθανε η μάνα μου, δεν έχω όρεξη να κάνω πια αυτά που έκανα, χρήματα έχω για μια ώρα ανάγκης, δεν βρίσκω πια τεκνά, δεν μου κάνει και “κούκου”, ήρθα να με κάνεις μοναχό!».

  Όχι, δεν είναι φανταστικός ο διάλογος αυτός αλλά απολύτως πραγματικός. Είναι τα πρώτα λόγια του πασίγνωστου μέντιουμ – αστρολόγου Νίκου Χορταρέα προς τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, όταν τον επισκέφτηκε λίγο μετά το θάνατο της μητέρας του στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία. Μετά το σάλο και τις ανακρίβειες, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την «χειροτονία» του Χορταρέα με αποκλειστικές και… πικάντικες λεπτομέρειες…

  «Δέσποτα, βοήθα το γιο μου! Είναι άμυαλος…»

  Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά θεωρείται από τις πλέον σοβαρές προσωπικότητες ενώ, εκτός απίθανου απροόπτου, θα είναι το απόλυτο φαβορί για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στην μετά Άνθιμου εποχή. Εδώ και πολλά χρόνια είχε προσωπική φιλία με τη μητέρα του Χορταρέα που πέθανε πρόσφατα πλήρης ημερών. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η ηλικιωμένη γυναίκα παρακάλεσε τον δεσπότη να τον προστατεύσει γιατί, όπως του ανέφερε πικραμένη: «Ο γιος μου είναι άμυαλος…». Πέθανε, λοιπόν, η γιαγιά κι εκείνος λίγο μετά, τον κάλεσε να μιλήσουν. Του λέει τότε ο Χορταρέας: «Κοίτα, μου κάνουν οι παλιοημερολογίτες πρόταση να με πάρουνε, να τους περάσω ό,τι έχω και δεν έχω»…

  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ο αστρολόγος-μέντιουμ, παρότι φέρεται να έχει χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο, έχει συλληφθεί στην Κύπρο και είχε περιπέτειες με το ΣΔΟΕ ακόμη και για κάποιο πανάκριβο αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του, εντούτοις φέρεται να έχει σε εξωχώριες εταιρείες ένα ξενοδοχείο στη Σκόπελο κι ένα στη Μύκονο. Επίσης, διατείνεται και φαίνεται ακόμη και από τα όσα κάνει στο μοναστήρι, ότι έχει και μεγάλη άνεση…ρευστού. Όσον αφορά το τι θα απογίνει, άνθρωπος από το περιβάλλον του Μητροπολίτη Λαγκαδά, μας εξήγησε και μας αποκάλυψε ταυτόχρονα τα εξής:

  «Δεν θα γίνει παπάς, θα γίνει καλόγερος!»

  «Ο δεσπότης είναι πολύ σοβαρός, εξαίρετος άνθρωπος αλλά δεν τον πήρε για να τον κάνει παπά όπως λένε. Τον πήρε ως μοναχό και μάλιστα ως δόκιμο μοναχό. Θα τον δοκιμάσει και εάν του κάνει θα τον κρατήσει και θα τον κάνει κανονικό μοναχό. Τώρα είναι στο στάδιο της δοκιμασίας και του ‘χει αναθέσει και καθήκοντα στο Ίδρυμα για το Αλτσχάιμερ που έχει η Μητρόπολη και φροντίζει εκεί τους γέρους και μάλιστα με τις δικές του οικονομικές δυνατότητες βελτίωσε λίγο τις συνθήκες του ιδρύματος. Είναι σε φάση δοκιμαστική. Ξεκαθαρίζω: Δεν θα γίνει κληρικός, θα παραμείνει μοναχός. Δεν θα είναι παπάς ή διάκονος, θα είναι καλόγερος. Αυτό έχει δικαίωμα η Εκκλησία να το αποδεχτεί όταν ο άνθρωπος μετανοήσει, αλλά πρώτα τον βάζει στο στάδιο της δοκιμασίας για να δει ότι θα τηρήσει όλα όσα πρέπει και για τα οποία έχει δεσμευτεί. Αν τα τηρήσει θα τον κρατήσει ως μοναχό, αλλά μόνο ως μοναχό, όχι ως κληρικό! Κανείς δεν θέλει να γίνει ιερέας! Ούτε καν ο ίδιος!».

  -Πως, όμως, έφτασε ο Χορταρέας στον Μητροπολίτη;

  «Καταρχήν, ο δεσπότης ήξερε πολύ καλά τη μητέρα του αλλά επαναλαμβάνω ως δεν τον πήρε για να τον κάνει ιερέα γιατί δεν γνωρίζει τι έχει κάνει στην προηγούμενη ζωή του και ούτε τον ενδιαφέρει.
  «Εμένα μου είπε να έρθει εδώ ως μοναχός κι εγώ το αποδέχτηκα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης. Και μάλιστα του έχει αναθέσει και μια μικρή μονή εκεί να τη φτιάξει σιγά-σιγά, διότι έχει μια ευχέρεια χρηματική και είπε ότι εγώ μπορώ να διαθέσω αυτά τα χρήματα και να την φτιάξω.

  Η ρασοευχή, τα βαμμένα μαλλιά και τα…τεκνά!

  Ο Δεσπότης δεν ασχολείται με τα οικονομικά αλλά του έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να τον κάνει, όχι δεσπότη που του ζήτησε στην αρχή, αλλά ούτε καν παπά ή διάκονο. «Αν θέλεις να καθίσεις δίπλα μου να αναπαυτείς ως μοναχός, έλα σε ένα στάδιο δοκιμασίας αλλά θα ξεχάσεις τα χαρτιά και τα φλυτζάνια», του ξεκαθάρισε. Του έκανε ρασοευχή, του έδωσε το όνομα Κυπριανός λόγω του Αγίου Κυπριανού που ήταν κατά της μαγείας και κυρίως κατά της χειρομαντείας και του είπε: «έλα να σε δοκιμάσουμε». Είναι τώρα εκεί ένα μήνα. Του έβαλε ως στάδιο δοκιμασίας 14η Σεπτεμβρίου την ημέρα του Σταυρού. Αν μέχρι τότε πορευτείς σωστά θα σε κρατήσουμε για μοναχό. Αλλιώς βγάζεις τα ράσα και ξαναγυρίζεις στην εγκόσμια ζωή σου». Μάλιστα, αυτός έβαφε τα μαλλιά του και του είπε ο Δεσπότης να μην τα ξαναβάψει! Άλλωστε, τώρα πια είναι και μεγάλος. Δεν μπορεί ούτε να πάει να βρει τα τεκνά που ήθελε τόσα χρόνια. Τελείωσε. 70άρης είναι πια…».


  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Απο τη στιγμή απο θα γίνει μόνο μοναχός και όχι Ιερέας όλα καλά. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αφιερωθεί και να γίνει μοναχός. Ιερέας όμως για να γίνεις χρειάζονται προυποθέσεις καθαρότητος. Δηλαδή να μην έχει τα λεγόμενα κωλύματα. Μακάρι να καταφέρει να αντέξει την μοναχική ζωή, καλή μετάνοια και καλό παράδεισο.

  2. Αγαπητη μου Χριστιανη ο Θεος να με συγχωρεσει. Ο Ανθρωπος αυτος ειναι να κανει το μπανακι του να βαλει τα Μυρωδικατου και να πηγαινει με την οπισθεν,Συκα και τσαπελες

  3. Οι γνωστές αρχιδιές των μαφιόζων δεσποτάδων του λεχρίτη Ιερωνύμου: Δε θα τον κάνω παπά, θα τον κάνω καλόγερο. Ο μοσχαροκέφαλος Λαγκαδά ετοιμάζεται να γίνει Θεσσαλονίκης, όπως έγινε παράνομα και η θείτσα του η Ανθιμούλα? Πούστηδες, κλέφτες, θεομπαίκτες: Μπράβο στο Μακελειό που τους διαφημίζει!

  4. Λοιπον, επειδη στη φοιτιτηικη μ ζωη εμενα στο Σίνδο, χωριο απ όπου και καταγεται ο Χορταρεας ξερω καμποσα πραγματακια παραπανω για αυτα που λέτε καθότι χωριο εκει κι ο κοσμος μιλαγε. Αρχικα ξερω ότι ήταν αρραβωνιασμενος με μια πολύ συμπαθητική κυρια που τους εβλεπα καθε απογευμα να κανουν βολτα τις καλες μερες, χωρις βροχη κ κρυο(εποχη 2005-2008 ήμουν). Μετα το ξενοδοχειο του εκει απέναντι απο τα ΤΕΙ που πήγαινα ειχε κόσμο παντα, καθε βραδυ. Εκείνος ακουγόταν ότι έμενε στο οροφοδιαμερισμα του πανω στη σοφίτα που όλα ηταν σατεν απο σεντονια μέχρι ταπετσαρίες.Μιλάμε για τρελό χρημα. Ηταν στα φορτε κι η εποχη με τις χαζες που επαιρναν στις γραμμες για να τους πει τα μελλούμενα. Τωρα πως αρχισε αυτο το χαρτοριχτρας κ μαντης ειναι αλλο θεμα γτ μου το εμπιστευτηκε ενας κυριος γειτονας του ντοπιος και δε θα το προδωσω ακομα κ μετα απο τοσα χρόνια κι ας μη μενω πια στην περιοχη.Δεν υπαρχει κ λογος.Οσο για το ακριβό αμαξι που ειχε ή μπορει κ να εχει ακομα στην κατοχή του , ήταν μια φεραρρι κοκκινη μοντελο της εποχης εκεινης. Ο Χορταρεας απο κοντα πολύ συμπαθής απλός και λιτος σαν παρουσια στην ιδιωτική του ζωη όπως τον βλέπαμε εμεις και πολύ ησυχος. Όντως λατρευε τη μανα του όπως ξεραμε όλοι όσοι ειχαμε επαφες με ντόπιους. Το μαλλι παντα βαμμενο κλασσικα αλλα ηταν και θεμα παρουσιας του στο κοινο οποτε δε μπορουμε να το κατηγορησουμε ε?!Παντως για τεκνά που λέτε εγω δεν ειδα τοσα χρόνια απεναντι π εμενα ΠΟΤΕ να κυκλοφορει με πιτσιρικαδες οποτε…Παντως ο τυπος απο χρημα πάντα θεωρω πως ειχε όσο αφορα για κηνυγια απο χρεη σε δημόσιο από τοτε ειχαν ακουστει

  Leave a Response