ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΤΑΚΟΥ – ΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ

    Κοινοποίηση:
    pattakos

    Ένας κόσμος που βρισκόταν καταχωνιασμένος στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ήρθε ξανά στο φως, αναδεικνύοντας την τις πολιτικές πρακτικές του Κομμουνισμού στην μετεμφυλιακή Ελλάδα αλλά και κατά την επταετία (’67-74).

     

    Στο υπουργείο Εσωτερικών εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του ιστορικού αρχείου του στρατηγού Παττακού. Η διεξοδική έρευνα σε υπόγεια και αποθήκες, ανάμεσα σε τόνους από σαβούρα και σωρούς από άχρηστα αντικείμενα, έβγαλε τελικά «θησαυρό».

    Εκτός από χιλιάδες σελίδες από νόμους, εγκυκλίους, υπουργικές αποφάσεις, καθώς και στοιχεία και τεκμήρια που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εντοπίστηκε και το λεγόμενο «Αρχείο Παττακού». Ξεχασμένο εδώ και μισό αιώνα, αποτελείται από στοιχεία για τα φρονήματα και την πολιτική δράση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια, που απέστειλαν την ‘Ανοιξη του 1967 νομάρχες, καθώς και κατά τόπους διοικητές της Χωροφυλακής και του Στρατού προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών του κατόπιν σχετικού αιτήματος του τελευταίου. Στο αρχείο υπάρχουν επίσης ενσωματωμένες επιστολές απλών πολιτών που ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον Κομμουνισμό με σκοπό την «διαφύλαξην του Εθνοσωτηρίου έργου της Επαναστάσεως».

    Στις χιλιάδες σελίδες αποδεικνύεται ότι πλήθος κομμουνιστών είχαν παρεισφρήσει σε τοπικό επίπεδο στη δημόσια ζωή με τρόπο ύπουλο.

    «Η Ελλάς Ανέστη»

    Σε έγγραφο, πρώην δημοτικός σύμβουλος σε δήμο της Αττικής, εκφράζει με βεβαιότητα ότι «η ελληνική ιστορία είναι η μόνη φορά που θα αναγκαστεί να κατατάξει δημοσίους άνδρας εις το πάνθεον των Αγίων διότι ‘Αγιος είναι ο τόπος αυτός που λέγεται Ελλάς». Για έναν 60χρονο από το Κιλκίς με τη κυβέρνηση Παπαδόπουλου «η Ελλάς Ανέστη», ενώ «με την αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων συγκεντρώθηκαν επικίνδυνα σύννεφα πάνω από τη χώρα, αλλά ως εκ θαύματος βρέθηκαν άνθρωποι με πραγματικό ελληνικό αίμα και διέλυσαν τα σύννεφα σαν χάρτινους πύργους και έλαμψε ο ήλιος, έλαμψε η ελευθερία, η Δημοκρατία και η ανεξαρτησία».

    Στη συνέχεια υπάρχει σύντομη αυτοπαρουσίαση κατά την οποία κυριαρχούν οι περγαμηνές του γράφοντος στον πόλεμο του 1940, και ιδίως στον κομμουνιστοσυμμοριτοπόλεμο, ενώ δεν παραλείπονται να τονιστούν τα πατριωτικά αισθήματα του ιδίου και της οικογένειάς του.

    Ο κομμουνιστής Παύλος Μπακογιάννης

    Ανάμεσα στις επιστολές ξεχωρίζει ενός Λευκαδίτη μετανάστη στη Γερμανία, ο οποίος διαμαρτύρεται για την εκπομπή του Παύλου Μπακογιάννη στην «Deutche Welle», γιατί όπως καταγγέλλει, μεταδίδει «σχόλια, κρίσεις και συμπεράσματα ευνοϊκώς προσκείμενα του διεθνούς κομμουνισμού».

    Έμπορος μοτοποδηλάτων από την Αργολίδα εκφράζει την απορία ότι ενώ για να διορισθεί κάποιος κλητήρας ή αγροφύλακας ερευνάται το παρελθόν και τα φρονήματα ακόμα και των θείων και ξάδελφών του, «πως είναι δυνατόν να διορισθή δήμαρχος πόλεως, πρόσωπον του οποίου ο μεν πατήρ, άτομον ρευστής συνειδήσεως, αξιωματικός ων υπηρετών την εποχήν εκείνην εις τα Τάγματα Ασφαλείας, κατεπρόδωσε την Εθνικήν παράταξιν και τους συνστρατιώτας προσχωρήσας εις τον ΕΛΑΣ, ο δε περί ου ο λόγος υιός, φορεύς του παλαιοκομματικού πνεύματος, έξαλλος και ασταθής, εγωιστικός και ιδιοτελής τον χαρακτήρα, κάκιστα ως δήμαρχος πολιτευόμενος και τελείως προς το πνεύμα της επαναστάσεως ασυμβίβαστος…».

    Στρατιωτικός Διοικητής στην Ηλεία καταγγέλλεται ότι «άγεται και φέρεται από πρόσωπα εθνικόφρονα μεν, αλλά ουχί αξιοπρεπή και τίμια», διόρισε στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, «άνθρωπον αγράμματον, άξεστον και ουχί τίμιον, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει πρώην βουλευτή, με τον οποίο υπηρέτησαν μαζί στην Κατοχή στα Τάγματα Ασφαλείας, ενώ και ολόκληρη η οικογένειά του αποτελούσε τους μαγγουροφόρους του».

    Ο «επικινδυνέστερος του Ανδρέα Παπανδρέου»

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενώσεως Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου ακριτικής πόλης ενημερώνει ότι ο τότε δήμαρχος «τυγχάνει επικινδυνέστερος του Ανδρέα Παπανδρέου», ενώ ο προτεινόμενος αντικαταστάτης του είναι «αντιπαθέστερος του πρώτου λόγω μεγίστου Σατραπισμού του και περιφρονήσεως των πάντων».

    Για πρόεδρο κοινότητας των Ιωαννίνων αναφέρεται ότι «από φανατικός εαμίτης κατά την εποχή της εαμοκρατίας, ως στρατιωτικός υπεύθυνος, μετά την αποκατάσταση του κράτους κατόρθωσε να απαλλαγεί πάσης κατηγορίας και να παρουσιάσει σήμερα ψευδείς περγαμηνές εθνικόφρωνος ήρωος».

    Εκτός από το «Αρχείο Παττακού», το ιστορικό αρχείο του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνει ακόμη αποφάσεις αφαίρεσης της Ιθαγένειας των «αντεθνικώς δρώντων» κομμουνιστών κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου (π.χ. όλων των μελών της «Κυβέρνησης του Βουνού») και της απριλιανής δικτατορίας, στοιχεία για τους διατελέσαντες νομάρχες, τα εκλογικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών από το 1928 και μετά, το αρχείο εκλογικών εγκυκλίων, καθώς και τις θεσμικές, γεωγραφικές, διοικητικές και λοιπές μεταβολές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Δεκαετίες μετά, ζούμε στο πετσί μας το μικρόβιο του κομμουνισμού με την πατρίδα να ψυχορραγεί.

    Σημαντικό μέρος του αρχείου άρχισε ήδη να ψηφιοποιείται προκειμένου να αποδοθεί το υλικό στην ερευνητική κοινότητα και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Η κυβέρνηση των συνταγματαρχών έκανε το μεγαλύτερο λάθος που άφησε τον αντρέα και τα κουμούνια να ζήσουν και να φύγουν στο εξωτερικό. Όσους έκλεισε μέσα σαν πολιτικούς κρατούμενους, τους έκανε “ήρωες”.
      Και κύριο λάθος της οτι βοήθησε τον πατέρα του τσιπρόσκυλου να γίνει πλούσιος…..

    2. Οι αμερικανοκομμουνιστες του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεθαψουν το αρχειο του αειμνηστου στρατηγου Παττακου;Αυτοι θα το θαψουν πιο βαθεια.Καταρχην απο τα αρχεια των πρωτεργατων της 21ης Απριλιου το πρωτο πραγμα που θα προκυψει,θα ειναι ποσοι κατοπινοι “αντιστασιακοι” συνεργαζονταν μια χαρα και τα κονομαγαν απο την 21η Απριλιου.

    3. Οτι και να λετε εσεις οτι και να δημοσιευετε …Οι αριστεροι ξαναγραφουν την ιστορια ετσι οπως την θελουν και την γουσταρουν…και πριν λιγο στην “ελληνικη” κομμουνιστικη παπαρα με τον ονομα ΕΤ1 επαιξε εκπομπη με τιτλο “ιστορικοι περιπατοι” που σε αυτην δικαιολογησαν μεχρι και τα εγκληματα των κομιτατζηδων!!!Και δεν κανω καθολου πλακα!!! Γιατι οι ανθρωποι λεει ηταν τοσο καταπιεσμενοι απο τους ελληνες που ηταν πολυ λογικα ολα αυτα που εκαναν!!!! Και ηταν πολυ λογικο τους γερμανους να τους δουνε σαν σωτηρες!!!Αυτη η χωρα οτι εχει υποφερει στην νεοτερη ιστορια της το εχει υποφερει απο τα κομμουνιστικα σκουλικια !!!Ηθελαν να καταστρεψουν να διαμελυσουν την ελλαδα σε χιλιαδες μικρα κομματακια, απο τις αρχες του περασμενου αιωνα !!! Ηθελαν την ελλαδα οχι μεχρι την λαμια οπως πολλοι νομιζουν…αλλα δεν ηθελαν καν ελλαδα στο χαρτη!! Και τα μοσχαρια οι ελληνες τους εδωσαν το βημα να το κανουν, και το κανουν πραξη σε ολους τους τομεις! Ουτε οι πρεσπες ηταν τυχαιες ουτε καν οι δηθεν ιστορικες “αθωες” εκπομπουλες που παιζουν στην ερτ….Απο την πανουκλα του κομμουνισμου απαλλαχτηκε η πρωην Σ.Ενωση …αλλα οπως δειχνουν τα πραγματα δεν επροκειτο να απαλλαχτουμε ποτε εμεις …Γιατι ειμαστε ενα ματσο μπουρτζοβλαχοι χωρις μυαλο!! Γιατι μονο αμυαλοι θα δεχοντουσαν να δωθει συγχωροχαρτι στους εγκληματιες που εκαναν τα παντα για να τον βγαλουν απο την μεση!!Και εδω και δεκαετιες να κοβουν βολτες μεσα στην ελληνικη βουλη και να μασουλανε τα λεφτα μας!! Και τα τελευταια 5 χρονια τους καναμε και κυβερνηση…….Ποιους???!! Tις αναρχοκουμμουνιστικες κουρ@Δες που δικαστηκαν και κριθηκαν ενοχοι για εσχατη προδοσια!! Για γελια και για κλαμματα ειμαστε!!!

    4. Κατ’ αρχήν θα κλέψω δυο γραμμές του αρθρογράφου ως πάσα :
      «με την αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων συγκεντρώθηκαν επικίνδυνα σύννεφα πάνω από τη χώρα, αλλά ως εκ θαύματος βρέθηκαν άνθρωποι με πραγματικό ελληνικό αίμα και διέλυσαν τα σύννεφα σαν χάρτινους πύργους και έλαμψε ο ήλιος, έλαμψε η ελευθερία, η Δημοκρατία και η ανεξαρτησία»

      Δεύτερον, θα παρακαλούσα το επιτελείο του μακελειού να μεταφέρουν το εξής στον Στέφανο :
      ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΦΑΝΕ, χωρίς πολλά λόγια….
      Ή ΚΑΤΕΒΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΗΓΕΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ….. ΣΑΡΩΝΟΝΤΑΣ !!!.!!!.!!!
      Ή ΒΡΊΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ – ΗΓΕΤΗ (με πραγματικό ελληνικό αίμα)
      ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ !!!.!!!.!!!
      ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ !!!.!!!
      ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!.!!!.!!!

      1. Ρε φίλε, το ‘χει πει ο Χίος ότι για να κατέβει ένα κόμμα πανελληνίως, χρειάζεται 100-200 χιλ. ευραιώ.
        Επίσης, γιατί λέω εγώ να γίνει άλλο ένα κόμμα στον επίτηδες πολυδιασπασμένο εθνικιστικό χώρο; για να είναι νεροκουβαλητής των αριστερών; Δεν χρειάζεται άλλο ένα κόμμα αλλά ένωση υπό κοινή εκλογική εκπροσώπηση, πράγμα που δε θέλει η ΧΑ.

    Comments are closed.